درگاه پرداخت چیست و چگونه کار می کند؟
درگاه پرداخت در سایت، یک فناوری بوده و داده های پرداخت را از مشتری به خریدار دریافت و انتقال می دهد. درواقع امکان پرداخت آنلاین را برای مصرف کنندگان و مشاغل فراهم می کند. این مقاله توضیح می دهد که درگاه پرداخت چیست، چگونه کار می کند و چگونه می توان انتخاب کرد کدام سرویس درگاه پرداخت برای تجارت شما مناسب است.
چه افرادی در پرداخت های آنلاین نقش دارند؟
قبل از اینکه عمیق تر به تعریف درگاه پرداخت بپردازیم، باید بازیگران کلیدی در پرداخت های آنلاین را شناسایی کنیم. وقتی مشتری روی دکمه «پرداخت» در وب سایت شما کلیک می کند، اینها بازیگران کلیدی درگیر در فرآیند پرداخت هستند:
تاجر: این شما هستید، یعنی یک کسب و کار آنلاین که در خرده فروشی، تجارت الکترونیک، بازی و غیره فعالیت می کند و محصول یا خدماتی را به مشتریان ارائه می دهد.
مشتری: مشتری که به آن دارنده کارت نیز گفته می شود، که می خواهد به محصولات یا خدماتی که تاجر می فروشد، دسترسی داشته و معامله را آغاز کند.
بانک صادرکننده: بانک صادرکننده، بانک مشتری است که کارت اعتباری یا بدهی دارنده کارت را از طرف طرح های کارت (ویزا، مسترکارت) صادر می کند.
خریدار: همچنین به عنوان بانک تملک کننده نیز شناخته می شود، تملک کننده موسسه مالی است که حساب بانکی تاجر (معروف به حساب تاجر) را نگهداری می کند. بانک خریدار تراکنش های تاجر را برای دریافت وجه به بانک صادرکننده انتقال می دهد
درگاه پرداخت در سایت چیست؟
داده های پرداخت را از مشتری به خریدار منتقل و سپس پذیرش یا عدم پرداخت را به مشتری اطلاع می دهد. یک درگاه پرداخت اطلاعات کارت مشتری را به طور ایمن تأیید کرده، اطمینان حاصل می کند که وجوه در دسترس است و در نهایت به بازرگانان امکان می دهد، پول دریافت کنند. این به عنوان رابط بین وب سایت یک تاجر و خریدار آن عمل می کند. این اطلاعات حساس کارت اعتباری را رمزگذاری می کند. به عبارت دیگر، درگاه پرداخت به عنوان واسطه بین مشتری و تاجر کار می کند و اطمینان می دهد که تراکنش به طور امن و سریع انجام می شود.
درگاه پرداخت چگونه کار می کند؟
مشتری محصول یا خدماتی را که می خواهد خریداری نماید، انتخاب می کند و وارد صفحه پرداخت می شود. اکثر درگاه های پرداخت گزینه های مختلفی را برای صفحه پرداخت به شما ارائه می دهند.
صفحه پرداخت میزبانی شده
صفحه پرداخت میزبانی شده یک صفحه پرداخت خارج از جعبه است که در آن مشتریان هنگامی که آماده پرداخت هستند، هدایت می شوند. درگاه پرداخت به طور ایمن داده های تراکنش را قبل از اینکه به گیرنده ارسال نماید، دریافت می کند. اگر داده های دارنده کارت را در سرور خود جمع آوری و یا ذخیره نکنید، یک صفحه پرداخت میزبانی شده، بار PCI را برای تاجران آنلاین کاهش می دهد.
ادغام سرور به سرور
یکپارچه سازی سرور به سرور به عنوان یکپارچه سازی مستقیم نیز شناخته می شود زیرا ارتباط بین دو سرور را امکان پذیر می کند. (سرور تاجر با سرور درگاه پرداخت)
با درخواست مشخصات کارت در صفحه پرداخت می توان تراکنش مستقیم را آغاز کرد. مشتریان می توانند بدون هدایت شدن به صفحه پرداخت درگاه پرداخت در سایت، پرداخت کارت را نهایی کنند که در نتیجه تسویه حساب سریع تر، تجربه کاربری ثابت تر و کنترل بیشتر بر ظاهر صفحه پرداخت از دیدگاه تاجر انجام می شود.
رمزگذاری سمت مشتری
مشتری مشخصات کارت اعتباری یا بدهی خود را در صفحه پرداخت وارد می کند. این جزئیات شامل نام دارنده کارت، تاریخ انقضای کارت و شماره CVV (ارزش تأیید کارت) است. این اطلاعات بر اساس ادغام شما (صفحه پرداخت میزبانی شده، ادغام سرور به سرور یا رمزگذاری سمت مشتری) به طور ایمن به درگاه پرداخت شما منتقل می شود.
- درگاه پرداخت، جزئیات کارت را رمزگذاری می کند و قبل از ارسال اطلاعات کارت به بانک دریافت کننده، چک های تقلب را انجام می دهد.
- بانک اطلاعات را به صورت ایمن به طرح های کارت (ویزا، مسترکارت) ارسال می کند.
- بانک صادرکننده پس از انجام غربالگری کلاهبرداری، مجوز معامله را صادر می نماید. پیام پرداخت تأیید یا رد شده از طرح های کارت نمایش داده می شود.
- بانک دریافت کننده پیام تایید یا رد را به درگاه پرداخت ارسال می کند و سپس پیام را به تاجر ارسال می نماید. در صورت تایید پرداخت، خریدار مبلغ پرداختی را از بانک صادرکننده دریافت می کند و وجه را در حساب تجاری شما نگه می دارد.
- وجوه را به حساب تاجر واریز می کند، فرآیندی که به عنوان تسویه حساب شناخته می شود. زمانی که تسویه واقعی رخ خواهد داد.
کلام آخر
شما می توانید با انتخاب درگاه پرداخت در سایت مناسب، تجربیات آنلاین فوق العاده ای داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راه اندازی سایت و درگاه پرداخت، با متخصصان ما در تماس باشید.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران