پهنای باند اینترنت چیست و چه کاربردی دارد؟

دسته بندی ها : متفرقه, مقالات پریا اصبری
پهنای باند اینترنت

پهنای باند اینترنت دسترسی به اینترنت پر سرعت را از طریق انواع فناوری ‌ها از جمله فیبر نوری، بی ‌سیم، کابل، DSL و ماهواره فراهم می ‌کند.

پهنای باند اینترنت

  • پهنای باند، سریع ترین اتصالات را فراهم کرده و آن را به نوع رایج سرویس اینترنت مسکونی تبدیل کرده است. در واقع نوعی اتصال اینترنت پرسرعت که همیشه «روشن» می باشد.
  • پهنای باند اینترنت در اواخر دهه 1990 معرفی شده است. این مورد جایگزین برخی از انواع قدیمی ‌تر اتصالات اینترنتی مانند Dial-up که از فرکانس شنیداری خطوط تلفن استفاده می‌ کرد، می باشد. از آنجایی که پهنای باند از فرکانس جداگانه ‌ای نسبت به خط صوتی شما استفاده می ‌نماید، همیشه متصل است.
  • اتصالات سریعی را فراهم می کند و به کاربران امکان آپلود، پخش و دانلود فایل های بزرگ را می دهد.

پهنای باند اینترنت چگونه کار می کند؟

اتصال پهنای باند برای انتقال داده از یک خط اختصاصی، اینترنت DSL از سیم های تلفن مسی، اینترنت کابلی از کابل کواکسیال مشابه تلویزیون، اینترنت فیبر از کابل های فیبر نوری تخصصی و گزینه های بی سیم مانند ماهواره و 4G/5G LTE استفاده می کند.

هر یک از این نوع اتصالات از فرکانس ‌های متفاوتی استفاده کرده و طیفی از سرعت‌ ها را فراهم می‌ نمایند. یک ارائه دهنده خدمات (ISP) از شبکه ی تجهیزات مانند کابل ها، رایانه ها، روترها و سایر دستگاه ها برای اتصال خانه شما به اینترنت استفاده می کند.

انواع

چهار نوع اصلی از اتصالات پهنای باند وجود دارد.

اینترنت DSL

DSL (Digital Subscriber Line) یکی از اولین اشکال پهنای باند است که امروزه یک سرویس رایج می باشد. DSL از یک جفت سیم مسی در خط تلفن برای اتصال داده با سرعت بالا استفاده می کند. سیگنال DSL از فرکانس های متفاوتی خطوط صوتی استفاده کرده و امکان استفاده همزمان از اینترنت و تلفن شما را فراهم می نماید. استفاده از مودم برای برقراری اتصال از خط تلفن باعث دریافت “پهنای باند” بیشتر شده و سرعت را افزایش می دهد. سرعت DSL می تواند به 100 مگا بایت در ثانیه برسد.

اتصال Pair

اتصال Pair در مقایسه با سرویس DSL تک خطی، پهنای باند دو برابری را ارائه می دهد. در این پهنای باند اینترنت از دو جفت سیم مسی (چهار سیم مجزا) استفاده می شود که سرعت اینترنت شما را دو برابر می کند. هنگام استفاده از پیوند جفتی، سرعت می تواند به 140 مگابایت برسد.

اینترنت فیبر

اینترنت فیبر از کابل فیبر نوری استفاده می کند تا داده ها به صورت پالس های نور بر روی هزاران رشته فیبر ریز و شفاف ارسال گردند. از آنجایی که نور سریع‌ ترین راه برای انتقال داده است، اینترنت فیبر نوری فوق‌ العاده سریع بوده و منجر به اتصال با کیفیت و قابل اعتماد می ‌شود.

اینترنت کابلی

با استفاده از یک مودم، می توانید به این خطوط کابلی متصل شوید و از اتصال داده پرسرعت و بدون وقفه لذت ببرید. سرعت اینترنت کابلی می تواند تا 940 مگابایت در ثانیه باشد

اینترنت بی سیم

اینترنت بی سیم از طریق ماهواره در دسترس می باشد. این نوع پهنای باند اینترنت در مناطق روستایی که فاقد زیر ساخت اینترنت سیمی (DSL، کابل یا فیبر) هستند، رایج است.

ماهواره

اینترنت ماهواره ای داده ها را مستقیماً از ماهواره ای که به دور زمین می چرخد ​​منتقل می کند. از این نوع پهنای باند اینترنت می توان در هر نقطه ای از جهان استفاده کرد. سرعت ماهواره برای دانلود معمولاً بین 25 تا 100 مگابیت در ثانیه است.

پهنای باند اینترنت

کلام آخر

پهنای باند اینترنت به شما امکان می دهد تا چندین دستگاه را به صورت بی سیم به اینترنت متصل نمایید.

منبع

پریا اصبری
پریا اصبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :