همه چیز درباره سیستم عامل اندروید

دسته بندی ها : تکنولوژی نفیسه رفیع پور
اندروید

سیستم عامل اندروید (Android) یک سیستم عامل تلفن همراه است که توسط Google توسعه داده شد تا در درجه اول برای دستگاه های صفحه لمسی، تلفن های همراه و رایانه های لوحی مورد استفاده قرار گیرد. طراحی آن به کاربران امکان کار کردن با دستگاه های تلفن همراه که بصورت شهودی و با حرکات انگشت که حرکات معمول مانند فشار دادن، کشیدن و ضربه زدن را منعکس می کنند، فراهم می سازد.

اندروید صدها میلیون دستگاه تلفن همراه را در بیش از 190 کشور جهان تأمین می کند. این بزرگترین پایگاه نصب شده از هر سیستم عامل تلفن همراه است و به سرعت در حال رشد می باشد. هر روز بیش از 1 میلیون دستگاه جدید Android در سراسر جهان فعال می شوند.

گوگل همچنین از نرم افزارهای اندرویدی در تلویزیون ها، اتومبیل ها و ساعت های مچی استفاده می کند که در هر یک از آنها رابط کاربری منحصر به فردی وجود دارد.

تاریخچه سیستم عامل اندروید

ورژن 1.0

آندروید اولین بار به طور رسمی در سال 2008 با اندروید 1.0 به بازار آمد نسخه ای بسیار قدیمی که حتی یک نام رمز زیبا هم نداشت.

در آن زمان در اندروید در ابتدایی ترین حالت خود بسر می برد، اما این نرم افزار شامل مجموعه ای از برنامه های اولیه Google مانند Gmail ، Maps ، Calendar و YouTube می شد که همه آنها در سیستم عامل ادغام شده بودند.

با انتشار نسخه 1.5 Cupcake اندروید 2009، سنت نام نسخه های Android متولد شد. Cupcake اصلاحات بی شماری را در رابط اندروید ارائه داد، از جمله اولین صفحه کلید روی صفحه.

اندروید 1.6، Donut، در پاییز 2009 به جهان راه یافت. Donut آپشن هایی از جمله توانایی سیستم عامل برای کار کردن در اندازه های مختلف صفحه نمایش و وضوح مختلف، همچنین پشتیبانی از شبکه های CDMA مانند Verizon که نقش مهمی در انفجار قریب الوقوع اندروید داشت را اضافه کرد.

ورژن 2.0

 Froyo را ارائه داد که بیشتر در مورد بهبود عملکرد تحت کار بود.

از جمله اضافه کردن جایگاه استاندارد در پایین صفحه اصلی و همچنین اولین تجسم اقدامات صوتی، که به شما امکان می دهد عملکردهای اساسی مانند دریافت راهنما و ایجاد یادداشت ها را با ضربه زدن روی یک نماد و سپس صحبت کردن با یک دستور یادداشت کنید.

همچنین اندروید حرکت آرام خود را به سمت طراحی متمایز آغاز کرد، که در واقع نفوذ سیاه و سبز به سراسر UI بود.

ورژن 3.0

دوره Honeycomb 2011 برای اندروید زمان عجیبی بود. اندروید 3.0 با رونمایی از Motorola Xoom به عنوان نسخه فقط تبلت به جهان آمد و از طریق به روزرسانی های بعدی 3.1 و 3.2، تبدیل به یک سیستم عامل منحصر بفرد در حوزه تبلت شد.

ورژن 4.0

با فعالیت Honeycomb به عنوان پلی از قدیم به جدید، Ice Cream Sandwich همچنین در سال 2011 منتشر شد و به عنوان ورود رسمی پلت فرم به دوران طراحی مدرن عمل کرد. این نسخه مفاهیم بصری معرفی شده با Honeycomb را اصلاح و تبلت ها و تلفن ها را با یک UI واحد متحد می کند.

ورژن 0.5

گوگل با انتشار این نسخه در پاییز 2014، اساساً اندروید را مجدداً ابداع کرد. Lollipop استاندارد امروزی Material Design را ارائه داد که ظاهر کاملاً جدیدی را در سراسر اندروید، برنامه های آن و حتی سایر Google ارائه می داد.

ورژن 6.0

در طرح کلی، Marshmallow 2015 یک نسخه اندروید نسبتاً جزئی بود، در واقع شبیه به روزرسانی در سطح 0.1 است.

ورژن 7.0

نسخه های 2016 Android Nougat گوگل یک حالت تقسیم صفحه نمایش بومی، یک سیستم جدید دسته بندی شده برای سازماندهی اعلان ها و یک ویژگی Save Data را به Android ارائه می دهد. Nougat برخی از ویژگی های کوچکتر اما قابل توجه را نیز اضافه کرده است، مانند میانبر Alt-Tab برای بین بردن برنامه ها.

ورژن 8.0

Android Oreo نکات جالب توجهی را به این پلتفرم اضافه کرده است، از جمله حالت بومی در تصویر، گزینه تعویق اعلان و کانال های اطلاع رسانی که کنترل خوبی بر نحوه برنامه ها برای هشدار دادن به شما ارائه می دهند.

ورژن 9.0

Android Pie، معروف به اندروید 9، در اوت سال 2018 به اکوسیستم آندروید تبدیل شد.

سیستم ترکیبی حرکت/دکمه آن بود که کلیدهای عقب، صفحه اصلی و نمای کلی آندروید را به کلی تغییر داد، دکمه چند منظوره Home و یک دکمه کوچک Back که در صورت لزوم در کنار آن ظاهر می شود.

ورژن 10

اندروید 10 یک تنظیم جدید برای به روزرسانی های سبک داغ ارائه داد. این نرم افزار دارای یک سیستم مجوز به روز شده می باشد که به شما امکان می دهد دقیقاً در مورد چگونگی و زمان دسترسی برنامه ها به داده های مکان و همچنین یک سیستم توسعه یافته که می توانید فعالیت دستگاه را ردیابی کنید.

ورژن 11

اندروید 11، در آغاز سپتامبر سال 2020 راه اندازی شد.

مهمترین تغییرات این نسخه حول حریم خصوصی بود، این بروزرسانی بر اساس سیستم مجوزهای توسعه یافته معرفی شده که در Android 10 است و به کاربران امکان می دهد مجوزهای خاصی را به برنامه ها اعطا کنند. موارد مربوط به دسترسی به مکان، دسترسی به دوربین و میکروفون و…

ورژن 12

گوگل اولین نسخه پیش نمایش اندروید 12 را در ماه فوریه معرفی کرد.

تمرکز این ورژن نیز همچنان بر روی امنیت بیشتر می باشد و همچنین طراحی، با برخی تغییرات بالقوه در زبان بصری اندروید و یک سیستم مضمون سازی بومی که به شما امکان می دهد نه تنها خود سیستم عامل بلکه برنامه های درون آن را نیز تنظیم کنید.

دسته بندی برنامه های Android

برنامه های اندرویدی زیادی در بازار وجود دارد و دسته های برتر عبارتند از:

اندروید

ویژگی های سیستم عامل اندروید

1. صفحه کلید جایگزین

اندروید از چندین صفحه کلید پشتیبانی می کند و می تواند به راحتی نصب شود. برنامه های Swift Key، Skype و 8pen می توانند به سرعت سبک صفحه کلید را تغییر دهند. در سایر تلفن های همراه، سیستم عامل اجازه صفحه کلید اضافی را نمی دهد.

2. انتقال مادون قرمز

یک فرستنده مادون قرمز داخلی می تواند توسط سیستم عامل Android پشتیبانی شده است. به تلفن یا رایانه لوحی اجازه می دهد تا به عنوان کنترل از راه دور استفاده شود.

3. کنترل بدون لمس

Wave control برنامه ای است که در تلفن های Android استفاده می شود و می تواند تماس ها، موسیقی و فیلم ها را فقط با تکان دادن دست و بدون لمس روی تلفن کنترل کند.

4. تعویض و ذخیره باتری

تلفن های اندرویدی ظرفیت های سخت افزاری جداگانه دارند سیستم عامل Google امکان تغییر و بهبود باتری را به شما می دهد که نیاز به مدت طولانی برای شارژ ندارد و همچنین فضای ذخیره سازی آن نیز قابل ارتقا می باشد، تلفن های Android دارای اسلات کارت SD هستند.

5. رام های سفارشی

سیستم اندروید منبع باز است. توسعه دهندگان می توانند سیستم عامل فعلی را حذف کرده و به جای مسخه های فعلی سیستم عامل خود را  بر روی آن نصب کنند.

مزایا و معایب سیستم عامل اندروید

مزایا

1-میلیون ها برنامه:

کاربران انتخاب گسترده ای برای انتخاب برنامه های مورد نیاز خود دارند. برنامه ها بر اساس موضوع دسته بندی می شوند و هر موضوعی دارای تعداد زیادی برنامه برای بارگیری است.

2-پشتیبانی برنامه های شخص ثالث:

همچنین می توانید برنامه های شخص ثالث را نصب کنید. این برنامه ها را می توان از وب سایت های مختلف بارگیری کرد. کاربران آزاد هستند تا برنامه هایی را که می خواهند از فروشگاه google play یا هر وب سایت دیگری بارگیری کنند.

3- پشتیبانی از جامعه ای بزرگ:

جامعه بزرگی از توسعه دهندگان و کاربران اندروید وجود دارد. بنابراین اگر می خواهید اصالت برنامه را بررسی کنید، به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. با بررسی نظرات آن در فروشگاه google play می توان واقعی بودن برنامه را بررسی کرد.

4- اشتراک اینترنت در بین دستگاه ها:

با یک نقطه اتصال تلفن همراه، می توانید اینترنت دستگاه خود را با دستگاه های دیگر یا با رایانه شخصی به اشتراک بگذارید. اگر در خانه ای همراه با افراد دیگر زندگی می کنید، می توانید اینترنت خود را با اعضای خانواده خود به اشتراک بگذارید و آنها نیازی به خرید بسته های اینترنتی جداگانه ندارند.

5- انواع مدل های تلفن همراه برای انتخاب:

سیستم عامل Android می تواند روی طیف وسیعی از دستگاه ها مانند HTC ، Samsung ، OPPO ، Huawei ، Motorola ، Sony Ericson و بسیاری دیگر اجرا شود. به راحتی خواهید توانست هر تلفن همراه ارزان قیمت یا میان رده را انتخاب کنید.

6- فضای ذخیره ابری:

Gmail و سایر محصولات google از فضای ذخیره سازی ابری استفاده می کنند به این معنی که شما می توانید بسیاری از دستگاه ها را با همان حساب Google همگام سازی کنید. 15 گیگابایت فضای ذخیره سازی ابری با هر حسابی رایگان می باشد.

معایب

1- برنامه ها در پس زمینه اجرا می شوند:

در نسخه قدیمی آندروید، اکثر برنامه ها همیشه در پس زمینه اجرا می شدند .

اما در نسخه جدید برنامه های اندروید نمی توان به طور خودکار در پیش زمینه ظاهر شد. همانطور که برخی از برنامه ها در پس زمینه اجرا می شوند که این حالت باعث مصرف باتری تلفن همراه می شود و باتری دستگاه شما به سرعت از بین می رود.

2- سخت بودن توسعه:

یادگیری و توسعه برنامه های اندروید سخت است زیرا اندازه صفحه نمایش متنوعی دارد و سازگار کردن برنامه با همه اندازه صفحه نمایش برای توسعه دهندگان چالش برانگیز خواهد بود. توسعه دهندگان باید کد بیشتری بنویسند و عیب یابی برنامه برای تحویل نهایی دشوار می باشد.

3- محافظت در برابر ویروس:

اندروید در محافظت از ویروس خوب نیست. کاربران حق دارند برنامه ها را از وب سایت های خارجی دیگر بارگیری و نصب کنند و این برنامه ها ممکن است حاوی ویروس باشند و داده ها و اطلاعات شما را به سرقت ببرند. همچنین مشاهده شده است که برخی از برنامه ها در فروشگاه google play حاوی ویروس هستند.

4- بسیاری از تبلیغات در برنامه ها:

بیشتر برنامه های android رایگان هستند اما با تبلیغاتی که در صفحه برنامه هنگام انجام کار با آن برنامه نمایش داده خواهد شد، ارائه می شوند. این برای کاربران آزار دهنده است و کاربران برای حذف تبلیغات می بایست برنامه را خریداری کنند.

5- Google نسبت به توسعه دهندگان برنامه سخت گیری می کند:

اگر Google مشکلی را در برنامه شما پیدا کند، بسیار سختگیرانه رفتار خواهد کرد و همچنین حساب برنامه نویس شما  فسخ خواهد شد.

6- حساب Google مورد نیاز است:

برای نصب برنامه ها از فروشگاه google play به حساب Gmail نیاز دارید و همچنین برای استفاده از سایر محصولات Google به یک حساب google نیز نیاز دارید.

اگر شناسه Gmail را فراموش کنید، دستگاه شما قفل می شود و برای باز کردن قفل باید حساب Gmail خود را برگردانید.

مقایسه سیستم عامل اندروید و IOS

ظهور اندروید رقابت جدیدی را بین تولیدکنندگان گوشی های هوشمند ایجاد کرد، اپل (AAPL) به عنوان رقیب اصلی گوگل فعال است. برای برخی، این پویایی رقابتی منعکس کننده جنگ بین کوکاکولا (KO) و پپسی (PEP) طی 30 سال گذشته می باشد، جایی که هیچ برنده یا بازنده مشخصی ظاهر نشده.

اندروید محبوب ترین سیستم عامل در دستگاه های تلفن همراه تا پایان سال 2020 بود، با 84.8٪ از سهم بازار جهانی در حالی که سیستم عامل iOS اپل با 15.2٪ در مکان دوم قرار داشت.

  • iOS یک سیستم بسته است در حالی که اندروید بسیار بازتر می باشد. کاربران به سختی در سیستم عامل iOS اجازه دسترسی به موارد مختلف را دارند اما در Android، کاربران می توانند تلفن های خود را به راحتی شخصی سازی کنند.
  • نرم افزار Android برای بسیاری از تولیدکنندگان مانند سامسونگ، ال جی و غیره در دسترس است و این ممکن است منجر به برخی از مشکلات کیفیت در تلفن های ارزان تر شود. با این حال، iOS کاملاً توسط اپل کنترل می شود و هیچ مشکلی در کیفیت وجود ندارد زیرا مدل های کمی وجود دارد.
  • برنامه های Android از Google Play تهیه می شوند در حالی که برنامه های iOS در فروشگاه برنامه Apple در دسترس هستند.
  • ادغام با سایر دستگاهها در مقایسه با Google Android در IOS بهتر است.
  • دستیارهای صوتی مختلفی برای iOS و Android وجود دارد یعنی Siri و Google Assistant و همچنین دستیار Google بسیار قدرتمندتر از Siri است.
  • سرعت کار دستگاه های iOS با زمان سازگار است. در مقابل این، ممکن است با گذشت زمان عملکرد دستگاه های Android کاهش یابد.

منابع

نفیسه رفیع پور
نفیسه رفیع پور

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :