new-ticket

نگاهی به فریم ورک و انواع آن

دسته بندی ها : متفرقه مونا اکبری
framework چیست

در دنیای برنامه نویسی و نرم افزاری کلمه فریم ورک (Framework) کاربرد زیادی دارد. لذا به دلیل اهمیت آن، قصد داریم در این مقاله به این پرسش پاسخ دهیم که فریم ورک چیست و چه مزایایی دارد؟ و…

با ما همراه باشید

فریم ورک چیست و چه کاربردی دارد؟

به طور خاص در توسعه نرم افزار، فریم ورک یک ساختار پشتیبانی مفهومی و فن آوری است که به طور کلی با مصنوعات یا ماژول های نرم افزاری خاصی تعریف می شود، که می تواند به عنوان پایه ای برای سازماندهی و توسعه نرم افزار باشد.
به عبارت دیگر، فریم ورک نوعی الگو، طرح یا ساختار مفهومی مبتنی بر فناوری است که امکان کار به روش بسیار ساده تری را فراهم می کند. به این ترتیب از خطاهای احتمالی برنامه نویسی جلوگیری می شود.
بنابراین یک فریم ورک مجموعه ای از ابزارها و ماژول ها است که می تواند برای پروژه های مختلف مورد استفاده مجدد قرار گیرد. با این حال، استفاده از آن عمدتا در توسعه برنامه های وب متمرکز است.

5 مزیت استفاده از فریم ورک هنگام برنامه نویسی

برای کار به روش سازمان یافته تر و به حداقل رساندن خطر خطاها، استفاده از فریم ورک ضروری است. با این ساختار، بهره وری رشد ی تصاعدی خواهد داشت، زیرا مزایای مهم زیر را ارائه می دهد:

1. صرفه جویی در وقت

از آنجا که این فریم ورک از قبل طراحی شده است، زمان صرفه جویی شده با ایجاد فضای کاری خود قابل توجه است.

2. همکاری

استاندارد سازی کد همکاری بین توسعه دهندگان را تسهیل می کند، بنابراین کار مشترک را امکان پذیر می کند.

3. ابزار خاص

یک فریم ورک ابزارها و برنامه هایی را به طور خاص طراحی کرده است که می توانند همیشه استفاده شوند.

4. خداحافظی با کدهای تکراری

با استفاده از یک فریم ورک لازم نیست قسمت های مشترک مورد نیاز برای کار را برنامه ریزی کنید، که ایده آل برای تمرکز بر برنامه نویسی است.

5. سلام به اقدامات پیشرفته

با استفاده از یک فریم ورک، می توانید کارهای پیچیده ای انجام دهید بدون اینکه وقت زیادی را صرف آنها کنید.

فریم ورک چیست

انواع فریم ورک

Web apps

این فریم ورک ها به طور خاص در ایجاد پروژه های آنلاین استفاده می شود، خواه طراحی وب یک صفحه باشد یا وب سرویس های خاص تر. اگرچه انواع مختلفی از فریم ورک ها برای برنامه های وب وجود دارد، اما استفاده از فریم ورکی که در ابتدا برای یک زبان برنامه نویسی در یک قالب متفاوت در نظر گرفته شده است، هیچ مانعی ندارد. دلیل این امر این است که سازنده آسان تر است یک زبان را به زبان دیگر تغییر دهد تا یک پروژه را با اهداف مختلف تغییر دهد.

Apps

این فریم ورک ها امکان تکمیل ساختار یک برنامه را برای یک سیستم عامل فراهم می کنند. نمونه بارز آن مایکروسافت است که NET Framework را برای کمک به برنامه نویسان در استفاده مجدد از ساختارهای ساخته شده و نصب شده در ویندوز توسعه داده است.

AJAX

فناوری AJAX، کاربر را قادر می سازد بدون نیاز به بارگیری مجدد صفحه پس از هر درخواست جدید، از سرور درخواست کند. بنابراین، اطلاعات بدون درخواست بارگیری مجدد صفحه، در صورت درخواست نمایش داده می شود. فریم ورک های خاصی وجود دارد که اجازه استفاده مجدد از کدی را که قبلاً شرح داده شده است، می دهند.

Content management

فریم ورک های مدیریت محتوا که به عنوان CMF (Content Manager Framework) نیز شناخته می شوند، برنامه نویسی برنامه های CMS (سیستم مدیریت محتوا) مانند WordPress، PrestaShop، Wix یا Joomla و سایر موارد را تسهیل می کنند. بسته به سیستم عاملی که برنامه با آن ایجاد می شود، CMF های زیادی وجود دارد.

Multimedia elements

این رابط، کار توسعه دهندگان را که با ویدئو، صدا و تصویر کار می کنند، سهیل می نماید و به طور کلی در ایجاد برنامه های چندرسانه ای مفید است. زیرا برای پروژه های پیچیده تر مانند کنفرانس های ویدیویی یا مبدل های رسانه ای کار می کنند.

فریم ورک هایی برای توسعه دهندگان front-end

فریم ورک هایی برای برنامه نویسان Front-end، کار بر روی نمایش ها یا صفحاتی که توسط کاربر نهایی مشاهده می شود را آسان می کند. آنها در هسته اصلی خود با فناوری هایی مانند Javascript، HTML و CSS تشکیل شده اند. برخی از این فریم ورک ها Angular JS، React JS، Vue JS، Bootstrap، Material Design و … هستند.

سخن پایانی

قبل از انتخاب فریم ورکی خاص، نیازها و اهداف پروژه باید در نظر گرفته شود. انتخاب موردی که متناسب با دشواری کار باشد، حیاتی است. بنابراین مهم است که جنبه های خاصی مانند موارد زیر در نظر گرفته شود:

این که موقعیت خوب را مجاز می داند.
این که معیارهای امنیتی که به خوبی توسعه یافتد. تمام عناصر آن یا بخش عمده ای از آنها را می توان برای پروژه های دیگر توسعه داد.
کد شفاف و آسان دارد.
اسناد و دستورالعمل های استفاده از آن به درستی به روز شده است.
توسط جامعه بزرگی از کاربران فعال و مشارکت پذیر پشتیبانی می شود.
امکان توسعه وب با PHP 5 را فراهم می کند.

یادگیری انتخاب فریم ورک خاص مترادف با ارتقا کیفیت و بهره وری تلاش های انجام شده است. همانطور که فرد مهمی گفت: ” شما برای ایجاد یک تصویر خوب به بوم خوب نیاز دارید”.

امیدوارم که در پایان این مقاله بدانید که فریم ورک چیست و چه مزایایی دارد و انواع آن چیست.

منبع

مونا اکبری
مونا اکبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :