اصول مقاله نویسی و راهکارهای موثر برای نوشتن محتوا

دسته بندی ها : سئو محمد یاری پور
اصول مقاله نویسی

همه ما در طول دوران تحصیل مجبور به نگارش مقاله بوده ایم و رفته رفته با پیشرفت در مقاطع تحصیلی با مقالات پیچیده روبرو شده ایم. با توجه به اهمیت مقاله در بیان نظرات و انتقال علوم مختلف بسیار مهم است که در مورد اصول مقاله نویسی آموزش درستی ببینیم.

قبل از بیان اصول مقاله نویسی ، به بیان انواع مقالات می پردازیم.

به طور کلی، مقالات به سه دسته تقسیم می شوند:

تحلیلی

مقاله تحلیلی یک ایده یا مسئله را به اجزای اصلی آن تجزیه می کند. با ارائه تجزیه و تحلیل شکست و یا مولفه ها به خواننده، موضوع یا ایده را ارزیابی می کند.

توصیفی

که به عنوان مقاله های توضیحی نیز شناخته می شود، این نوع مقالات، توضیحاتی درباره چیزی ارائه می دهند.

استدلالی

این نوع مقاله ها، که به عنوان مقاله های اقناعی نیز شناخته می شوند، ادعای خاصی درباره یک موضوع دارند و سپس شواهد و استدلال هایی را برای اثبات ادعا ارائه می دهند. ادعای مطرح شده در مقاله های استدلالی (اقناعی) ممکن است یک نظر، ارزیابی، تفسیر، بیانیه علت و معلولیت یا  پیشنهاد سیاست باشد.

همانطور که می دانید، مقاله ترکیبی مکتوب است که در آن شما ایده خاصی را بیان می کنید و سپس آن را با حقایق، گفته ها، تحلیل و توضیحات پشتیبانی می نمایید. قالب اصلی مقاله 5 پاراگراف دارد، ولی خود مقاله شامل سه بخش است: مقدمه، بدنه و نتیجه گیری.

اصول مقاله نویسی

مقدمه مقاله

مقدمه اولین پاراگراف مقاله است. این قسمت خواننده را با ایده ای که مقاله به آن می پردازد آشنا می کند. همچنین هدف آن جلب توجه و علاقه خواننده است. جمله اول پاراگراف مقدمه باید تا حد ممکن جذاب و جالب باشد.

بدنه مقاله

 در بدنه مقاله لازم است که شما موضوعی را که انتخاب کرده اید توضیح، توصیف یا استدلال کنید. هر یک از ایده های اصلی که در طرح کلی یا نمودار خود آورده اید، پاراگراف های بدنه مقاله را می سازند. مثلا اگر چهار طرح اصلی را در رئوس مطالب یا نمودار خود بنویسید، چهار پاراگراف اصلی خواهید داشت.

هر پاراگراف به بیان یکی از ایده ها می پردازد که از ایده اصلی پشتیبانی می کند. پاراگراف اول بدنه باید قوی ترین استدلال شما را برای تأیید ایده بیان کند. پاراگراف را با بیان ایده شروع کنید. سپس با جمله های اضافی حاوی اطلاعات پشتیبانی کننده، حقایق، شواهد یا مثالها – همانطور که در نمودار یا طرح کلی نشان داده شده است، ادامه پیدا می کند. جمله پایانی باید آنچه شما در پاراگراف بحث کرده اید را جمع بندی کند.

پاراگراف بدنه دوم از همان قالب پاراگراف بدنه اول پیروی خواهد کرد. این پاراگراف باید دومین استدلال محکم شما را در تأیید ایده مذکور بیان کند. به همین ترتیب، بندهای سوم و چهارم، مانند بند اول و دوم، شامل سومین و چهارمین استدلال های قوی شما برای حمایت از بیان ایده  خواهد بود. باز هم، جمله آخر هر دو پاراگراف سوم و چهارم باید آنچه را که در هر پاراگراف بحث کرده اید خلاصه کند و به خواننده نشان دهد که پاراگراف حاوی استدلال نهایی است.

نتیجه

پاراگراف آخر مقاله نتیجه گیری را ارائه می دهد. این پاراگراف باید ایده شما را با استفاده از عبارت کمی متفاوت از آنچه در مقدمه استفاده شده است، بیان کند. پاراگراف باید خلاصه ای از استدلال های ارائه شده در متن مقاله باشد. جمله آخر در پاراگراف نتیجه گیری باید بیان کند که مقاله شما به پایان رسیده است.

امیدوارم مطالب فوق در بیان اصول مقاله نویسی موثر بوده باشد.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :