از وب سرورApache چه چیزی می دانید؟

دسته بندی ها : متفرقه فاطمه عطائی
apache

Apache  یکی از محبوب ترین وب سرورها است که به شما امکان می دهد بدون دردسر زیاد یک وب سایت امن را راه اندازی کنید. این متداول ترین انتخاب انفرادی و مشاغل کوچک است که خواهان حضور در وب هستند.

وب سرور چیست؟

سرورهای پرونده، سرورهای پایگاه داده، نامه سرورها و وب‌ سرورها از انواع مختلف نرم افزار سرور استفاده می کنند. هر یک از این برنامه ها می توانند به پرونده های ذخیره شده در یک سرور فیزیکی دسترسی داشته و از آنها برای اهداف مختلف استفاده نمایند. کار یک وب سرور سرویس دهی وب سایت ها در اینترنت است. برای دستیابی به آن هدف، به عنوان واسطه بین سرور و ماشین های کلاینت عمل می کند. با درخواست کاربر، محتوا را از سرور بیرون می کشد و آن را به وب می رساند. بزرگترین چالش وب سرور سرویس دهی همزمان به بسیاری از کاربران وب مختلف است ،هر یک از آنها درخواست صفحات مختلفی را دارند.

سرورهای وب پرونده هایی را که به زبان های برنامه نویسی مختلف مانند PHP، Python، Java و سایر موارد نوشته شده اند پردازش کرده و آنها را به فایلهای ثابت HTML تبدیل می کنند. این پرونده ها را در مرورگر کاربران وب سرویس می دهند. وقتی کلمه وب سرور را می شنوید، آن را به عنوان ابزاری مسئول ارتباط مناسب سرور و مشتری در نظر بگیرید.

Apache وب سرور چگونه کار می کند؟

اگرچه ما Apache را یک وب سرور می نامیم، اما این یک سرور فیزیکی نیست، بلکه یک نرم افزار است که روی یک سرور اجرا می شود. وظیفه آن ایجاد ارتباط بین سرور و مرورگرهای بازدید کنندگان وب سایت (فایرفاکس، گوگل کروم، سافاری و …) در حین تحویل پرونده ها به جلو و عقب بین آنها (ساختار سرویس دهنده-سرور) می باشد. Apache  یک نرم افزار کراس پلت فرم است، بنابراین روی هردو سرور یونیکس و ویندوز کار می کند. 

هنگامی که یک بازدید کننده می خواهد یک صفحه را در وب سایت شما، به عنوان مثال، صفحه اصلی یا صفحه “درباره ما” بارگیری کند، مرورگر وی درخواستی را به سرور شما ارسال کرده و Apache پاسخی را با تمام پرونده های درخواست شده (متن، تصاویر و غیره) برمی گرداند. سرور و سرویس گیرنده از طریق پروتکل HTTP ارتباط برقرار می کنند و نرم افزار Apache مسئول ارتباط ایمن بین دو دستگاه است.

 Apache بسیار قابل تنظیم است، زیرا ساختاری مبتنی بر ماژول دارد. ماژول ها به مدیران سرور اجازه می دهند ویژگی های اضافی را خاموش و روشن کنند. Apache  ماژول هایی برای امنیت، حافظه پنهان، بازنویسی URL، احراز هویت رمز عبور و موارد دیگر دارد. همچنین می توانید پیکربندی های سرور خود را از طریق فایلی به نام .htaccess تنظیم کنید که یک فایل پیکربندی Apache است و با تمام برنامه های Hostinger پشتیبانی می شود.

علاوه بر Apache، وب سرورهای محبوب دیگری نیز وجود دارد. هر برنامه وب سرور برای هدفی متفاوت ایجاد شده است ،در حالی که Apache بیشترین استفاده را دارد.

apache
apache

مزایا و معایب Apache

وب سرور Apache می تواند یک انتخاب عالی برای اجرای وب سایت شما در یک سیستم عامل پایدار و همه کاره باشد. با این وجود، معایبی نیز دارد که باید به آنها توجه کنید.

موارد مثبت:

منبع باز و رایگان، حتی برای استفاده تجاری.

نرم افزاری قابل اعتماد و پایدار.

وصله های امنیتی منظم و مرتباً به روز شده.

به دلیل ساختار مبتنی بر ماژول، انعطاف پذیر است.

پیکربندی آسان، مبتدی پسند.

Cross-platform  (روی سرورهای یونیکس و ویندوز کار می کند).

خارج از جعبه با سایت های وردپرس کار می کند.

جامعه بزرگ و پشتیبانی آسان در صورت بروز هرگونه مشکل.

موارد منفی:

مشکلات عملکرد در وب سایت های بسیار پرترافیک.

گزینه های پیکربندی بسیار زیاد می تواند منجر به آسیب پذیری های امنیتی شود.

در نتیجه:

شما می توانید وب سایت وردپرس را بدون هیچگونه سفارشی سازی در وب سرور Apache نصب کنید. علاوه بر این، سرور آپاچی بصورت یکپارچه با بسیاری از سیستم های مدیریت محتوای دیگر (جوملا، دروپال و غیره)، چارچوب های وب (Django، Laravel و غیره) و زبان های برنامه نویسی کار می کند. این امر باعث می شود تا گزینه مناسبی برای انواع سیستم عامل های میزبانی وب مانند VPS یا هاست مشترک باشد.

منبع

فاطمه عطائی
فاطمه عطائی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :