سی اس اس چیست؟

دسته بندی ها : سئو پروین کاظمی منش
سی اس اس چیست

سی اس اس چیست؟ Cascading Style Sheets، که با عنوان سی اس اس شناخته می‌شود، یک زبان طراحی است که برای ساده‌سازی روند ایجاد صفحات وب قابل ارائه است.

سی اس اس چیست؟

سی اس اس  ظاهر و احساس بخشی از یک صفحه وب را کنترل می‌کند. با استفاده از سی اس اس می‌توانید رنگ متن، سبک قلم‌ها، فاصله بین پاراگراف‌ها، نحوه اندازه‌گیری و چیدمان ستون‌ها، استفاده از تصاویر یا رنگ پس‌زمینه، طرح‌های چیدمان، تغییرات در نمایشگر برای دستگاه‌های مختلف و اندازه صفحه را کنترل کنید.

سی اس اس به راحتی قابل یادگیری و درک است اما کنترل قدرتمندی بر ارائه یک سند HTML دارد. معمولاً سی اس اس با زبان‌های نشانه‌گذاری HTML یا XHTML ترکیب می‌شود.

مزایای سی اس اس

اما مزایای سی اس اس چیست و چرا از آن در طراحی سایت استفاده می‌شود؟

  • سی اس اس باعث صرفه جویی در وقت می‌شود: می‌توانید یک بار سی اس اس بنویسید و سپس از همان صفحه در چندین صفحه HTML استفاده مجدد کنید. می‌توانید برای هر عنصر HTML یک سبک تعریف کنید و آن را در تعداد صفحات وب مورد نظر خود اعمال کنید.
  • صفحات سریع‌تر بارگیری می‌شوند: اگر از سی اس اس استفاده می‌کنید، نیازی نیست هر بار ویژگی‌های تگ HTML را بنویسید. فقط یک قانون سی اس اس از یک تگ بنویسید و آن را در تمام موارد وقوع آن تگ اعمال کنید. بنابراین کد کمتر به معنای زمان بارگیری سریع‌تر است.
  • تعمیر و نگهداری آسان: برای ایجاد یک تغییر اساسی، تنها می‌توانید استایل را تغییر دهید و همه عناصر در تمام صفحات وب به طور خودکار به روز می‌‌شوند.
  • استایل‌های برتر نسبت به HTML: سی اس اس نسبت به HTML دارای ویژگی‌های بسیار گسترده‌تری است، بنابراین می‌توانید با آن  ظاهر بهتری به صفحه خود بدهید.
  • سازگاری با همه دستگاه‌ها: استایل شیت‌ها امکان بهینه‌سازی محتوا را برای بیش از یک نوع دستگاه فراهم می‌کنند. با استفاده از همان سند HTML، می‌توان نسخه‌های مختلف وب سایت را برای دستگاه‌های دستی مانند PDA و تلفن‌های همراه یا برای چاپ ارائه داد.
  • استانداردهای جهانی وب: در حال حاضر ویژگی‌های HTML منسوخ شده‌اند و توصیه می‌شود از سی اس اس استفاده کنید. بنابراین بهتر است بدانید سی اس اس چیست و از آن در تمام صفحات HTML استفاده کنید تا با مرورگرهای آینده نیز سازگار باشد.

چه کسی CSS را ایجاد می‌کند؟

سی اس اس از طریق گروهی از افراد در W3C* به نام کارگروه سی اس اس ایجاد و نگهداری می‌شود. کارگروه سی اس اس اسنادی را به نام مشخصات ایجاد می‌کند. هنگامی که مشخصات توسط اعضای W3C مورد بحث و تصویب قرار گرفت، به یک توصیه تبدیل می‌شود.

به این مشخصات تصویب شده توصیه می‌گویند زیرا W3C هیچ کنترلی بر اجرای واقعی زبان ندارد. شرکت‌ها و سازمان‌های مستقل آن نرم‌افزار را ایجاد می‌کنند.

W3C یا سازنده سی اس اس چیست؟ *کنسرسیوم شبکه جهانی وب یا W3C گروهی است که درباره نحوه کار اینترنت و چگونگی تکامل آن توصیه‌هایی ارائه می‌دهد.

نسخه‌های CSS

Cascading Style Sheets level 1 (CSS1 به عنوان یک توصیه در دسامبر 1996 توسط W3C تولید شد. این نسخه زبان سی اس اس و همچنین یک مدل قالب‌بندی تصویری ساده را برای همه تگ‌های HTML توصیف می‌کند.

CSS2  در ماه مه 1998 به یک توصیه W3C تبدیل و براساس  CSS1ساخته شد. این نسخه پشتیبانی از استایل شیت‌های مخصوص رسانه را از جمله چاپگرها و دستگاه‌های شنیداری، فونت‌های قابل بارگیری، موقعیت عناصر و جداول اضافه می‌کند.

منبع

پروین کاظمی منش
پروین کاظمی منش

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :