آی پی چیست؟
اگر یکی از افرادی هستید که زمان زیادی را در اینترنت هستید و در رابطه با برخی از اصطلاحات اینترنت کنجکاو هستید، قطعا کلمه آی پی را شنیده اید. در این مقاله قصد داریم به زبانی ساده بگوییم، آی پی چیست و چه نقشی در اینترنت و شبکه دارد.
آی پی چیست ؟
آی پی چیست ؟ IP مخفف Internet Protocol( پروتکل اینترنت) است و مجموعه ای از استانداردها و الزامات ایجاد و انتقال بسته های داده یا نمودارهای داده را از طریق شبکه توصیف می کند. در واقع آی پی، عددی را نمایش می دهد که به طور منحصر به فرد یک رابط خاص را در شبکه شناسایی می نماید.
پروتکل اینترنت (IP) بخشی از لایه اینترنت مجموعه پروتکل اینترنت است. در مدلOSI، IP بخشی از لایه شبکه در نظر گرفته می شود و به طور سنتی همراه با یک پروتکل سطح بالاتر، به ویژه TCP، استفاده می شود. استاندارد IP توسط RFC 791 اداره می شود.
نسخه های IP
آدرس های IP اعداد دودویی هستند، اما معمولاً به صورت اعشاری (IPv4) یا فرم هگزادسیمال (IPv6) بیان می شوند تا خواندن و استفاده از آنها برای انسان آسان تر شود.
امروزه از دو نسخه IP استفاده می شود ، IPv4 و IPv6 . پروتکل اصلی IPv4 امروزه هم در اینترنت و هم در بسیاری از شبکه های سازمانی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال ، پروتکل IPv4 فقط برای 232 آدرس مجاز است. این امر ، همراه با نحوه تخصیص آدرس ها ، به وضعیتی منجر شد که آدرس های منحصر به فرد کافی برای همه دستگاه های متصل به اینترنت وجود نداشته باشد.
آی پی ورژن 6
IPv6 توسط Internet Engineering Task Force (IETF) توسعه داده شد و در سال 1998 رسمیت یافت. این ارتقا فضای آدرس موجود را به میزان قابل توجهی افزایش داده و 2128 آدرس را مجاز دانست. علاوه بر این، تغییراتی در جهت بهبود کارایی header بسته IP و همچنین بهبود مسیریابی و امنیت ایجاد شد.
نحوه کار IP
IP برای کار در یک شبکه پویا طراحی شده است. این بدان معنی است که IP باید بدون فهرست یا مانیتور مرکزی کار کند و نمی تواند به پیوندها یا گره های خاص موجود اعتماد کند. IP یک پروتکل بدون اتصال است datagram- oriented است. بنابراین هر بسته باید حاوی آدرس IP منبع ، آدرس IP مقصد و سایر داده ها در هدر باشد تا با موفقیت تحویل داده شود.
ترکیب این عوامل IP را به پروتکل غیرقابل اعتماد و بهترین در تحویل تبدیل کرده است. در مقابل در پروتکل های سطح بالا تصحیح خطا انجام می شود. این پروتکل ها شامل TCP که یک پروتکل اتصال محور وUDP که یک پروتکل بدون اتصال است.
امیدوارم مطالب فوق توانسته باشد در درک مفهوم IP موثر عمل کند.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران