مروری بر انواع سیستم عامل کامپیوتر

دسته بندی ها : متفرقه مونا اکبری
اندروید

هر دستگاه مدرن به یک سیستم عامل نیاز دارد، چه دسک تاپ باشد، چه یک کامپیوتر لپ تاپ، چه یک تلفن هوشمند یا یک سیستم بازی ویدیویی. در این مقاله، مروری انواع سیستم عامل کامپیوتر خواهیم داشت. اما نخست لازم است که بدانیم سیستم عامل چیست؟

سیستم عامل اصلی ترین برنامه کامپیوتری است که بین نرم افزار و سخت افزار قرار می گیرد، فضا و منابع محاسباتی را در برنامه ها توزیع می کند، پرونده ها را مدیریت می کند و قوانین امنیتی را اعمال می کند.

سیستم عامل یا Operating System چیست؟

سیستم عامل یا OS مخفف عبارت Operating system، نرم افزاری است که به عنوان رابط بین کاربر نهایی و سخت افزار کامپیوتر عمل می کند. برای انجام سایر برنامه ها، هر کامپیوتر باید حداقل یک سیستم عامل داشته باشد. برنامه هایی مانند Chrome، Games، MS Word و غیره به محیطی نیاز دارند که در آن اجرا شوند و وظیفه خود را انجام دهند. سیستم عامل به شما امکان می دهد بدون اینکه بتوانید به زبان ماشین صحبت کنید، با کامپیوتر ارتباط برقرار کنید. بدون سیستم عامل، کاربر نمی تواند از کامپیوتر یا دستگاه تلفن همراه استفاده کند.

انواع سیستم عامل کامپیوتر

سیستم عامل ها معمولاً از قبل روی هر کامپیوتر ای نصب می شوند. در زیر درباره انواع مختلف سیستم عامل کامپیوتر خواهیم کرد:

iOS

iOS  اپل یک سیستم عامل محبوب برای گوشی های هوشمند است. روی سخت افزارهای اپل از جمله آیفون و تبلت های آیپد کار می کند. ویژگی های iOS شامل فروشگاه برنامه های کاربردی است که در آن کاربران می توانند برنامه های رایگان، امنیت و تمرکز رمزگذاری را خریداری و بارگیری کنند تا مواردی را که کاربران غیر مجاز می توانند از تلفن حذف کنند و یک رابط ساده و ساده با حداقل دکمه های سخت افزار محدود کند.

 مایکروسافت ویندوز

از سال 1985 مایکروسافت ویندوز به یک شکل یا شکل دیگر بوده و همچنان رایج ترین سیستم عامل نرم افزارهای خانگی و اداری است. آخرین نسخه ها در برخی از دستگاه ها از جمله ویندوز 10 نیز استفاده می شوند و سیستم عامل در برخی از کامپیوتر های اینترنتی و سرور نیز استفاده می شود. ویندوز ممکن است توسط ماشین آلات شرکت های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. نسخه های اصلی ویندوز with با یک سیستم عامل قبلی مایکروسافت به نام رابط مدرن MS-DOS در بالای دستورات متنی DOS سنتی کار می کردند. ویژگی های امضای Microsoft Windows UI شامل خود ویندوز است – صفحه های پانلی که برنامه های منفرد را به شکل مستطیل نشان می دهند.

منوی شروع ویندوز به نسل های کاربر کمک کرد تا برنامه ها و پرونده های خود را پیدا کنند.

Apple MAC OS 

macOS اپل در لپ تاپ ها و دسک تاپ های اپل به عنوان جانشین سیستم عامل محبوب OS X در حال اجرا است. به دلیل تحقیقاتی که در آزمایشگاه های بل AT & T در دهه 1960 روی خانواده سیستم عامل های تاریخی یونیکس انجام داد، macOS ویژگی های خاصی را با سایر سیستم های مرتبط با یونیکس به اشتراک می گذارد.، از جمله لینوکس. اگرچه در رابط های گرافیکی متفاوت هستند، اما بسیاری از رابط های برنامه نویسی و ویژگی های خط فرمان مشابه هستند. عناصر امضا در macOS شامل داک مورد استفاده برای بررسی برنامه ها و پرونده هایی است که معمولاً استفاده می شوند، کلیدهای صفحه کلید منفرد، از جمله کلید Command. macOS به دلیل ویژگیهای کاربر پسند مانند Siri، نرم افزار چت ویدیویی اپل، FaceTime و یک دستیار شخصی با صدای طبیعی مشهور است.

انواع سیستم عامل

 سیستم عامل لینوکس

لینوکس، یک سیستم عامل کامپیوتر است که مشابه یونیکس است و تحت مدل توسعه و توزیع نرم افزار منبع آزاد و رایگان ساخته شده است. ویژگی محبوب لینوکس هسته لینوکس است، اولین هسته سیستم عامل است که توسط لینوس توروالدز در 17 سپتامبر 1991 منتشر شد.سیستم عامل در حال بارگیری در حافظه، شروع به کنترل منابع کامپیوتر می کند. پس از آن، ابزار خاصی را برای برنامه های دیگر ارائه می دهد که مشتری می خواهد آنها را اجرا کند. امروزه بیشتر سیستم های جاسازی شده Linux را اجرا می کنند. ابزارهای الکترونیکی مانند روتر اینترنت، ماشین لباسشویی، تلویزیون، یخچال و غیره را می توان در لینوکس اجرا کرد.

از این رو، لینوکس همچنین یکی از محبوب ترین سیستم عامل های امروزی است.

سیستم عامل کامپیوتر چگونه کار می کند؟

سیستم عامل کامپیوتر به دو روش مختلف کار می کند:

1. سیستم عامل در زمان واقعی

سیستم عامل Real-Time را سیستم چند وظیفه ای نیز می نامند.

سیستم عادی مدیریت منابع سخت افزاری کامپیوتر را بر عهده دارد. RTOS چنین وظایفی را انجام می دهد اما به ویژه با قابلیت اطمینان بالا برای اجرای برنامه ها در یک زمان مشخص یا دقیق طراحی شده است.

2. سیستم عامل عادی

سیستم عامل عادی به دو نوع تقسیم می شود:
GUI

حالت گرافیکی رابط یک سیستم عملکردی مبتنی بر ماوس است که در آن کاربر بدون تایپ دستورات صفحه کلید وظایف یا کارهایی را انجام می دهد. با فشار دادن دکمه ماوس، می توانید پرونده ها یا آیکون ها را باز یا بسته کنید. ماوس و صفحه کلید برای اهداف مختلفی برای کنترل سیستم عامل های GUI استفاده می شود.

CUI

یک سیستم عامل مبتنی بر متن است که برای برقراری ارتباط با برنامه ها یا پرونده ها از طریق تایپ دستورات برای انجام وظایف خاص سیستم عامل CUI استفاده می شود. سیستم عامل خط فرمان فقط دستورات را روی صفحه کلید وارد می کند. DOS و UNIX در سیستم عامل های خط فرمان گنجانده شده اند. سیستم عامل پیشرفته برای دستورات سریعتر از GUI پیشرفته است.

انواع سیستم عامل از نظر تعداد بیت

32 بیت

معماری و نرم افزار اجازه پردازش همزمان داده 32 بیتی را می دهد.

برنامه های سازگاری 32 بیتی به سیستم عامل و CPU 32 بیتی نیاز دارد.

سیستم های ویندوز 7، ویندوز 8 و ویندوز XP و لینوکس همه در دسترس هستند.

سیستم های حافظه با حافظه رم 32 بیتی به 3.2 گیگابایت محدود می شود.

64 بیت

پردازش همزمان داده 64 بیتی را مجاز کنید.

برای برنامه های 64 بیتی سیستم عامل و پردازنده 64 بیتی مورد نیاز است.

سیستم های ویستا، 7، Mac OS X و اوبونتو. ویندوز XP موثر.

سیستم های حافظه با رم 64 بیتی، حداکثر 17 میلیارد گیگابایت رم را مجاز می دانند.

نتیجه گیری – انواع سیستم عامل کامپیوتر

در این مقاله، سیستم عامل، انواع سیستم عامل ها به همراه نمونه های آن و اینکه چگونه سیستم عامل سخت افزار کامپیوتر را قادر می سازد تا با برنامه های کامپیوتر ای ارتباط برقرار کرده و اجرا کند، مشاهده کرده ایم.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد.

منبع

مونا اکبری
مونا اکبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :