هکرها چه کسانی هستند؟

دسته بندی ها : سئو پریا اصبری
هکر ها

هکرها کسانی هستند که برای غلبه بر یک چالش یا مشکل از برنامه نویسی رایانه و مهارت های فنی استفاده می کنند و همچنین این اصطلاح به کسانی گفته می شود که توانایی های خود را برای دستیابی غیر مجاز به سیستم ها و شبکه ها، برای ارتکاب جرم به کار می برند.

درواقع از این واژه بعضاً به عنوان یک اصطلاح تحسین برانگیز از افرادی استفاده می شود که مهارت و خلاقیت بالایی در برخورد با مشکلات فنی از خود نشان می دهند. با این حال، این اصطلاح معمولاً در مورد افرادی که از این مهارت برای اهداف غیر قانونی یا غیر اخلاقی استفاده می کنند نیز، استفاده می شود.

هدف هکر ها

هکرها از مهارت های فنی برای بهره برداری از دفاع امنیتی سایبری استفاده می کنند. هکرهای اخلاقی، آسیب پذیری های امنیت سایبری را مورد آزمایش قرار می دهند و ممکن است هک را به عنوان یک حرفه یا یک سرگرمی بدانند. هدف نهایی اغلب دستیابی غیر مجاز به رایانه ها، شبکه ها، سیستم های محاسباتی و دستگاه های تلفن همراه است. بسیاری از هکر های حرفه ای از مهارت های خود برای تعیین حفره های امنیتی در سیستم های سازمانی استفاده کرده و به آنها توصیه می کنند که در کدام قسمت شرکت باید سیستم دفاع امنیتی خود را تقویت نموده و عوامل تهدید را از بین ببرند.

هدف بسیاری از هکرها بهره گیری از نقاط ضعف فنی یا اجتماعی برای نقض دفاعیات است. هکر ها همچنین ممکن است از مهارت های فنی خود برای نصب بدافزار خطرناک، سرقت یا از بین بردن داده ها ی و ایجاد اختلال در خدمات یک سازمان استفاده کنند.

انواع  هکر

در گذشته، جامعه امنیتی به طور غیر رسمی از رنگ کلاه به عنوان راهی برای شناسایی انواع مختلف هکر ها استفاده می کرد که معمولاً به پنج نوع اصلی تقسیم می شوند. تعدادی از این اصطلاحات جایگزین شده اند که تغییرات فرهنگی را منعکس کنند.

1. هکرهای اخلاقی یا هکر های مجاز

هکر های اخلاقی قبلاً به عنوان هکرهای کلاه سفید شناخته می شدند. آن ها به نفع عموم مردم عمل کرده و آشفتگی ایجاد نمی کنند. بسیاری از هکرهای اخلاقی استخدام می شوند تا در شبکه ی شرکت ها نفوذ کرده و آسیب پذیری های امنیتی را پیدا نموده و گزارش دهند. سپس شرکت های امنیتی به مشتریان خود کمک می کنند تا مسائل امنیتی را قبل از سو استفاده ی هکرهای جنایتکار، افزایش دهند.

2.بازیگران تهدید یا هکر های غیر مجاز

هکر های غیرمجاز که قبلاً به عنوان هکر های کلاه سیاه شناخته می شدند، به عمد و با سو قصد به شبکه ها و سیستم ها اجازه دسترسی غیرمجاز می دهند که این شامل سرقت داده ها، گسترش بدافزار ها، خرابکاری ها و آسیب رساندن به سیستم های دیگر است که اغلب در تلاش برای به دست آوردن بدنامی هستند. بازیگران تهدید طبق تعریف مجرمان هستند زیرا آن ها قوانین را نقض می كنند و همچنین ممکن است به فعالیت های غیرقانونی دیگری از جمله جاسوسی شرکت و سرقت هویت بپردازند.

3. هکرهای کلاه خاکستری

هکر های کلاه خاکستری، بین هکر های اخلاقی و هکر های غیر مجاز قرار می گیرند. انگیزه آن ها ممکن است شبیه به هر دو گروه باشد. کلاه خاکستری ها بیشتر از هکر های اخلاقی به سیستم های بدون مجوز وارد می شوند. در عین حال، آن ها بیش از هکر های کلاه سیاه از آسیب های غیر ضروری به سیستم هایی که هک می کنند، اجتناب می نمایند.

4. هکرهای کلاه قرمزی

هکر های کلاه قرمزی که به آنها هکر های عقاب چشم یا هوشیار نیز گفته می شود، مشابه هکر های اخلاقی هستند. هکر های کلاه قرمزی قصد دارند جلوی حملات غیر اخلاقی بازیگران تهدید را بگیرند. اگرچه هکر های کلاه قرمزی قصد مشابه هکر های اخلاقی را دارند، اما در روش شناسی متفاوتند، زیرا هکر های کلاه قرمز ممکن است از اقدامات غیر قانونی یا شدید استفاده کنند. آن ها حملات سایبری را به سمت سیستم های بازیگران تهدید به کار می گیرند.

5. هکرهای کلاه آبی

هکر های کلاه آبی که با نام هکر های انتقام جوی نیز شناخته می شوند، از هک به عنوان یک سلاح اجتماعی استفاده می کنند. آن ها هک را به عنوان ابزاری برای انتقام از شخص، کارفرما یا سازمان دیگری مورد استفاده قرار می دهند. هکر هایی که داده های شخصی و محرمانه را به صورت آنلاین ارسال می کنند تا اعتبار شخصی را از بین ببرند یا سعی در دسترسی غیر مجاز به ایمیل و حساب های رسانه های اجتماعی دارند، در گروه هکر کلاه آبی طبقه بندی می شوند.

6. اسکریپت ها

اسکریپت ها هکر های آماتور و بی تجربه ای هستند که سعی می کنند از اسکریپت های از پیش نوشته شده در هک کردن استفاده نمایند. آن ها علاقه مندان نوپای هک می باشند که خسارت کمی وارد می کنند.

7. هکتیویست ها

هکتیویست ها، سازمان هایی از هکرها هستند که با استفاده از حملات سایبری با انگیزه سیاسی تغییراتی را به وجود می آورند. هدفشان جلب توجه عمومی، در مورد موضوعاتی همچون نقض اخلاق، نقض حقوق بشر و از این دست موضوعات، می باشد. حملات هکتیویسم ممکن است با انتشار ارتباطات، تصاویر و اطلاعات خصوصی، شواهدی از تخلف را فاش کند.

هکرها برای دستیابی غیر مجاز به رایانه ها، تلفن ها و تبلت ها، شبکه ها یا کل سیستم های محاسباتی و دفاعی را نقض می کنند. هکرها برای دسترسی به اینترنت از نقاط ضعف در امنیت شبکه نیز استفاده می برند. نقاط ضعف می تواند ماهیت فنی یا اجتماعی داشته باشد.

ضعف های فنی

هکرها می توانند از آسیب پذیری های نرم افزار یا اقدامات امنیتی ضعیف برای دستیابی غیر مجاز و یا نصب بدافزار استفاده کنند.

ضعف های اجتماعی

هکرها می توانند با استفاده از مهندسی اجتماعی افرادی را که به سیستم های هدفمند دسترسی دارند، متقاعد نمایند که روی پیوند های مخرب کلیک و پرونده های آلوده را باز کرده و یا اطلاعات شخصیشان را فاش کنند.

اطلاعات جمعیتی هکر ها

جامعه هکر های امروزی بسیار متنوع و از افرادی با انگیزه های مختلف تشکیل شده است.

انگیزه های هکر ها

برخی از انگیزه های اصلی هک آنلاین سود مالی، جاسوسی شرکت(جاسوسی از رقبا)، حملاتی تحت حمایت دولت علیه دولت های ملی مخالف یا حتی تروریسم سایبری است.

کلام آخر

امروزه هک کردن اشکال مختلفی را شامل شده و انواع مختلفی از سازمان ها را هدف قرار می دهد. بنابراین یک استراتژی دفاعی چند لایه برای هر شرکت و سازمان دولتی لازم است.

منبع

پریا اصبری
پریا اصبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :