سرچ کنسول چیست؟
سرچ کنسول – Search Console ابزاری رایگان است که توسط Google ارائه شده تا به مدیران وب سایت ها کمک کند سلامت وب سایت خود را در فهرست بررسی کنند. سرچ کنسول به دلیل ابزار هایی که برای کمک به اطمینان از عملکرد خوب وب سایت در جستجوی گوگل و همچنین ابزاری که برای ردیابی موفقیت و تجزیه و تحلیل میزان ترافیک خود در اختیار شما قرار می دهد، یک منبع ارزشمند برای بازاریابان است. علاوه بر اطلاعات آماری و داده هایی که ارائه می دهد، Search Console همچنین ابزار هایی برای رفع مشکلات، به سرور های وب ارائه می دهد؛ که می تواند مانع عملکرد خوب آن ها شود. در این مقاله ما قصد داریم به بررسی سوال سرچ کنسول چیست و البته در ادامه کاربرد های آن بپردازیم (:
سرچ کنسول چیست
Google Search Console ابزاری رایگان است که به کاربران کمک می کند میزان بازدید سایت خود را اندازه گیری، عملکرد کلمات کلیدی را مشاهده، مشکلات را برطرف نمایند و در ادامه از Google درباره وب سایت خود پیغام بگیرند.
این روش بینشی از نحوه عملکرد یک وب سایت در جستجوی ارگانیک و همچنین روش هایی برای ایجاد تنظیمات در فهرست Google فراهم می کند.
- سرچ کنسول برخلاف Google Analytics ، Search Console فقط اطلاعاتی را درباره ترافیکی که از جستجوی وب به دست می آید ارائه می کند.
Search Console تقریباً 15 سال پیش توسط Google راه اندازی شد که هنوز به طور رسمی ” Webmaster Tools ” نامیده می شد. از آن زمان نام و عملکرد آن بسیار تغییر کرده است، اما هدف هنوز همان می باشد.
شما نمی توانید از Google Search Console برای ایجاد تغییر مستقیم در سایت خود استفاده کنید اما می توانید از آن برای ارسال صفحات به فهرست Google، تأیید صحت آدرس های اینترنتی سایت خود و بررسی خطا های موجود در دامنه تان استفاده کنید.
مخصوصاً برای جستجوگر ها سرچ کنسول ابزاری مناسب برای تنظیم استراتژی است. داده هایی که می توانید از Search Console بدست آورید می توانند به کسب و کار ها کمک کرده تا فرصت های جدید رتبه بندی را کشف نمایند، عملکرد موجود را افزایش دهند و نحوه دقیق ورود افراد به وب سایت خود را بیاموزند. این بدان معنی است که سرچ کنسول یک ابزار مهم برای هر کسب و کاری است که برای تجربه کاربر یا هدایت ترافیک ارگانیک به وب سایت خود اعتماد می کند.
پس از داشتن یک حساب کاربری، می توانید سرچ کنسول گوگل را در SEO جستجو کنید.
سرچ کنسول گوگل برای چه استفاده می شود؟
حقیقت این است که Search Console یک پلتفرم بسیار قدرتمند است که ابزار های مختلفی را برای اهداف مختلف ارائه می دهد.
واقعیت این است که بین سرچ کنسول گوگل و Google Analytics همپوشانی وجود دارد زیرا هر دو به شما امکان می دهند میزان بازدید از سایت خود را اندازه گیری کنید، و هر دو به شما امکان می دهند ترافیک را بر اساس URL و تلفن همراه در مقابل دسک تاپ تقسیم کنید. اما شباهت این دو تقریباً به همین جا ختم می شود.
استفاده از سرچ کنسول گوگل برای ترافیک
برای بسیاری از مشاغل آنلاین، ارزشمند ترین منبع در Search Console گزارش عملکرد است. همانطور که از نام این بخش پیداست، اطلاعات مهمی در مورد عملکرد ارگانیک آن ها به بازاریابان و مشاغل ارائه می دهد و می تواند به آنها کمک کند KPI های مهم را برای موفقیت در کسب و کار و رشد مستمر ردیابی کنند.
گزارش عملکرد، معیار های مربوط به ترافیک ارگانیک را که به وب سایت های یک کسب و کار و همچنین هر URL اختصاصی وارد می شوند، نشان می دهد. این جزئیات مربوط به کلیک ها، نمایش ها، میزان کلیک و میانگین رتبه بندی کلمات کلیدی را ارائه می دهد.
این اطلاعات در زمینه سئو سایت بسیار ارزشمند و کاربردی هستند.
استفاده از سرچ کنسول برای سلامت سایت فنی
جنبه ارزشمند دیگری از Search Console وجود دارد که آگاهی از آن برای مشاغل دیجیتال مهم است. علاوه بر داده های آماری که می تواند در اطلاع رسانی استراتژی های بازاریابی کمک کننده باشد، همچنین برای اطمینان از عدم آسیب دیدن سایت سایت شما در Google طراحی شده است.
در اینجا Google چند گزارش ارائه می دهد که می تواند به وب سایت ها کمک کند مطمئن شوند که به دلیل نقض قوانین Google جریمه نمی شوند، خطایی ندارند، خیلی کند نیستند و موارد دیگر.
شروع کار با سرچ کنسول
مرحله 1 – وارد حساب Google خود شوید
اگر حساب کاربری و شخصی جداگانه دارید، مطمئن شوید که از حساب Google مورد نظر خود برای مرتبط شدن با وب سایت خود استفاده می کنید.
مرحله 2 – کنسول جستجوی Google را باز کنید
به کنسول جستجوی Google بروید و بر روی گزینه ” Start now” کلیک کنید:
مرحله 3 – یک وب سایت جدید به کنسول جستجوی Google اضافه کنید
اگر این اولین وب سایتی است که در سرچ کنسول راه اندازی کرده اید، باید این پیام خوش آمد گویی را ببینید و فقط گزینه “شروع” را بزنید.
و یا در لیست کشویی، روی ” افزودن ویژگی” کلیک کنید
مرحله 4 – دامنه خود را اضافه کنید
دامنه را انتخاب و سپس URL سایت خود را وارد کنید. فقط مطمئن شوید که از URL دقیق استفاده می کنید (نحوه نمایش آن را در نوار مرورگر خود بررسی کنید). پس از انجام این کار، ادامه را بزنید.
مرحله 5 – حساب خود را تأیید کنید (+ روش های جایگزین)
اکنون باید وب سایت خود را تأیید کنید. رکورد توکن شده DNS TXT سرچ کنسول گوگل را کپی کرده و برای تأیید مالکیت دامنه به ارائه دهنده نام دامنه خود اضافه کنید.
اگر نمی خواهید دامنه خود را از این طریق تأیید کنید یا نمی توانید، نگران نباشید. به select property برگردید و پیشوند URL را انتخاب کنید.
اکنون می توانید مالکیت را به چند روش تأیید کنید:
- پرونده HTML: یک فایل HTML را در وب سایت خود بارگذاری کنید.
- برچسب HTML: یک متا تگ به صفحه اصلی سایت خود اضافه کنید.
- Google Analytics: از حساب Google Analytics خود استفاده کنید.
- Google Tag Manager: از حساب Google Tag Manager خود استفاده کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران