فناوری ابری چیست؟ (بخش دوم)

دسته بندی ها : تکنولوژی, سئو نفیسه رفیع پور
رایانش ابری

انواع رایانش ابری

رایانش ابری یک فناوری واحد مانند میکروچیپ یا تلفن همراه نیست. در عوض، این سیستم در درجه اول از سه سرویس تشکیل شده است:

نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)، زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) و پلت فرم به عنوان سرویس (PaaS).

1. Software-as-a-service (SaaS) 

شامل صدور مجوز از یک نرم افزار برای مشتریان است. مجوزها معمولاً از طریق مدل pay-as-you-go یا on-demand می شوند. این نوع سیستم را می توان در Microsoft Office 365 یافت.

2. Infrastructure-as-a-service (IaaS)

شامل روشی برای تحویل همه چیز از سیستم عامل ها به سرورها و ذخیره سازی از طریق اتصال مبتنی بر IP به عنوان بخشی از یک سرویس درخواستی است. مشتریان می توانند از نیاز به خرید نرم افزار یا سرور جلوگیری کنند.

از مثالهای معروف سیستم IaaS می توان به IBM Cloud و Microsoft Azure اشاره کرد.

3. Platform-as-a-service (PaaS)

پیچیده ترین سه لایه محاسبات مبتنی بر ابر در نظر گرفته شده است. PaaS شباهت هایی با SaaS دارد ولی تفاوت اصلی این است که به جای ارائه نرم افزار به صورت آنلاین، در واقع بستری برای ایجاد نرم افزاری می باشد که از طریق اینترنت تحویل می شود.

این مدل شامل سیستم عامل هایی مانند Salesforce.com و Heroku است.

مدل های استقرار

ابرها انواع مختلفی دارند که هر کدام با دیگری متفاوت است.

ابرهای عمومی خدمات خود را بر روی سرورها و فضای ذخیره سازی در اینترنت ارائه می دهند. این شرکت ها توسط شرکت های شخص ثالث اداره می شوند که کلیه سخت افزارها، نرم افزارها و زیرساخت های عمومی را کنترل می کنند. مشتریان از طریق حساب هایی که تقریباً برای هر كس قابل دسترسی است به خدمات دسترسی پیدا می كنند.

ابرهای اختصاصی مختص مشتریان خاص، معمولاً یک تجارت یا سازمان است. مرکز خدمات داده شرکت ممکن است میزبان سرویس رایانش ابری باشد. بسیاری از خدمات محاسبات ابری خصوصی در یک شبکه خصوصی ارائه می شوند.

ابرهای ترکیبی، همانطور که از نام آن پیداست، ترکیبی از خدمات عمومی و خصوصی است. این نوع مدل قابلیت انعطاف پذیری بیشتری به کاربر می دهد و بهینه سازی زیرساخت و امنیت کاربر کمک می کند.

مزایای ابر

نرم افزار مبتنی بر Cloud مزایای زیادی از جمله توانایی استفاده از نرم افزار از هر دستگاهی یا از طریق یک برنامه بومی یا یک مرورگر به شرکت های مختلف ارائه می دهد.

در نتیجه، کاربران می توانند پرونده ها و تنظیمات خود را به صورت کاملاً یکپارچه به دستگاه های دیگر منتقل کنند.

رایانش ابری چیزی فراتر از دسترسی به پرونده ها در چندین دستگاه است. به لطف سرویس های رایانش ابری، کاربران می توانند ایمیل خود را بر روی هر رایانه بررسی کرده و حتی با استفاده از خدماتی مانند Dropbox و Google Drive پرونده ها را ذخیره کنند.

 خدمات رایانش ابری امکان پشتیبان گیری از موسیقی، فایلها و عکسهای خود را برای کاربران فراهم می کند به علاوه کاربران می توانند نرم افزارهای خود را سریعتر ارتقا دهند زیرا شرکت های تولید کننده نرم افزار محصولات خود را از طریق وب ارائه خواهند داد نه از طریق روش های سنتی که شامل دیسک ها یا درایوهای فلش است.

همچنین به مشاغل بزرگ امکان صرفه جویی در هزینه را می دهد. تا پیش از این شرکت ها ملزم به فراهم کردن مراکز پرهزینه سرور و بخش های فناوری اطلاعات می شدند.

معایب ابر

با تمام سرعت، کارایی و نوآوری های همراه با رایانش ابری، طبیعتاً خطرات وجود دارد.

امنیت همیشه یک نگرانی بزرگ برای ابر بوده است، به خصوص هنگامی که صحبت از سوابق پزشکی حساس و اطلاعات مالی می شود. در حالی که مقررات خدمات رایانش ابری را مجبور به افزایش اقدامات امنیتی و انطباق خود می کنند، این مسئله همچنان جزو خطرات این فناوری محسوب می شود. رمزگذاری از اطلاعات حیاتی محافظت می کند، اما اگر آن کلید رمزگذاری از بین برود، داده ها از بین می روند.

مانند هر فناوری منحنی یادگیری هم برای کارمندان و هم برای مدیران وجود دارد. اما با دسترسی و دستکاری بسیاری از افراد از طریق یک پورتال به اطلاعات، اشتباهات سهوی می تواند در کل سیستم منتقل شود.

امنیت رایانش ابری

Cloud Security شامل حفاظت از داده های ذخیره شده بصورت آنلاین از طریق سیستم عامل های رایانش ابری در برابر سرقت، نشت و حذف می شود.

تهدیدهای عمده برای امنیت ابر شامل نقض داده ها، از دست رفتن داده ها، ربودن حساب، ربودن ترافیک خدمات، رابط های برنامه ناامن برنامه (API ها)، انتخاب ضعیف ارائه دهندگان ذخیره سازی ابر و فناوری مشترک است که می تواند امنیت ابر را به خطر بیاندازد.

روش های ارائه امنیت ابری نیز دیوارهای آتش، آزمایش نفوذ، انسداد، توکن سازی، شبکه های خصوصی مجازی (VPN) و جلوگیری از ارتباطات اینترنتی عمومی است درواقع امنیت ابر نوعی امنیت سایبری می باشد.

منبع

نفیسه رفیع پور
نفیسه رفیع پور

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :