انواع مرورگر وب

دسته بندی ها : متفرقه محمد یاری پور
انواع مرورگر وب

مرورگر وب رابطی است که به کاربر کامپیوتر کمک می کند تا به تمام محتوای موجود در اینترنت دسترسی پیدا کند. با انواع مرورگر وب می توانید تصاویر، اسناد متنی، فایل های صوتی و تصویری، بازی ها و غیره را مشاهده کنید. همچنین بیش از یک مرورگر وب می تواند در یک رایانه نصب شود. کاربر می تواند با کمک مرورگر، پرونده ها، پوشه ها و وب سایت ها را جستجوکند. وقتی از مرورگر برای مرور صفحات وب استفاده می شود، ممکن است صفحات، حاوی پیوندهای خاصی باشند که می توانند در یک مرورگر جدید باز شده و همچنین چندین زبانه و پنجره همزمان از یک مرورگر می توانند باز شوند.

تعریف مرورگر وب

به نرم افزاری که برای دسترسی به اطلاعات در شبکه جهانی وب استفاده می شود، مرورگر وب گفته می شود. هنگامی که یک کاربر اطلاعاتی را درخواست می کند، مرورگر وب، داده ها را از یک سرور وب، گرفته و سپس صفحه وب را در صفحه کاربر نمایش می دهد.

انواع مرورگر وب

چهار مرورگر وب رایج وجود دارد:

Edge، FireFox، Chrome  و Safari محبوب ترین ها هستند، اما تعداد زیادی مرورگر دیگر نیز در دسترس هستند.

گوگل کروم

گوگل کروم به همراه فایرفاکس یکی دو مرورگر محبوب دنیا و بسیار پر کاربرد است. کروم به سبک بودن و سرعت بالای آن مشهور است. ضمن اینکه افزونه های زیادی نیز برای این مرورگر موجود است.

Edge

Edge  که ساخت شرکت مایکروسافت است. این مرورگر جانشین اکسپلورر که یکی از متداول ترین مرورگرها در جهان بود شده است. اکسپلورر در سال 1995 همراه با راه اندازی ویندوز 95 معرفی شد و محبوبیت Netscape را در سال 1998 پشت سر گذاشت.

سافاری

Safari  یک مرورگر وب است که توسط Apple Inc توسعه یافته و در Mac OS X گنجانده شده است. این اولین بار به عنوان نسخه آزمایشی عمومی در ژانویه 2003 منتشر شد.Safar  پشتیبانی بسیار خوبی از آخرین فن آوری ها مانند XHTML، CSS2 و غیره دارد.

فایرفاکس

فایرفاکس محبوب ترین در بین انواع مرورگر وب در دنیاست که اغلب کاربران وب در انواع دیوایس ها این نرم افزار را نصب دارند. فایرفاکس به لحاظ زیبایی و امنیت و فوق العاده است.

انواع مرورگر وب

اپرا

Opera  کوچکتر و سریعتر از اکثر مرورگرهای دیگر است. از ویژگیهای بارز این مرورگرمیتوان به سرعت بالا، کاربر پسند بودن، رابط صفحه کلید، پنجره های متعدد، عملکردهای بزرگنمایی،  فعال بودن نسخه های جاوا و غیر جاوا، ایده آل برای تازه واردان به اینترنت، کودکان مدرسه ای و موارد دیگر اشاره کرد.

برخی از تواناییهای مرورگر وب:

 وظیفه اصلی  مرورگر وب، بازیابی اطلاعات از شبکه جهانی وب و در دسترس قرار دادن آن برای کاربران است.

بازدید از هر وب سایت با استفاده از یک مرورگر وب انجام می شود. وقتی URL در مرورگر وارد می شود، وب سرور ما را به آن وب سایت می برد.

 برای اجرای برنامه های جاوا و محتوای فلش، افزونه ها در مرورگر وب در دسترس هستند.

مرورگرها، گشت و گذار در اینترنت را آسان می کنند، زیرا به محض دسترسی به یک وب سایت، می توانیم به راحتی لینک های پیوند را بررسی کرده و داده های مفید را بصورت آنلاین دریافت کنیم.

 حافظه پنهان داخلی کاربر در مرورگرها ذخیره می شود و کاربر می تواند بدون از دست دادن داده های اضافی، همان صفحه وب را بارها و بارها باز کند.

چندین صفحه وب را می توان همزمان در یک مرورگر وب باز کرد.

 گزینه هایی مانند برگشت به عقب، برگشت به جلو، بارگیری مجدد، توقف، بارگیری مجدد، خانه و غیره در این مرورگرهای وب موجود است که استفاده از آنها را آسان می کند.

عملکرد همه مرورگرهای وب یکسان است. بنابراین، انواع مختلفی از مرورگرهای وب وجود دارد که طی سالها مورد استفاده قرار گرفته اند.

نکاتی درمورد تاریخچه مرورگرهای وب:

امروزه انواع مرورگر وب به راحتی در دسترس هستند و می توان از آنها در دستگاه هایی مانند رایانه، لپ تاپ، تلفن های همراه و غیره استفاده کرد.

WorldWideWeb” اولین مرورگر وب ایجاد شده توسط تیم برنرز لی در سال 1990 بود. که کاملا متفاوت از شبکه جهانی وب است که امروز از آن استفاده می کنیم.

در سال 1993، مرورگر وب “Mosaic” منتشر شد. این مرورگر، ویژگی اضافه کردن تصاویر و یک رابط گرافیکی ابتکاری را داشت. این “اولین مرورگر محبوب جهان” بود.

 پس از این، در سال 1994، مارک آندرسن (رهبر تیم Mosaic) کار بر روی یک مرورگر وب جدید را آغاز کرد، که منتشر شد و “Netscape Navigator” نام گرفت.

 در سال 1995، “Internet Explorer” توسط مایکروسافت راه اندازی شد. خیلی زود به عنوان محبوب ترین مرورگر وب پیشی گرفت.

 در سال 2002، “موزیلا فایرفاکس” معرفی شد که به همان اندازه صلاحیت اینترنت اکسپلورر را داشت.

  اپل نیز در سال 2003 یک مرورگر وب راه اندازی کرد و نام آن را “Safari” گذاشت. این مرورگر معمولاً فقط در دستگاههای اپل استفاده می شود و در دستگاههای دیگر محبوب نیست.

سرانجام، در سال 2008، گوگل “Chrome” را منتشر كرد و در مدت زمان 3 سال تمام مرورگرهای موجود را به دست گرفت و یكی از پر استفاده ترین مرورگرهای وب در جهان است.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :