گوگل آنالیز چیست؟
گوگل آنالیز یک سرویس تجزیه و تحلیل وب است که آمار و ابزارهای تحلیلی اولیه را برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و اهداف بازاریابی ارائه می دهد. این سرویس بخشی از پلتفرم بازاریابی گوگل است و برای هر کسی که حساب Google داشته باشد می تواند به صورت رایگان از این ابزار استفاده کند البته توجه داشته باشید که کشور ایران تحریم بوده و بایستی از ترفندهای خاصی برای استفاده از این پلتفرم پیاده سازی کنید. در ادامه اطلاعاتی کامل در مورد این سرویس جذاب ارائه داده ایم پس با ما همراه شوید.
گوگل آنالیز چیست؟
Google Analytics برای ردیابی عملکرد وب سایت و جمع آوری بینش بازدیدکنندگان استفاده می شود. این ابزار می تواند به سازمانها کمک کند تا منابع اصلی ترافیک کاربر را تعیین نمایند، موفقیت فعالیتها و کمپینهای بازاریابی خود را ارزیابی کنند، اهداف تکمیل شده (مانند خرید، افزودن محصولات به سبد خرید) را ردیابی کرده الگوها و روندهای تعامل کاربر را کشف کنند و سایر اطلاعات بازدیدکننده مانند اطلاعات جمعیتی را به دست آورند.
Google Analytics چگونه کار می کند؟
گوگل آنالیتیکس داده های کاربر را از هر بازدیدکننده وب سایت با استفاده از تگ های صفحه به دست می آورد. یک تگ صفحه جاوا اسکریپت در کد هر صفحه درج می شود و این تگ در مرورگر وب هر بازدیدکننده اجرا شده و داده ها را جمع آوری میکند و به یکی از سرورهای جمع آوری داده های گوگل را ارسال می نماید. سپس Google Analytics می تواند گزارشهای قابل تنظیم برای ردیابی و تجسم دادههایی مانند تعداد کاربران، نرخ پرش، میانگین مدت جلسات، جلسات بر اساس کانال، بازدید از صفحه، تکمیل اهداف و موارد دیگر تولید کند.
تگ صفحه به عنوان یک باگ وب برای جمع آوری اطلاعات بازدیدکنندگان عمل می کند. گوگل آنالیز دارای ویژگی هایی است که می تواند به کاربران کمک کند تا روندها و الگوهای نحوه تعامل بازدیدکنندگان با وب سایت های خود را شناسایی نمایند. ویژگی ها جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل، نظارت، تجسم، گزارش و ادغام با سایر برنامه ها را امکان پذیر می کند. این ویژگی ها عبارتند از:
- ابزارهای تجسم و نظارت بر داده ها، از جمله داشبورد، کارت امتیازی و نمودار حرکتی که تغییرات داده ها را در طول زمان نشان می دهد.
- فیلتر کردن داده ها، دستکاری و تجزیه و تحلیل
- رابط های برنامه کاربردی جمع آوری داده ها (API)
- تجزیه و تحلیل پیش بینی، هوش و تشخیص ناهنجاری
- تقسیم بندی برای تجزیه و تحلیل زیر مجموعه ها، مانند تبدیل
- گزارش های سفارشی برای تبلیغات، رفتار مخاطب
- اشتراک گذاری و ارتباط مبتنی بر ایمیل و…
در داشبورد Google Analytics، کاربران می توانند نمایه های چندین وب سایت را ذخیره کنند و یا جزئیات دسته های پیش فرض را ببینند و معیارهای سفارشی را برای نمایش هر سایت انتخاب کنند. دسته بندی های موجود برای ردیابی شامل نمای کلی محتوا، کلمات کلیدی، سایت های ارجاع دهنده، نمای کلی بازدیدکنندگان، پوشش نقشه و نمای کلی منابع ترافیک است.
داشبورد را می توان در سایت Google Analytics مشاهده کرد و از طریق یک ویجت یا یک افزونه برای جاسازی در سایت های دیگر در دسترس قرار داد.
مزایا و محدودیت های گوگل آنالیز
گوگل آنالیتیکس دارای مزایا و محدودیت های متمایز است که این مزایا به طور کلی به قدرتمند، رایگان و کاربر پسند بودن پلت فرم مربوط می شود. Google Analytics همچنین مزایای زیر را ارائه می دهد:
گوگل آنالیز انواع معیارها و ابعاد قابل تنظیم را ارائه می دهد. با استفاده از این پلتفرم می توان انواع مختلفی از بینش های مفید را به دست آورد.
Google Analytics همچنین شامل بسیاری از ابزارهای دیگر مانند تجسم داده ها، نظارت، گزارش، تجزیه و تحلیل پیش بینی و غیره است.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقالات مشابه را بخوانید: دیتا آنالیز چیست
کلام آخر
گوگل آنالیز یکی از ویزگی های برجسته ای است که توسط گوگل ارائه می شود که صاحبان سایت و کسب و کارها بتوانند از آن طریق دادهها و اطلاعات خود را تجزیه و تحلیل کنند تا از آن طریق بتوانند سایت خود را بهینه کرده و همچنین بازدید را افزایش دهند. اما متاسفانه این برنامه در داخل ایران تحریم بوده و بایستی از افراد خبره کمک بگیرید تا بتوانید از تمام خدمات آن بهره ببرید.
برای این کار توصیه می شود که با ما در امن اس اس ال در تماس باشید تا سئو سایت شما را به صورت اصولی انجام داده و همچنین تمام موارد لازم را از طریق گوگل آنالیز متوجه شوید و در نهایت تجزیه و تحلیل درستی را انجام دهید.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران