سرور ابری چیست؟

دسته بندی ها : تکنولوژی, مقالات پریا اصبری
همه چیز در مورد سرور ابری

سرور ابری یک منبع سرور متمرکز است که میزبانی شده و از طریق یک شبکه – معمولاً اینترنت – ارائه می شود و در صورت تقاضا توسط چندین کاربر قابل دسترسی است. سرورهای ابری می توانند تمام عملکردهای یک سرور فیزیکی سنتی را انجام دهند و قدرت پردازش، ذخیره سازی و برنامه های کاربردی را ارائه دهند. ما در این مقاله قصد داریم همه چیز در مورد سرور ابری را بررسی کنیم.

سرورهای ابری می توانند در هر نقطه از جهان قرار داشته باشند و خدمات را از راه دور از طریق یک محیط رایانش ابری ارائه دهند. در مقابل، سخت افزار سرور اختصاصی سنتی معمولاً در محل برای استفاده انحصاری توسط یک سازمان راه اندازی می شود.

سرورهای ابری چگونه کار می کنند؟

سرور ابری از طریق مجازی سازی امکان پذیر می شود، نرم افزار مدیریتی به نام Hypervisor بر روی سرورهای فیزیکی برای اتصال و مجازی سازی آنها نصب می شود. سپس این منابع مجازی می توانند به صورت خودکار و از طریق ابر برای استفاده مشترک در یک سازمان واحد یا در چندین سازمان ارائه شوند.

این رویکرد به عنوان مدل زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) شناخته می شود. سازمان هایی که از IaaS استفاده می کنند مجبور نیستند سخت افزار خود را داشته باشند و مدیریت کنند. آنها می توانند آن را از اشخاص ثالثی که منابع را بر حسب تقاضا از طریق یک ابر عمومی ارائه می کنند، تهیه نمایند. یک مثال رایج سرور ابری استفاده از یک ابر عمومی برای بارهای کاری موقت، فصلی یا متغیر است که در صورت نیاز باید به سرعت افزایش یابد.

با این حال، در برخی موارد، سرورهای ابری را می توان به عنوان سرورهای اختصاصی توسط یک ارائه دهنده ابر نیز پیکربندی کرد. در این راه ‌اندازی که گاهی به آن سرور فلزی خالی می ‌گویند، ارائه ‌دهنده سرورهای ابری فیزیکی را به یک مشتری اختصاص می‌ دهد که ممکن است نیازهای عملکرد یا ذخیره‌ سازی خاصی داشته باشد.

همه چیز در مورد سرور ابری

وقتی گفته می شود یک منبع محاسباتی “در فضای ابری” است، به این معنی می باشد که از طریق شبکه ای مانند اینترنت تحویل داده می شود، نه اینکه در محل قرار گرفته و مستقیماً به آن دسترسی دارید. سرور ابری یکی از برجسته‌ ترین نمونه ‌های یک منبع رایانش ابری به همراه ذخیره ‌سازی ابری، پایگاه ‌های داده، شبکه و نرم‌ افزار است.

تفاوت بین سرور سنتی و ابری چیست؟

“ابر” به طور کلی مترادف با اینترنت شده است. اما در واقع ابرهای زیادی وجود دارند، چه عمومی و چه خصوصی که توسط هر مجموعه ای از سرورهای متصل که منابع محاسباتی را از طریق شبکه ارائه می کنند، تشکیل می شوند.

یک سرور ابری را می توان در مقابل یک سرور سنتی و اختصاصی قرار داد. در حالی که منابع یک سرور ابری می تواند توسط بسیاری از کاربران به اشتراک گذاشته شود، یک سرور اختصاصی برای استفاده انحصاری توسط یک شرکت طراحی شده است. باید توسط آن سازمان راه اندازی و مدیریت شود، در حالی که یک سرور ابری می تواند تحت مالکیت و مدیریت شخص ثالث باشد.

بهترین سرور ابری کدام است؟

شرکت های بزرگ و کوچک در انتخاب گزینه مناسب برای سرور ابری گزینه های متعددی دارند. بهترین سرورهای ابری برای نیازها و بودجه های خاص بهینه شده اند. چیزی که برای یک شرکت جهانی کار می کند، ممکن است برای یک شرکت با بازار متوسط مناسب نباشد.

سرورهای ابری را می توان در سه نوع ابر اصلی مستقر کرد:

ابر عمومی: سرورهای ابری معمولاً از طریق ابر عمومی مستقر می شوند. در این سناریو، یک ارائه‌ دهنده شخص ثالث مالک و مدیریت سرورها و سایر زیرساخت ‌ها است و به مشتریان خود امکان دسترسی به خدمات محاسباتی درخواستی را می ‌دهد.

ابر خصوصی: یک شرکت می تواند سرورهای ابری خود را به صورت خصوصی میزبانی کند و کنترل مدیریت و نگهداری آنها را حفظ نماید. این منابع سرور با سایر سازمان ‌ها به اشتراک گذاشته نمی ‌شوند، اما از آنجایی که در فضای ابری هستند، هر کارمندی می ‌تواند از راه دور به آنها دسترسی داشته باشد، معمولاً از طریق اینترانت شرکت یا VPN.

ابر ترکیبی: ابرهای عمومی و خصوصی را می توان با سرورهای ابری داخلی و سرورهای ابری خارج از سایت که با هم کار می کنند، ترکیب کرد. این محیط ابری ترکیبی به شرکت ها گزینه ها و انعطاف بیشتری برای حفظ کنترل و امنیت در صورت لزوم می دهد.

مزایای سرور ابری چیست؟

سرورهای ابری صنعت فناوری اطلاعات را متحول کرده اند. شرکت ‌های بی ‌شماری از راه ‌اندازی‌های سنتی و متمرکز سرور و زیرساخت دور شده‌ اند تا از این فناوری تغییر دهنده بازی استفاده کنند. چهار مزیت اصلی باعث این تغییر می شود:

مقرون به صرفه بودن: استفاده از سرورهای ابری که توسط ارائه دهندگان شخص ثالث مدیریت می شوند برای یک شرکت بسیار کم هزینه تر از خرید و نگهداری زیرساخت های خود است. شرکت ها هنگام به اشتراک گذاری منابع سرور با دیگران از صرفه جویی در مقیاس سود می برند و فقط برای منابعی که استفاده می کنند، هزینه می پردازند.

راحتی: منابع ابر عمومی اغلب می توانند در عرض چند دقیقه تهیه شوند و به راحتی از طریق یک کنترل پنل یا API مدیریت شوند. وقتی تیم‌ های فناوری اطلاعات دیگر نیازی به نگهداری زیرساخت‌ های پیچیده در محل ندارند، منابع آن ‌ها برای کارهای دیگر آزاد می ‌شوند. کاربران می توانند از هر کجا به داده ها دسترسی داشته باشند.

مقیاس‌ پذیری: با تغییر نیازهای محاسباتی و ذخیره‌ سازی داده‌ ها، سرورهای ابری می ‌توانند به سرعت پاسخ دهند و برای پاسخگویی به تقاضا، مقیاس را افزایش یا کاهش دهند.

قابلیت اطمینان: سرورهای ابری می توانند عملکردی مشابه سرورهای اختصاصی ارائه دهند. از آنجایی که ابر بر روی چندین سرور در یک محیط مشترک اجرا می شود، سرویس می تواند حتی در صورت خرابی یک مؤلفه ادامه یابد.

همه چیز در مورد سرور ابری

کلام آخر

ما در این مقاله همه چیز در مورد سرور ابری را آورده ایم تا به راحتی بتوانید از بین سرور های موجود، سرور مد نظر خود را انتخاب کنید  و سایت خود را به بهترین روش ممکن مدیریت کنید.

اگر به صورت مبتدی در حال ساخت سایت هستید، بهتر است از هاست اشتراکی استفاده کنید، زیرا در ابتدای کار، ترافیک سایت شما پایین است و می توانید با هزینه کمتر سایتتان را مدیریت کنید.

منبع

پریا اصبری
پریا اصبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :