برنامه بازاریابی چیست؟

دسته بندی ها : سئو پریا اصبری
برنامه بازاریابی

برنامه بازاریابی سندی است که تلاش های بازاریابی یک کسب و کار را در یک دوره آینده، که معمولاً یک سال می باشد، بیان می کند. این برنامه استراتژی بازاریابی، فعالیت های تبلیغاتی برنامه ریزی شده برای آن دوره را مشخص می کند.

عناصر یک برنامه بازاریابی

یک برنامه بازاریابی به طور معمول شامل عناصر زیر است:

اهداف بازاریابی تجارت: اهداف باید قابل دستیابی و اندازه گیری باشند.

موقعیت فعلی بازاریابی تجاری: تحلیلی از وضعیت فعلی سازمان در مورد موقعیت بازاریابی آن.

تحقیقات بازار: تحقیقات دقیق در مورد روند فعلی بازار، نیاز های مشتری، حجم فروش صنعت و جهت مورد انتظار.

طرح کلی بازار هدف کسب و کار: مشخصات جمعیتی بازار هدف تجاری.

فعالیت های بازاریابی: لیستی از اقدامات مربوط به اهداف بازاریابی است که برای این دوره و جدول زمانی مشخص برنامه ریزی شده است.

هدف

اهداف بازاریابی نشان می دهد که سازمانt در هر دوره خاصی در آیندهt کجا می خواهد باشد.

  • برنامه بازاریابی معمولاً با بیان استراتژی های بازاریابی مناسب مانند برنامه هایی برای افزایش مشتری، به رشد تجارت کمک می کند.
  • استراتژی های افزایش سهم بازار، ورود به بازار های جدید و افزایش آگاهی از برند نیز در برنامه بازاریابی گنجانده شده است.
  • برنامه بازاریابی شامل بودجه ای دقیق و منابع مورد نیاز برای انجام فعالیت های مشخص شده در برنامه بازاریابی خواهد بود.
  • تعیین وظایف و مسئولیت های فعالیت های بازاریابی به خوبی در استراتژی بازاریابی بیان شده است.
  • شناسایی فرصت های شغلی و هرگونه استراتژی برای بهره برداری از آن ها مهم می باشد.
  • یک طرح بازاریابی، بررسی و تحلیل محیط بازاریابی را که شامل تحقیقات بازار، ارزیابی نیاز مشتری، تجزیه و تحلیل رقبا، مطالعه روند جدید کسب و کار و اسکن مداوم محیط زیست است، تقویت می کند.
  • یک طرح بازاریابی عملکرد های تجاری را ادغام می کند تا با ثبات کار کند.

انواع برنامه های بازاریابی

بسته به شرکتی که در آن کار می کنید استراتژی بازاریابی متفاوتی دارید.

برنامه های بازاریابی سه ماهه یا سالانه: این برنامه ها، استراتژی ها یا کمپین هایی را که شما در یک دوره زمانی خاص انجام می دهید برجسته می کند.

طرح بازاریابی پولی: این طرح می تواند استراتژی های پولی مانند تبلیغات بومی و تبلیغات رسانه های اجتماعی را برجسته کند.

طرح بازاریابی شبکه های اجتماعی: این طرح می تواند کانال ها، تکنیک ها و کمپین هایی را که قصد دارید به طور خاص در رسانه های اجتماعی انجام دهید برجسته کند.

طرح بازاریابی محتوا: این طرح می تواند استراتژی و کمپین های مختلفی را برجسته کند که در آن شما از محتوا برای تبلیغ کسب و کار یا محصول خود استفاده خواهید کرد.

طرح بازاریابی راه اندازی محصول جدید: این طرح راهی برای استراتژی ها و تاکتیک هایی است که شما برای تبلیغ یک محصول جدید به کار می گیرید.

تفاوت برنامه بازاریابی و استراتژی بازاریابی

یک استراتژی بازاریابی توضیح می دهد که چگونه یک کسب و کار مأموریت یا هدف خاص را به انجام می رساند. شامل کدام کمپین ها، محتواها، کانال ها و نرم افزار های بازاریابی می باشد که برای اجرای ماموریت و پیگیری موفقیت در هدف از آن ها استفاده می کنند.

یک برنامه بازاریابی شامل یک یا چند استراتژی بازاریابی است. این چارچوبی می باشد که تمام استراتژی های بازاریابی شما از آن ایجاد می شود و به شما کمک می کند هر کدام را به یک بازاریابی بزرگتر و یک هدف تجاری متصل نمایید.

ساختار یک برنامه بازاریابی

اهداف برنامه بازاریابی

این بخش، نتیجه مشخص استراتژی بازاریابی را با اهداف روشن، مختصر، واقع بینانه و قابل دستیابی ترسیم می کند؛ که شامل اهداف خاص و چارچوب زمانی است.

از معیار هایی مانند تعداد مشتری مورد نظر جهت دستیابی، میزان نفوذ، میزان استفاده، حجم فروش هدفمند و غیره استفاده می شود.

تحقیقات بازار، تحلیل بازار، تحلیل مصرف کننده

تجزیه و تحلیل بازار شامل موضوعاتی مانند تعریف بازار، ساختار صنعت، سهم بازار، روندها و تحلیل رقبا است. تجزیه و تحلیل مصرف کننده، شامل اطلاعات جمعیتی بازار هدف و آنچه در تصمیمات خرید آنها تأثیر می گذارد، می باشد.

تجزیه و تحلیل SWOT

با تجزیه و تحلیل SWOT نقاط قوت و ضعف داخلی، فرصت ها و تهدید های خارجی سازمان بررسی می شود. تجزیه و تحلیل SWOT شامل موارد زیر است:

  1. نقاط قوت، مزایای رقابتی سازمان است. آن ها نمایانگر مهارت ها، تخصص و کارایی هایی هستند که یک سازمان نسبت به رقبا دارد.

2. نقاط ضعف موانعی است که در عملکرد یک سازمان مشاهده می شود و رشد را متوقف می کند. این ها می تواند شامل ماشین آلات قدیمی، سرمایه در گردش ناکافی و روش های تولید ناکارآمد باشد.

3. فرصت ها چشم انداز های رشد در تجارت هستند که از طریق بکار گیری روش هایی مانند ورود به بازار های جدید، اتخاذ استراتژی های بازاریابی دیجیتال یا پیروی از روند های جدید .

4. تهدید ها عوامل خارجی هستند که می توانند بر تجارت تأثیر منفی بگذارند. مانند یک رقیب قدرتمند جدید، تغییرات قانون گذاری، بلایای طبیعی یا موقعیت های سیاسی.

منبع

پریا اصبری
پریا اصبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :