راهنمای استفاده از کنسول جستجوی گوگل
کنسول جستجوی گوگل (Google Webmaster Tools سابق) یک پلت فرم رایگان برای کسی است که یک وب سایت دارد تا بر نحوه مشاهده گوگل سایت خود نظارت کند و حضور ارگانیک آن را بهینه نماید. این شامل مشاهده دامنه های ارجاع دهنده شما، عملکرد سایت تلفن همراه، نتایج جستجوی غنی و جستجوها و صفحات با بیشترین ترافیک است. در این مقاله قصد داریم تا کار با گوگل کنسول را بررسی کنیم.
چگونه وب سایت خود را به کنسول جستجوی گوگل اضافه کنیم
وارد حساب گوگل خود شوید اگر یک وب سایت تجاری است، مطمئن شوید که از حساب تجاری (نه شخصی) خود استفاده می کنید.
- به Google Webmaster Tools بروید.
- روی «افزودن دارایی» کلیک کنید.
- “وب سایت” را از منوی کشویی انتخاب کنید و URL سایت خود را وارد نمایید. مطمئن شوید که از URL دقیقی که در نوار مرورگر ظاهر می شود، استفاده می کنید.
- روی «ادامه» کلیک کنید.
- راهی را برای تأیید مالکیت وب سایت خود انتخاب کنید (آپلود فایل HTML، ارائه دهنده نام دامنه، برچسب HTML، کد رهگیری GA و…).
- اگر سایت شما از هر دو http:// و https:// پشتیبانی می کند، هر دو را به عنوان سایت جداگانه اضافه کنید. همچنین باید هر دامنه را اضافه نمایید.
- Google به محض اینکه آن را به GSC اضافه کردید، ردیابی دادههای شما را شروع می کند.
کار با گوگل کنسول؛ بررسی سایت خود در GSC
از آنجایی که GSC به شما امکان دسترسی به اطلاعات محرمانه درباره عملکرد یک سایت یا برنامه را میدهد (به علاوه بر نحوه خزیدن Google در آن سایت یا برنامه)، ابتدا باید تأیید کنید که مالک آن سایت یا برنامه هستید.
تأیید به یک کاربر خاص کنترل یک ویژگی خاص را می دهد. برای هر دارایی GSC باید حداقل یک مالک تأیید شده داشته باشید.
همچنین، توجه داشته باشید که تأیید دارایی شما بر رتبه صفحه یا عملکرد آن در جستجوی Google تأثیر نمی گذارد. البته، می توانید از داده های GSC برای استراتژی رتبه بندی بالاتر استفاده کنید.
روش های تأیید GSC
آپلود فایل HTML: یک فایل HTML تأیید را در مکان خاصی از وب سایت خود آپلود کنید.
تگ HTML: یک تگ <meta> را به بخش <HEAD> کد HTML یک صفحه خاص اضافه کنید.
کد رهگیری Google Analytics: کد رهگیری GA را که در سایت خود استفاده می کنید، کپی نمایید.
نکته!
سایتهای میزبانی شده توسط Google، از جمله صفحات بلاگر و سایت ها، بهطور خودکار تأیید می شوند.
کاربران، مالکان و مجوزهای GSC
دو نوع نقش GSC وجود دارد که در زیر هر کدام را بررسی می کنیم:
مالک: مالک کنترل کاملی بر املاک خود در GSC دارد. آنها می توانند کاربران دیگر را اضافه و حذف کنند، تنظیمات را تغییر دهند، همه داده ها را ببینند و به هر ابزاری دسترسی داشته باشند.
کاربر: یک کاربر می تواند همه داده ها را ببیند و اقداماتی انجام دهد، اما نمی تواند کاربران جدیدی اضافه کند.
در کار با گوگل کنسول، آیا به نقشه سایت نیاز دارید؟
نقشه سایت برای نمایش در نتایج جستجوی گوگل ضروری نیست. تا زمانی که سایت شما به درستی سازماندهی شده باشد (به این معنی که صفحات به طور منطقی به یکدیگر مرتبط هستند).
جستجوی کنسول جستجوی گوگل چیست؟
این عبارت جستجویی است که برداشت هایی از صفحه سایت شما را در SERP گوگل ایجاد می کند. شما فقط می توانید داده های پرس و جو را در کنسول جستجو پیدا کنید، نه Google Analytics.
impression چیست؟
هر بار که یک پیوند URL در یک نتیجه جستجو ظاهر می شود، یک impression ایجاد می کند، در واقع کاربر مجبور نیست برای دیدن نتیجه جستجوی شما به پایین اسکرول کند تا تعداد نمایش ها به حساب بیاید.
کلیک چیست؟
وقتی کاربر پیوندی را انتخاب می کند که او را خارج از جستجوی Google می برد، یک کلیک به حساب می آید.
موقعیت متوسط چقدر است؟
این میانگین رتبه بندی صفحه شما برای یک پرس و جو یا پرس و جو است. فرض کنید راهنمای ما برای ابزارهای سئو رتبه دوم را برای “نرم افزار سئو” و رتبه چهارم را برای “ابزارهای کلیدواژه” دارد. میانگین موقعیت برای این URL 3 خواهد بود (با فرض اینکه ما به معنای واقعی کلمه برای هیچ چیز دیگری رتبه بندی نمی کنیم).
CTR چیست؟
CTR، یا نرخ کلیک، برابر است با تقسیم کلیک بر نمایش، ضرب در 100. اگر پست ما در 20 جستجو نشان داده شود، و 10 کلیک ایجاد کند، CTR ما 50٪ خواهد بود.
فیلتر کردن در کنسول جستجوی گوگل
GSC چندین راه مختلف برای مشاهده و تجزیه داده های شما ارائه می دهد. این فیلترها فوق العاده مفید هستند، اما زمانی که با این ابزار آشنا می شوید می توانند گیج کننده باشند.
کلام آخر
کار با گوگل کنسول می تواند برای افراد عادی گیج کننده باشد، به همین دلیل اگر صاحب یک وب سایت هستید، می توانید با یک کارشناس و متخصص قرار داد ببندید و سئو سایت خود را به وی بسپارید. امن اس اس ال به عنوان یک متخصص می تواند شما را در این زمینه یاری کند، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران