تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا یعنی چه؟ تولید محتوا، خلق و ایجاد مجموعه اطلاعاتی است، که به منظور و هدف خاصی اشاره دارد؛ و از طریق کانالی با شکل خاص، منتشر میشود.
تولید محتوا یعنی چه و نوشتن محتوا چگونه است؟
نوشتن محتوا فرآیند برنامه ریزی، نوشتن و ویرایش محتوای وب برای اهداف بازاریابی دیجیتال است. شامل نوشتن پست ها و مقالات وبلاگ، اسکریپت برای فیلم ها و پادکست ها می باشد. همچنین مطالب برای سیستم عامل های خاص، مانند طوفان های توییتر در توییتر باشد.
_چند نوع محتوای مطلوب و نحوه استفاده از آنها :
1. وبلاگ نویسی
برای اینکه بدانیم تولید محتوا یعنی چه در ابتدا باید از دلایل وبلاگ نویسی اطلاع داشته باشیم. وبلاگ نویسی از زمان شکل گیری اینترنت وجود داشته، اما این روش در طی سال های گذشته پیچیده تر شده است. به ویژه هنگامی که صحبت از مشاغل استفاده از وبلاگ برای جذب مخاطبان می شود.
وبلاگ ها امروزه در رابطه با موضوعاتی هستند که مخاطبان آنها را جالب می دانند. مطالب مرتبط و با کیفیت و خوب نوشته شده اند، بنابراین آنها می توانند ابزاری عالی برای ایجاد اقتدار، اعتماد و روابط باشند. از دیگر مزایای وبلاگ این که نوشتن و انتشار پست آن نسبتاً آسان است.
وبلاگ نویسی یک تعهد منظم است، و شما باید آماده باشید که هر دو روز یکبار پست کنید. و باید وبلاگ ها را به مطالب دیگر پیوند دهید تا به خوانندگان کمک کند اطلاعات بیشتری در مورد شما به دست آورند.
همچنین باید پست های خود را با کلمات کلیدی مرتبط بهینه نمایید، به شرطی که بصورت یکپارچه و طبیعی بکار برده شود. و در آخر اطمینان حاصل کنید که روی موضوعاتی تمرکز کرده اید که مورد توجه مخاطبان قرار میگیرد، و از تخصص خود در زمینه موضوعاتی در راستای ایجاد اقتدار و اعتماد استفاده کنید.
2. کتابهای الکترونیکی
کتاب های الکترونیکی نوعی محتوای طولانی مدت است و همانطور که از نامش پیداست، این کتاب ها الکترونیکی هستند. غالباً به صورت بارگیری PDF یا با فرمت HTML در دسترس هستند.
این نوع محتوا می تواند به شما برای به اشتراک گذاشتن دانش و تخصص خود در مورد یک موضوع خاص فرصت خوبی بدهد. کتابهای الکترونیکی دارای مزایای زیادی از جمله رشد لیست ایمیل ها و تقویت محتوای کلی شما می باشند.
بهترین شیوه های کتاب الکترونیکی: تمرکز اصلی کتاب باید بر ارائه راه حل باشد. در غیر این صورت، برای مخاطبان ارزشی نخواهد داشت. بنابراین، زمانی را که صرف تبلیغات می کنید به حداقل برسانید و بیشتر روی راه حل های کلی تمرکز کنید.
یک قانون خوب برای کتابهای الکترونیکی: عناصر تبلیغاتی را بین 5 تا 10 درصد از مطالب نگه دارید. این نوع محتوا به تحقیق، زمان و نوشتن با کیفیت نیاز دارد. بهتر است قبل از شروع کار برنامه ریزی داشته باشید.
کتابهای الکترونیکی طولانی اند ، بنابراین مطمئن شوید که مطالب را با استفاده از فصل ها، زیرعنوان ها، گرافیک ها، اینفوگرافی ها و سایر عناصر قالب بندی جالب تجزیه کنید. باید کمی زمان برای عنوان و طراحی بگذارید زیرا همان چیزی است که خوانندگان را به خود جذب می کند.
3. اینفوگرافیک ها
اینفوگرافیک ها از محبوب ترین انواع محتوایی هستند که می توانید ایجاد کنید ، به دلیل اینکه آنها اطلاعات زیادی (مانند آمار، تحقیقات و سایر داده ها) را به روشی بصری جذاب، قابل هضم و قابل اشتراک ارائه می دهند.
در واقع، اینفوگرافیک ها سه برابر بیشتر از انواع دیگر مطالب در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شوند، بنابراین می توانند در ساخت بک لینک و همچنین افزایش مخاطبان موثر باشند.
بهترین روش های اینفوگرافیک: ایجاد اینفوگرافیک هنری است. برای ایجاد یک اینفو گرافی هنری، فضای سفید زیادی را در قطعه وارد کنید تا تمیز و منظم باشد. بسیاری از اینفوگرافیک ها نیز مطالب را به بخشهایی تقسیم می کنند تا اطلاعات را جدا نگه دارند؛ و در آنها از رنگهای مکمل برای حفظ علاقه استفاده می شود.
4. ویدئو
ویدیو یک فرم بسیار موفقیت آمیز از محتوا است. 96 درصد از مصرف کنندگان، فیلم های محصول را مفید می دانند و تقریباً 75 درصد از آنها پس از تماشای یک فیلم، خرید بیشتری دارند.
هر نوع محتوای ویدئویی به شما کمک می کند تا مخاطبان خود را درگیر کنید، اشتراک ها و نظرات خود را افزایش داده و در نتیجه بازدید از وب سایت شما را افزایش میدهد. انواع دیگر ویدئوهایی که می توانید در نظر بگیرید: مصاحبه، نمایش تماس، نمایش پشت صحنه دفتر و فیلم های توضیح دهنده است.
بهترین روش های ویدئو: دقیقاً مانند کتاب های الکترونیکی و سایر اشکال محتوا، هدف اصلی یک فیلم باید ارائه ارزش به مخاطبان شما با پاسخ دادن به سوالات، ارائه راه حل ها، پرداختن به نقاط ضعف و یا در غیر این صورت ارائه اطلاعات مربوط باشد.
به یاد داشته باشید، شما در حال ایجاد محتوا هستید، نه تبلیغات. ویدیوها را بین دو تا سه دقیقه نگه دارید و حتماً در انتهای صفحه قرار دهید . پس از آماده شدن ویدیوی خود، آن را در سایت هایی مانند YouTube بارگذاری کنید تا میزان نمایش بیشتر شود، ویا آنها را در پست های تکمیلی جاسازی کنید و از طریق وبلاگ خود به اشتراک بگذارید.
_فرایند تولید محتوا:
1.پروژه را تعریف کنید
پس از پرداخت به سوال “تولید محتوا یعنی چه” اولین و مهمترین کار این است که شما با تعیین هدف و اطمینان از پیگیری آن در کل فرآیند تولید محتوا، کار خود را شروع کنید. اگر تجربه زیادی در بازار ندارید، ممکن است هدفتان این باشد که محصول خود را به مشتریان احتمالی معرفی نمایید.
هدف باید این باشد که به مردم نشان دهید، محصول شما چیست و چگونه کار می کند (به طور خلاصه). شما باید آنچه را که می خواهید در ویدئو بگنجانید تعریف کرده، مطمئن شوید که به نقاط فروش منحصر به فرد خود و دلایل اینکه شما بهترین راه حل در صنعت هستید، اشاره کنید. ویدئو باید مختصر ومفید، هضم آن آسان و مهمتر اینکه جذاب باشد.
2. مراحل تولید محتوا را توصیف کنید
توسعه مفهوم
توسعه مفهوم شامل یک جلسه خلاقانه است که در آن ایده های خود را، به تیم خود و یا سازمان پشتیبانی ارائه می دهید. همه ذینفعان باید در این فرآیند اولیه شرکت کنند تا دیدگاه خود را در مورد تمام جنبه های اساسی پروژه ارائه دهند. ما در مورد تیم خلاق، طراحان گرافیک، نویسندگان تبلیغات، مدیران برند، و همچنین مدیران کانال مربوطه صحبت می کنیم که می خواهند از این ویدئو در تبلیغات خود استفاده کنند. در این مرحله، شما باید مفهوم، سبک ویدیو (انیمیشن یا لایو اکشن)، بودجه و منابع را تعریف کنید.
تولید و پس از تولید
این مرحله به تصمیمات قبلی بستگی دارد. اگر تصمیم دارید یک فیلم متحرک تولید کنید که به صورت داخلی ساخته شده است، باید افراد مرتبط را به این پروژه اختصاص دهید و یک جدول زمانی تعیین کنید تا مطمئن شوید که فیلم طبق برنامه تحویل داده شده است. تولید و پس از تولید همچنین می تواند بین تیم داخلی و یک آژانس خارجی تقسیم شود.
بومی سازی
تعیین فرمت های مختلف ویدئویی و کانال های تعیین شده در مرحله اول پروژه مهم است. می توان از نسخه طولانی تر ویدئو در صفحه اصلی ارائه محصول استفاده کرد، که به خبرنامه اضافه می شود و در ارائه های تبلیغاتی برای مشتریان و سرمایه گذاران، برای اهداف منابع انسانی وهمچنین نمایش محصول در طول فرایند استخدام (به عنوان مثال در هنگام حمل و نقل) استفاده می شود. در جلسات، کنفرانس ها، یا رویدادهای خارجی، میتوان از نسخه های کوتاه تر برای تبلیغات ، بازاریابی عملکرد یا حتی به عنوان یک نقطه تلویزیونی برای تبلیغات آفلاین استفاده کرد.
بومی سازی عامل مهمی است که می تواند کل مفهوم را تحت تأثیر قرار دهد. سوالی که قبل از تصمیم گیری درباره ایده باید بپرسیم : “آیا باید محتوا مورد نظر را بومی سازی کنیم؟”. اگر بله، برای چه بازارهایی؟ آیا مفهومی که دوست داریم برای بومی سازی مناسب است؟
3. خلاقیت در خلاصه
در ادامه مبحث “تولید محتوا یعنی چه” به بحث خلاصه نویسی می پردازیم. یک خلاصه خوب زندگی همه را آسان می کند!
در اینجا لیستی از مواردی که برای جلوگیری از رفت و برگشت بی مورد و سوءتفاهم در محتوا وجود دارد، آورده شده است.
پیش زمینه و مروری بر پروژه (چرا این کار را می کنید؟ منطق، انگیزه ها و غیره)
هدف (هدف اصلی این پروژه چیست؟)
مخاطبان هدف (این کمپین چه کسانی را هدف قرار داده است؟ چه کسی را می خواهید جذب کنید؟)
خلاصه مفهوم (خلاقیت چیست؟ ایده، پیام اصلی و سبک کلی را توصیف کنید.)
نام پروژه (به منظور بهبود ارتباط بین ذینفعان.)
کانال ها (این ویدیو از کجا پخش می شود؟)
موسیقی (آیا موسیقی در این ویدئو وجود دارد؟)
قالب ها و مشخصات مواد (فیلم در چه قالب هایی تحویل می شود؟)
متن / کپی برای ویدیو (چه متن یا کپی ویژه ای ارائه می شود؟)
اندازه گیری موفقیت (موفقیت این ویدئو را چگونه ارزیابی می کنید؟)
زمان بندی (آخرین مهلت چه زمانی است؟)
ملاحظات (آیا عوامل یا عناصر مهم دیگری نیز باید در نظر گرفته شود؟)
منابع (آیا منابع تصویری یا کلامی وجود دارد که می تواند مفید باشد؟)
4. جدول زمانی پروژه تولید محتوا
جدول زمانی پروژه تولید محتوا باید با استفاده از یک ابزار مدیریت پروژه مانند آسانا، ترلو، جیرا و غیره یا به سادگی با استفاده از صفحه گسترده Google مدیریت شود. دسترسی کلیه ذینفعان به ابزار یا برگه بسیار مهم است و می توانند روند پیشرفت پروژه را ردیابی کنند. شما باید پروژه را به این مراحل تقسیم کنید: توسعه مفهوم، تولید محتوا، پس از تولید، حلقه بازخورد و تحویل نهایی. همچنین مهم است که یک فرد مسئول کل فرآیند، یک مدیر پروژه یا یک تولید کننده حضور داشته باشد. جدول زمانی تخمینی برای هر مرحله به نوع مفهوم و منابع موجود بستگی دارد.
5. جاده بالقوه
آماده بودن برای موانع پیش بینی نشده دشوار است، اما باید همه تلاش خود را برای جلوگیری از آنها انجام دهید. یک برنامه دقیق به روند تولید بدون دردسر کمک می کند و به افراد مسئول فرصت پیش بینی و پیشگیری از هرگونه سکوت احتمالی را می دهد. یکی از منازعاتی که می تواند در طی فرآیند تولید محتوا ایجاد شود این است که سهامداران نتوانند در مورد نسخه نهایی به توافق برسند، و این باعث می شود که حلقه بازخورد بیش از حد انتظار طول بکشد. با اختصاص تماس نهایی به یک مدیر می توان از این امر جلوگیری کرد. علاوه بر این، مدیر پروژه باید به دلیل رعایت موعد مقرر پاسخگو باشد تا زمان از دست نرود.
6. ارزیابی
پس از اتمام پروژه، باید اطمینان حاصل کنیم که هدف خود را با موفقیت برآورده کرده ایم، پروژه را در تمام قالب های درخواستی تحویل داده ایم .و باید یک ساختار برای بررسی کارهای انجام شده ایجاد کنیم تا بتوانیم روند کار را برای پروژه های آینده بهبود بخشیم. همچنین مفید است که از ذینفعان اصلی پروژه سوال کنید تا نظرات خود را در مورد روند کار بیان کرده و عملکرد را با هم تحلیل کنید.
امیدواریم مقاله “تولید محتوا یعنی چه” ابهامات شما را در زمینه تولید محتوا برطرف کرده باشد.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران