مقایسه کنترل پنل پلسک و سی پنل
هر وب سایتی برای در دسترس بازدیدکنندگان بودن در وب، به میزبانی وب نیاز دارد. این بدان معنی است که تمامی صاحبان وب سایت های مختلف به روشی برای دسترسی به سرور وب خود نیازمند می باشد. اما دسترسی مستقیم به یک سرور وب نیاز به سطح مهارتی دارد که در واقع تعداد کمی از صاحبان وب سایت ها از آن برخوردارند. پس چگونه میلیون ها نفر از افراد متخصص در این حوزه، وب سایت ها را با موفقیت اداره می کنند؟ آنها از کنترل پنل ها استفاده می کنند. موضوع این مقاله، مقایسه دو تا از محبوب ترین کنترل پنل ها یعنی کنترل پنل پلسک یا سی پنل – Plesk or cPanel، می باشد.
کنترل پنل چیست؟
برای شروع، باید توضیح دهیم که یک صفحه کنترل یا کنترل پنل چیست.
کنترل پنل برای یک وب سرور، در اصل یک رابط کاربر گرافیکی (GUI) را فراهم می کند تا یک فرد معمولی به عنوان کاربر بتواند آنرا درک و به راحتی استفاده کند.
بدون داشتن کنترل پنل، انجام بسیاری از وظایف مربوط به مدیریت برنامه های میزبانی وب، نیازمند داشتن مهارت های حرفه ای می باشد، که بتواند با استفاده از رابط خط فرمان تغییراتی ایجاد کند. بیشتر ما وقت یادگیری همه اینها را نداریم.
یک رابط گرافیکی کاربر پسند، مانند پلسک و یا سی پنل، تمام ویژگی های لازم برای مدیریت وب سرور شما را، تبدیل به یک رابط کاربری ساده و بصری کرده و در اختیارتان قرار خواهند داد.
مقایسه پلسک (Pelesk) و سی پنل (CPanel)
1. ویژگی ها و ابزارها
پلسک و سی پنل هر دو ویژگی های اصلی یکسان را برای مدیریت سرور و حساب در اختیار کاربران قرار می دهند. هر دو می توانند برای پیکربندی تنظیمات DNS، مدیریت حساب های ایمیل، اجرای FTP (پروتکل انتقال فایل) و مدیریت پایگاه داده استفاده شوند. اگرچه امکان افزودن برنامه های اضافی به cPanel وجود دارد و برنامه های اضافی از طریق نصب خودکار در دسترس هستند، Plesk از برنامه های کاربردی مفید تر همچون: افزونه ها Security Advisor ، WordPress Toolkit ، Joomla، جعبه ابزار، Let’s Encrypt SSL support، جعبه ابزار SEO مستقیماً در جعبه پشتیبانی می کند.
Plesk از Docker در لینوکس پشتیبانی می نماید، با کاتالوگ بیش از 200000 تصویر Docker که می تواند از طریق صفحه کنترل میزبانی وب Plesk راه اندازی شوند. Plesk همچنین از طریق پسوند Gitman با Git سازگار است.
البته راهکارهایی برای اجرای داکر و Git با cPanel وجود دارد، اما بسیار پیچیده تر از Plesk هستند.
2. امنیت
Plesk و cPanel به شدت بر روی امنیت تمرکز کرده اند. اگرچه ویژگی های امنیتی متفاوتی دارند، اما هر دو با ابزارهای امنیتی متعددی ارائه می شوند.
ویژگی های امنیتی پلسک عبارتند از: جلوگیری از نفوذ fail2ban، ضد اسپم ایمیل ورودی و خروجی و ادغام فهرست فعال.
ابزارهای امنیتی سی پنل عبارتند از: نصب خودکار گواهی SSL، دایرکتوری های محافظت شده با رمز عبور و انکار آدرس IP.
3. سازگاری سیستم عامل
پلسک: هر دو سیستم عامل Linux و Windows پشتیبانی می شوند.
سی پنل: کنترل پنل لینوکس می باشد. همچنین برخی از روش های backdoor برای اجرای cPanel در سرورهای ویندوز در دسترس هستند.
4. کارایی
به طور کلی، cPanel سریعتر از Plesk بارگیری می شود.
سی پنل واقعاً روی بهینه سازی عملکرد متمرکز شده است. با تمرکز بر کاهش میزان حافظه مورد نیاز، توسعه دهندگان cPanel قادر به سرعت بخشیدن به بارگذاری صفحه در پانل و همچنین دستیابی به زمان های سریعتر برای ایجاد حساب و سایر کارهای مدیریت سرور بودند.
5. رابط های کاربر
از بین دو صفحه کنترل میزبانی وب، پلسک به عنوان یک رابط کاربر گرافیکی تمیزتر (GUI) در نظر گرفته می شود و استفاده از آن کمی آسان تر خواهد بود. رابط Plesk ساده تر است و دارای ویژگی های گروه بندی شده در یک لیست در سمت چپ می باشد. با قابلیت کلیک بر روی این گزینه ها برای نمایش گزینه های بیشتر:
رابط cPanel ویژگی ها و ابزارها را به این صورت گروه بندی نمی کند و اغلب به نظر می رسد که بهم ریخته تر هستند. اما cPanel امکان شخصی سازی صفحه اصلی، برای آسان تر یافتن موارد فراهم می کند، و نمایان بودن همه ویژگی ها در یک مکان می تواند کار با آن را آسان کند.
6. وب سرورها
پلسک: Apache ، NGINX با حافظه پنهان.
سی پنل: آپاچی با کش Nginx.
7. مدیریت
پلسک: روش مجوز یکپارچه برای کاربران و سرپرستان.
سی پنل: اساساً از cPanel و WHM تشکیل شده است. WHM فقط برای کارهای مدیریتی مربوط به سرور قابل دسترسی است. دسترسی cPanel فقط کنترل وب سایت را فراهم می کند.
8. رابط
پلسک: UX / UI مدرن مبتنی بر React.Js. کدگذاری داخلی محیط با پشتیبانی از Javascript ، PHP ، Perl ، Ruby On Rails ، Python ، Java و .NET.
سی پنل: رابط کاربر پسند با کنترل کامل بر اکثر ویژگی های cPanel / WHM. دسترسی به خط فرمان و دسترسی مبتنی بر API به عنوان راهی برای خودکار کردن کارهای اداری.
9. پشتیبانی از وردپرس
پلسک: جعبه ابزار وردپرس لیست کاملی از ویژگیهای اتوماسیون و مدیریت را برای پشتیبانی گسترده زیرساختهای وردپرس فراهم می کند.
سی پنل: cPanel’s WordPress Manager بسیار دور از ایده آل است.
10. DBMS
پلسک: پایگاه داده MySQL / MariaDB / MSSQL Server را می توان از طریق مرورگر وب مدیریت کرد.
سی پنل: مدیریت پایگاه داده MySQL / MariaDB از طریق رابط وب.
11. پشتیبان گیری
پلسک: آماده استفاده از راه حل های مبتنی بر Dropbox ، Acronis ، Google Drive است.
سی پنل: مشکلات سازگاری را می توان بین نسخه های پشتیبان مختلف cPanel مشاهده کرد.
12. فن آوری ها
پلسک: پشتیبانی از Docker، Git، Node.js، WordPress Toolkit.
سی پنل: Docker، Node. Js & Git هنوز هم می تواند توسط cPanel پشتیبانی شود.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران