جنکینز چیست ( بخش دوم )

دسته بندی ها : تکنولوژی محمد یاری پور
جنکینز چیست

در محتوای قبل “جنکینز چیست” گفتیم ادغام مداوم و تحویل مداوم از اجزای جدایی ناپذیر DevOps هستند، زیرا از آنها برای ادغام چندین مرحله از روش استفاده می شود و جنکینز دقیقا همین کار را انجام می دهد.

جنکینز یک سرور یکپارچه سازی مداوم منبع باز است که قادر به تنظیم زنجیره ای از اقدامات است که به دستیابی به روند ادغام مداوم به صورت خودکار کمک می کند.

اکنون زمان صحیحی است تا بفهمیم جنکینز چگونه به ادغام مداوم دست می یابد.

ادغام مداوم با جنکینز

بیایید یک سناریو را تصور کنیم که در آن کد منبع کامل برنامه ساخته شده و سپس برای تست در سرور تست مستقر شده است. به نظر می رسد یک روش عالی برای توسعه نرم افزار است، اما این روند نقایص زیادی دارد. سعی می کنم یکی یکی آنها را توضیح دهم:

    توسعه دهندگان باید منتظر بمانند تا نرم افزار کامل، برای نتایج آزمون ساخته شود.

    احتمال زیادی وجود دارد که نتایج آزمایش، اشکالات متعددی را نشان دهد. یافتن این اشکالات برای توسعه دهندگان دشوار خواهد بود زیرا آنها باید کل کد منبع برنامه را بررسی کنند.

بازخورد مداوم مربوط به مواردی مانند کدگذاری یا مسائل معماری، خرابی در ساخت، وضعیت آزمون و بارگذاری پرونده منتشر نشده است، به همین دلیل کیفیت نرم افزار می تواند پایین بیاید.

کند بودن تحویل نرم افزار قبل از جنکینز

از مشکلات ذکر شده در بالا مشخص است که نه تنها روند تحویل نرم افزار کند شده است، بلکه کیفیت نرم افزار نیز پایین آمد. این امر منجر به نارضایتی مشتری می شود. بنابراین برای غلبه بر چنین هرج و مرجی، نیاز مبرم به سیستمی وجود دارد که توسعه دهندگان بتوانند به طور مداوم ساخت و آزمایش را برای هر تغییر ایجاد شده در کد منبع ایجاد کنند. این همان چیزی است که نشان می دهد دلیل وجود جنکینز چیست و چرا محبوب است.

با استفاده از جنکینز، شرکت های نرم افزاری می توانند روند توسعه نرم افزار خود را تسریع کنند، زیرا جنکینز می تواند ساخت و آزمایش را با سرعت سریع انجام دهد. جنکینز از چرخه عمر کامل توسعه نرم افزار از ساخت، آزمایش، مستند سازی نرم افزار، استقرار و سایر مراحل چرخه عمر نرم افزار پشتیبانی می کند.

جنکینز چیست

تاریخچه جنکینز

کاسوکه کاواگوچی، یک توسعه دهنده جاوا که در SUN Microsystems کار می کند، از ساختن کد و رفع تکرار خطاها خسته شده و در سال 2004، یک سرور اتوماسیون به نام هادسون ایجاد کرد که ساخت و آزمایش کار را خودکار می کرد.
در سال 2011، اوراکل که صاحب Sun Microsystems بود با جامعه منبع باز هادسون اختلاف داشت، بنابراین آنها هادسون را کنار زدند و نام آن را به Jenkins تغییر دادند.
هادسون و جنکینز هر دو به طور مستقل به کار خود ادامه دادند. اما در کوتاه مدت، جنکینز پروژه ها و مشارکت کنندگان زیادی را به دست آورد در حالی که هادسون تنها با 32 پروژه باقی ماند. با گذشت زمان، جنکینز محبوبیت بیشتری پیدا کرد و هادسون دیگر به فعالیت ادامه نداد.

پلاگین های جنکینز

به طور پیش فرض، جنکینز دارای مجموعه ای محدود از ویژگی ها است. اگر می خواهید نصب Jenkins خود را با ابزارهای کنترل نسخه مانند Git ادغام کنید، پس باید پلاگین های مربوط به Git را نصب کنید. در واقع، برای ادغام با ابزارهایی مانند Maven، Amazon EC2، باید پلاگین های مربوطه را در جنکینز خود نصب کنید.

مزایای استفاده از جنکینز چیست

    جنکینز توسط جامعه ای اداره می شود که بسیار باز است. آنها هر ماه جلسات عمومی برگزار می کنند و از منابع عمومی برای توسعه پروژه جنکینز استفاده می کنند.

   با رشد تکنولوژی، جنکینز نیز رشد می کند. تاکنون Jenkins حدود 320 افزونه در پایگاه داده پلاگین های خود منتشر کرده است. با پلاگین ها، جنکینز حتی از قدرت بیشتری برخوردار می شود و از لحاظ ویژگی غنی می شود.

    جنکینز همچنین از معماری مبتنی بر ابر پشتیبانی می کند تا بتوانید جنکینز را در سیستم عامل های ابری نیز مستقر کنید.

    دلیل محبوبیت جنکینز این است که توسط یک توسعه دهنده، برای توسعه دهندگان ایجاد شده است.

معایب استفاده از جنکینز چیست

گرچه جنکینز ابزاری بسیار قدرتمند است، اما دارای ایراداتی نیز می باشد.

    رابط کاربری آن نسبت به روند فعلی رابط کاربر قدیمی است و کاربر پسند نیست.

    اگرچه جنکینز توسط بسیاری از توسعه دهندگان محبوب است، اما حفظ آن به این آسانی امکان پذیر نیست، زیرا جنکینز بر روی یک سرور اجرا می شود و برای نظارت بر فعالیت خود به مهارت هایی به عنوان مدیر سرور نیاز دارد.

    یکی از دلایلی که بسیاری از افراد Jenkins را پیاده سازی نمی کنند، مشکل آن در نصب و پیکربندی Jenkins است.

    ادغام های مداوم به دلیل برخی تغییرات کوچک در تنظیمات، مرتباً از بین رفته و ادغام مداوم متوقف می شود، بنابراین به توجه توسعه دهنده نیاز دارد.

نتیجه

    در ادغام مداوم، پس از تعهد کد، نرم افزار بلافاصله ساخته و آزمایش می شود

    Jenkins یک سرور منبع باز با ادغام مداوم است که قادر به تنظیم زنجیره ای از اقدامات است

    قبل از جنکینز، وقتی همه برنامه نویسان وظایف برنامه نویسی خود را به پایان می رساندند، آنها کد خود را به طور همزمان انجام می دادند. اکنون ساخت، آزمایش و مستقر می شود.

    بعد از جنکینز، کد ساخته شده و به محض اینکه Developer کد را مرتکب کند، تست انجام می شود. جنکینز در طول روز بارها کدها را تولید و آزمایش می کند.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :