مرورگر گوگل کروم چیست؟
موتور جستجو گوگل کروم یک مرورگر وب رایگان است که برای دسترسی به اینترنت و اجرای برنامه های مبتنی بر وب استفاده می شود. این مرورگر (Google Chrome) بر اساس پروژه مرورگر وب Chromium منبع باز است و در سال 2008 منتشر شده و سالیانه چندین بار به روز رسانی می شود.
Google Chrome برای سیستم عامل های دسکتاپ Microsoft Windows، Apple macOS و Linux (OSes) و همچنین سیستم عامل های موبایل Android و iOS در دسترس است. Google Chrome مرورگر پیش فرض برای دستگاه های Google از جمله تلفن های اندروید و لپ تاپ های Chromebook است. طبق آمار StatCounter، این مرورگر وب پر استفاده ترین می باشد (66 درصد بازار را دربرگرفته است).
گروگل کروم
Google Chrome بخشی از خدمات Google، خانواده محصولات Google است که شامل Gmail، Google Maps و موتور جستجوی کروم می باشد. بسیاری از سرویس های Google بر روی کروم میزبانی می شوند و یکی از اولین مرورگرهای اینترنتی می باشد که از ابر برای پشتیبانی از برنامه هایی مانند Google Docs، پردازشگر کلمه محبوب Google استفاده می کند.
تاریخچه توسعه موتور جستجو گوگل کروم
کروم یکی از اولین مرورگرهای وب است که کادر جستجو و نوار آدرس را که به نام Omnibar شناخته می شود، ترکیب کرده است. کاربران می توانند با حساب های Google خود وارد شوند و به آنها اجازه می دهند نشانک ها و صفحات وب را در چندین دستگاه همگام سازی کنند و به سایر محصولات Google مانند Google Drive دسترسی داشته باشند.
مرورگر Google Chrome رویکردی مبتنی بر sandboxing برای امنیت وب دارد. هر وب سایت منبع باز به عنوان فرآیند خاص خود اجرا می شود که به جلوگیری از تأثیر کدهای مخرب در یک صفحه روی دیگران یا خود سیستم عامل رایانه کمک می کند. این مرورگر از استانداردهای وب مانند HTML5 و شیوه نامه ها پشتیبانی می کند.
رویدادهای کلیدی در تاریخچه توسعه Google Chrome و در میان به روزرسانی های Chrome عبارتند از:
2006. گوگل شروع به توسعه کروم بر اساس کد منبع باز از بنیاد موزیلا و پروژه گوگل کرومیوم کرد.
2 سپتامبر 2008. گوگل نسخه بتا کروم را برای ویندوز منتشر کرد.
8 دسامبر 2009. نسخه بتا Chrome برای MacOS X و Linux منتشر شد.
25 مه 2010. گوگل کروم 5.0 را منتشر کرد، اولین نسخه پایدار کروم که از ویندوز، مک و لینوکس پشتیبانی می کند.
11 فوریه 2011. گوگل فروشگاه وب کروم را راه اندازی کرد، یک بازار آنلاین که در آن کاربران می توانند افزونه های رایگان و پولی مرورگر را برای اجرا در داخل کروم نصب کنند.
2011. گوگل سیستم عامل کروم، سیستم عامل خود را برای برنامه های کاربردی مبتنی بر وب، در مرورگر کروم منتشر کرد.
ژوئن 2012. اولین نسخه پایدار کروم به ترتیب برای دستگاه های تلفن همراه آیفون و اندروید منتشر شد.
22 آگوست 2017. Google Chrome Enterprise را منتشر کرد، نسخه سازمانی Chrome که به کسب و کارها اجازه می دهد تا آن را در سطح سازمان های خود مستقر و مدیریت کنند.
11 آوریل 2019. سرویس مدیریت ابر مرورگر کروم راه اندازی شد، یک پلت فرم مدیریت ابری که به مدیران کمک می کند تا Chrome را در فضای ابری مدیریت نمایند.
ویژگی های کلیدی موتور جستجو گوگل کروم
- جستجوی Omnibox نوار آدرس Chrome را با نوار جستجوی Google ترکیب می کند و به کاربران اجازه می دهد URL را در یک مکان جستجو و تایپ کنند. Omnibox همچنین به کاربران اجازه می دهد متنی را در داخل صفحات وب جستجو کنند.
- کلیک راست برای جستجوی متن هایلایت شده به کاربران این امکان را می دهد که هر متنی را در یک صفحه وب برجسته کنند، روی آن کلیک راست کرده و جستجوی گوگل را انجام دهند.
- حفاظت از رمز عبور از رمزگذاری برای تولید، ذخیره و محافظت از رمزهای عبور کاربر استفاده می کند. Google به طور خودکار روی گذرواژه های کاربران نظارت می کند.
- برنامه های افزودنی کروم که بهعنوان برنامه های کروم و برنامه های Google نیز شناخته می شوند، برنامه های مبتنی بر HTML و جاوا اسکریپت هستند که امکان سفارشی سازی مرورگر را فراهم می کنند. برنامه های افزودنی عبارتند از Google Dictionary که حبابهای بازشوی تعریف را برای کلمات در صفحات وب و ابزارهای توسعه دهنده مانند JSON Formatter ارائه می کند. افزونه های کروم در فروشگاه وب Chrome در دسترس هستند.
- حالت ناشناس یک ویژگی مرور ایمن است که به کاربران امکان می دهد اینترنت را در Google Chrome جستجو کنند بدون اینکه Google سابقه مرور، دادههای سایت و اطلاعات ارسال شده در فرمهای آنلاین را ثبت کند. Google برای محافظت از حریم خصوصی، برنامه های افزودنی را به صورت ناشناس غیرفعال می کند، اگرچه کاربران می توانند به صورت دستی آن ها را فعال نمایند.
- برگهها و گروههای برگه قابل پین کردن به کاربران این امکان را می دهند که برگه های مهم و مرتبط را با هم گروه بندی کنند یا برای دسترسی سریع به مرورگر خود پین نمایند.
گوگل کروم در مقابل مرورگرهای رقیب
موتور جستجو گوگل کروم اغلب با مرورگرهای رقیب، از جمله Apple Safari، Microsoft Edge و Mozilla Firefox در دسته بندی های زیر مقایسه می شود.
عملکرد کاربر
طبق آزمایش هایی که روی ماشین های مجازی انجام می شود، فایرفاکس از حافظه دسترسی تصادفی (RAM) بیشتری نسبت به Edge و Chrome استفاده می کند. استفاده از RAM بر عملکرد مرورگر و رایانه تأثیر می گذارد. مرورگرهایی که از حافظه بیشتری استفاده می کنند می توانند عملکرد را کاهش دهند و از منابع محاسباتی بیشتری استفاده نمایند. با این حال، مشخص شده است که کروم از رم بیشتری در هنگام باز بودن چندین تب نسبت به مرورگرهایی مانند Edge استفاده می کند.
حریم خصوصی
گوگل کروم به دلیل اقدامات خود در مورد حفظ حریم خصوصی کاربران مورد انتقاد قرار گرفته است. به عنوان مثال، منتقدان به نقش آن در سرمایه داری نظارتی از طریق ایجاد و بازاریابی محصولات پیش بینی بر اساس داده های رفتاری کاربر اشاره می کنند.
امنیت
از نظر امنیت، کروم به خوبی در مقابل اج، سافاری و فایرفاکس قرار می گیرد. هر سه دارای ویژگی های زیر هستند:
- ذخیره رمز عبور برای تکمیل خودکار
- تاریخچه مرورگر و مدیریت کش
- مسدود کردن سایت سفارشی
کلام آخر
موتور جستجو گوگل کروم دارای ویژگی های کلیدی بوده و امروزه تمام افراد برای جستجوی آنلاین خود از این موتور جستجو استفاده می کنند. برای آشنایی بیشتر با این برنامه ما مواردی را در این پست آوردیم، شما برای اینکه بتوانید سایت خود را ارتقا دهید لازم است بهینه سازی را به روشی فوق العاده انجام دهید. امن اس اس ال سئو سایت شما را به صورت اصولی انجام می دهد، برای آشنایی با سئو مقالات مربوطه را مطالعه کرده و با کارشناسان و متخصصان ما در ارتباط باشید.
برای آشنایی با سئو بخوانید: سئو چیست؟
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران