اهمیت بکاپ گیری

دسته بندی ها : امنیت نفیسه رفیع پور
بکاپ

در واقع فرقی نمی کند عکس، اسناد، پرونده های ویدیویی یا اطلاعات محرمانه، محافظت یا درواقع همان بکاپ گیری از داده های شما از اهمیت بالایی برخوردار است. از دست دادن هر مقدار داده می تواند هویت شخصی شما را به خطر بیندازد، سابقه خانوادگی شما را پاک کند و حتی کل شرکت شما را ورشکست کند.

مهم نیست که شما سالها اطلاعات بسیار حساس مشتری را ذخیره می کنید یا فقط تعداد زیادی عکس از سگ خود را ذخیره دارید، هرگز نمی خواهید بفهمید که یک تکه بزرگ یا حتی تمام داده های شما از بین رفته است.

بکاپ گیری چیست؟

پشتیبان گیری درواقع روند ایجاد و ذخیره کپی داده ها را توصیف می کند که برای محافظت از سازمان در برابر از دست دادن داده ها در اثر خرابی سخت افزار یا نرم افزار اصلی، سرقت یا هک شدن، خراب شدن داده ها توسط بدافزارها استفاده می شود، در اصل داده ها در یک سیستم یا رسانه جداگانه ذخیره خواهند شد.گاهی اوقات آن را بازیابی عملیاتی نیز می نامند.

بازیابی یک نسخه پشتیبان معمولاً شامل بازگرداندن داده ها به سرور اصلی یا سرور جایگزین است که می تواند به جای داده های از دست رفته یا آسیب دیده مورد استفاده قرار گیرد.

چرا بکاپ گیری اهمیت دارد؟

در اینجا می خواهم چند دلیل اصلی برای اینکار را با شما در میان بگذارم:

1- پیشگیری از از دست دادن داده ها

همه ما درباره از دست دادن غم انگیز داده ها شنیده ایم یا آن را تجربه کرده ایم. اولین و اصلی ترین دلیل پشتیبان گیری از اطلاعات، ذخیره فایلهای مهم در صورت خرابی سیستم یا خرابی دیسک سخت است.

2- گزارش و حسابرسی مالیاتی

قوانین در بین کشورها متفاوت است، اما برای شرکت ها مهم می باشد که داده های مالی و حسابداری را برای اهداف گزارش مالیاتی ذخیره داشته باشند. با پشتیبان گیری از داده ها، شرکت ها می توانند در هنگام حسابرسی صورت مالیاتی خود را ذخیره کنند.

3- ارتباط با مشتری

اطلاعات ذخیره شده مدیریت ارتباط با مشتری را بهبود می بخشد که منجر به افزایش بازاریابی و فروش می شود. علاوه بر این، اطلاعات مشتری ذخیره شده باعث اعتماد و ارزش یک شرکت خواهد شد.

4- بایگانی

اطلاعات پشتیبان، توسعه بایگانی ها را ساده می کند. با اطلاعات دیجیتالی، تاریخچه شرکت در دست می باشد.

5- بهره وری بهبود یافته

با پرونده های پشتیبان موجود، شرکت ها با کاهش زمان اتلاف شده، بهره وری را بهبود می بخشند. با استفاده از پرونده های بایگانی شده می توان مطالعات تطبیقی ​​در رابطه با گذشته و حال  انجام داد تا یک طرح موثرتر طراحی کنیم.

بکاپ

انواع بکاپ

1. Full

رایج ترین نوع بکاپ گیری می باشد. همانطور که از نام آن پیداست، پشتیبان گیری کامل زمانی است که از همه پرونده ها و پوشه های انتخاب شده پشتیبان تهیه شود که زمان بیشتری برای تکمیل آن نیاز است و نیازمند فضای بیشتری نیز می باشد و البته در صورت لزوم به بازیابی، بازیابی آنها سریعتر از سایر مراحل پشتیبان گیری خواهد بود.

2. Incremental

نسخه پشتیبان تهیه شده از کلیه تغییرات داده ها از زمان انجام آخرین بکاپ گیری. این نسخه پشتیبان می تواند بکاپ گیری کامل یا بکاپ افزایشی قبلی باشد، در اصل داده هایی را که با گذشت زمان تغییر کرده اند دوباره پر می کند.

3. Differential

یک نسخه پشتیبان دیفرانسیل بین بکاپ کامل و بکاپ افزایشی قرار می گیرد. به این معنی می باشد که یک نسخه بکاپ افزایشی تغییرات مربوط به داده ها را از آخرین نسخه پشتیبان تهیه می کند ولی یک نسخه بکاپ دیفرانسیل تمام تغییرات ایجاد شده در داده ها را از آخرین نسخه پشتیبان ارائه می دهد.

4. Mirror

همانطور که از نام آن مشخص می باشد، بکاپ گیری آینه زمانی است که یک نسخه دقیق از داده های منبع ایجاد شود. وقتی پرونده ای در منبع حذف می شود، در نهایت همان پرونده از نسخه پشتیبان تهیه خواهد شد.

از آنجا که آنها به ترتیب کار می کنند، باید از پشتیبان گیری آینه در حال اجرا با احتیاط استفاده کنید زیرا یک فایل یا پوشه ای که به طور تصادفی (یا حتی به دست ویروس) پاک شده است می تواند زیر رادار پنهان بماند و اگر کسی قبل از تهیه نسخه پشتیبان دیگری متوجه نشود، فایل مورد نظر در هر دو نسخه پشتیبان از بین می رود.

5. Full PC

بکاپ گیری کامل رایانه، رایانه را به طور کلی هدف قرار می دهد. به جای کپی کردن داده ها در رایانه، تصویری از ساختار رایانه را ضبط می کند که این تصویر مانند یک عکس فوری از کل درایو است و می تواند در یک نسخه فشرده یا غیر فشرده ذخیره شود.

سایر نسخه های پشتیبان فقط از عکس ها، فیلم ها، اسناد و پرونده های موسیقی کاربر بکاپ تهیه می کنند در حالی که برنامه ها و سیستم عامل همچنان باید از دیسک نرم افزار جدید دوباره نصب شوند.

با این وجود، با پشتیبان گیری کامل از رایانه، می توانید هارد دیسک را به حالت قبل بطور دقیق برگردانید.

6. Local

بکاپ محلی نوعی پشتیبان گیری می باشد که در آن وسایل ذخیره سازی نزدیک نگه داشته می شوند (معمولاً در همان ساختمان یا اداره) به همین دلیل به آنها محلی گفته می شود.

این نسخه های بکاپ اغلب در یک هارد دیسک داخلی یا خارجی قرار داده می شوند که مستقیماً به کامپیوتر منبع پشتیبان متصل است. همچنین می توانید با اتصال به شبکه محلی از دستگاه خود بکاپ تهیه کنید.

7. Offsite

بکاپ گیری در خارج از سایت مشابه با بکاپ گیری محلی است و همان خطرات را دارد. با این حال، این روش داده ها را بین مکان ها جدا می کند.

پشتیبان گیری اولیه به صورت محلی انجام می شود اما پس از انتقال به واسطه ذخیره سازی (به عنوان مثال: یک دیسک سخت خارجی) به مکان دیگری (خانه مدیر، یک ساختمان اداری جداگانه، یک مرکز داده)، این داده ها به یک نسخه پشتیبان “خارج از سایت” تبدیل می شوند.

8. Online (cloud)

بکاپ گیری آنلاین پشتیبان گیری است که به صورت دوره ای برای یک رسانه، ذخیره سازی انجام می شود که به طور مداوم به دستگاه پشتیبان گیری متصل است.

این نسخه پشتیبان “آنلاین” است زیرا محیط ذخیره سازی همیشه متصل خواهد بود یا همیشه آنلاین است. محیط ذخیره سازی معمولاً خارج از سایت قرار دارد و از طریق اینترنت با منبع پشتیبان ارتباط دائمی دارد. این روش پشتیبان گیری نیازی به دخالت انسان برای اتصال درایو یا کابل برای اجرای نسخه پشتیبان ندارد.

9. Remote

بکاپ گیری از راه دور نوعی پشتیبان گیری خارج از سایت است. نکته متفاوت آن این است که در هر مکانی باشید، به نسخه پشتیبان دسترسی دارید و می توانید آنها را بازیابی کنید. به همین دلیل آن را پشتیبان گیری از راه دور می نامند.

10. FTP

تهیه بکاپ از طریق پروتکل انتقال فایل FTP، از طریق اینترنت به سرور FTP انجام می شود. این سرور معمولاً در یک مرکز داده به دور از داده های منبع پشتیبان گیری قرار دارد.

از آنجا که هر دو روش دارای سرورهایی هستند که در مکانی متفاوت از داده های منبع واقع شده اند، تهیه نسخه پشتیبان از FTP مشابه نسخه پشتیبان تهیه خارج از سایت است.

منبع

نفیسه رفیع پور
نفیسه رفیع پور

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :