خطای 404 چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟
خطای 404 را تا چه اندازه می شناسید؟ آیا از نحوه عملکرد یک سرور و سایت اطلاع دارید؟ هر زمان که می خواهید به پیوندی در وب دسترسی پیدا کنید، در واقع به سرور میزبان سایت می گویید تا صفحه ای برای شما ارسال کند.
درخواست از سرور
به عنوان مثال، وقتی به Amazon.com می روید، به سرور آمازون می گویید که می خواهید صفحه اصلی آنها را ببینید. این یک درخواست نامیده می شود. سپس سرور با ارسال یک صفحه به درخواست شما پاسخ می دهد. و این سیستم ارتباطی به HTTP معروف است.
اگر با یک شخص واقعی صحبت می کردید، چیزی شبیه به این خواهد بود:
شما: من می خواهم صفحه امروز شما را ببینم.
سرور آمازون: خوب، متوجه شدم، صفحه اجرا می شود
یا اگر خطایی رخ دهد:
شما: من می خواهم صفحه معاملات امروز شما را ببینم.
سرور آمازون: متاسفم، من نمی دانم آن صفحه چیست.
انواع مختلفی از کدهای وضعیت پاسخ HTTP وجود دارد. همه آنها نشان می دهد که آیا یک درخواست خاص HTTP با موفقیت انجام شده است.
دسته بندی خطاها
پاسخ های اطلاعاتی (100–199)،
پاسخ های موفق (200–299)،
تغییر مسیرها (300-399)،
خطاهای مشتری (400-499)،
و خطاهای سرور (500–599).
مفهوم خطای 404
برای اینکه واضح باشد، هنگامی که HTTP 404 بر روی صفحه شما ظاهر می شود، به این معنی است که اگرچه سرور قابل دسترسی است، اما صفحه خاصی که به دنبال آن هستید، وجود ندارد. کد خطای 404 بدون توجه به اینکه از Google Chrome یا Mozilla استفاده می کنید، می تواند در هر مرورگری ظاهر شود.
خطای 404 Not found می تواند به طرق مختلف نمایش داده شود.
انواع خطای 404
404 Not Found Error
404 HTTP 404
404 Page Not Found
Error 404 Not Found
HTTP 404 Not Found
The requested URL was not found on this server
404 File or Directory Not Found
چرا کد خطای 404 را دریافت می کنم؟
دلایل مختلفی برای دریافت کد HTTP 404 وجود دارد:
هنگامی که صفحه از وب سایت حذف شده است.
صفحه به URL دیگری منتقل شد و تغییر مسیر به اشتباه انجام شد.
شما یک آدرس URL نادرست وارد کرده اید.
اگرچه خیلی کم اتفاق می افتد، اما گاهی اوقات سرور از کار می افتد.
نام دامنه وارد شده دیگر وجود ندارد.
لینک های شکسته
پیوندهای شکسته اغلب پس از حذف یا جابجایی صفحه، برای مدت زمان طولانی باقی می مانند. دلیل این امر این است که وب سایت هایی که به این صفحه لینک می شوند از وجود سایت دیگر مطلع نمی شوند یا نمی توان آن را در یک URL جدید یافت. این امر معمول است که وب سایت ها پیوندهای خارجی خود را مرتباً چک نمی کنند و این امر منجر به تلاش کاربران برای دسترسی به یک پیوند غیرفعال می شود. به همین دلیل مدیران سایت ها نیاز به بررسی منظم وب سایت دارند.
چگونه خطاهای HTTP 404 می تواند به رتبه و اعتبار یک وب سایت آسیب برساند؟
آیا تا به حال پس از جستجو برای مطلب خاص و باز کردن سایت مدنظرتان با خطای 404 مواجه شده اید؟ در آن لحظه چه کردید؟ به احتمال زیاد شما برگه را بسته اید و به جستجوی سایت دیگری می پردازید. اینگونه رفتار اکثر کاربران در اینترنت است.
هرچه تعداد 404 صفحه در سایت خود داشته باشید، مدت زمان کمتری کاربران در سایت خواهند بود. و هرچه لینک خراب بیشتری در سایت خود داشته باشید، کاربران بیشتری خطا را تجربه می کنند.
الگوریتم های موتور جستجو
الگوریتم های موتور جستجو توجه ویژه ای به نحوه رفتار کاربران در وب سایت شما دارند. رفتار آنلاین آنها نقش عمده ای در روند رتبه بندی دارد. و کد HTTP 404 یکی از ناامیدکننده ترین مواردی است که بازدیدکنندگان شما می توانند با آن روبرو شوند. وقتی دیدند محتوایی که می خواهند به آن دسترسی پیدا کنند در دسترس نیست، سایت شما را ترک می کنند و به سایت رقیب شما می روند.
تاثیر در نرخ پرش
جدا از یک تجربه کاربری منفی، نرخ پرش بالا به دلیل خرابی لینک ها می تواند بر SEO شما تأثیر منفی بگذارد. SEMrush دریافته است که نرخ پرش چهارمین عامل رتبه بندی مهم در SERP است. اگرچه ممکن است الگوریتم Google مستقیماً نرخ پرش را در نظر نگیرد، اما در واقع می تواند به رتبه بندی آنلاین شما آسیب برساند.
اگر کاربری وارد صفحه شما شود اما به زودی بدون کلیک کردن روی جایی از آن خارج شود، این به Google نشان می دهد که نتیجه شما با هدف کاربر مطابقت ندارد. در نتیجه، صفحه شما در نتایج جستجو رتبه کمتری خواهد داشت.
چگونه پیوندهای شکسته را شناسایی و ردیابی کنیم؟
اگر می خواهید تجربه کاربر را بالا ببرید، آماده پیدا کردن و اصلاح پیوندهای 404 سایت خود شوید.
خلاص شدن از شر 404 خطای یافت نشده بدون شک تأثیر مثبتی در رتبه بندی شما خواهد داشت.
چند ابزار وجود دارد که می توانید استفاده کنید.
کنسول جستجوی Google
کنسول جستجوی Google راهی آسان برای شناسایی 404 صفحه است تا بتوانید آنها را اصلاح کنید. برای مشاهده همه 404 صفحه، باید:
وارد حساب کاربری خود شوید.
به Crawl errors و سپس Diagnostics بروید.
روی Not Found کلیک کنید و لیستی از خطاهای 404 را مشاهده خواهید کرد
چگونه خطای 404 را برطرف کنم؟
قبل از شروع نگرانی، به ما بگویید داشتن چند لینک خراب امری طبیعی است. دیر یا زود اکثر سایت ها دارای خطای 404 Page Not Found می شوند. با این حال، آنچه باید انجام دهید پیگیری مداوم و رفع آنهاست. رفع هرچه سریعتر خطاها برای جلوگیری از مواجه شدن کاربران با آنها بسیار مهم است.
چگونه می توانید خطای 404 را برطرف کنید؟ آنچه می توانید انجام دهید در اینجا است:
تغییر مسیر صفحه
ساده ترین و ساده ترین راه برای رفع کد خطای 404 این است که صفحه را به صفحه دیگری هدایت کنید. با استفاده از تغییر مسیر 301 می توانید این کار را انجام دهید. ممکن است بپرسید 301 چیست؟ این یک کد پاسخ ریدایرکت است که به مرورگر نشان می دهد که محتوا به URL دیگری منتقل شده است.
پیوند را تصحیح کنید
اشتباه کردن امری طبیعی و انسانی است و ممکن است اشتباهاتی رخ دهد. گاهی اوقات، افراد می توانند به راحتی یک URL را تایپ کنند. اگر این موردی است که با کد خطای 404 شما رخ داده است، مطمئن شوید که به عقب باز می گردید و URL را اصلاح می کنید.
صفحات پاک شده را بازیابی کنید
در بعضی موارد، افراد به دنبال صفحه ای می آیند که شما در سایت خود حذف کرده اید. فقط به این دلیل که شما آن را از سایت خود پاک کرده اید، افراد دیگر به دنبال جستجو نخواهند بود یا ممکن است افراد از طریق پیوندهای خارجی در آن صفحه قرار بگیرند. برای رفع این مشکل، همیشه می توانید یک صفحه حذف شده را بازیابی کنید. مگر اینکه یک دلیل تجاری برای حذف آن صفحه وجود داشته باشد. در غیر این صورت، هنگامی که می خواهید برخی از صفحات را از سایت خود حذف کنید، مطمئن شوید که آنها را به صفحه هایی هدایت می کنید که دارای محتوای مشابه هستند.
مهمترین موارد جهت رفع خطای 404 را خدمت شما عرض کردیم. امیدواریم این محتوا جهت رفع خطاهای احتمالی به شما کمک کند.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران