انواع سیستم عامل

دسته بندی ها : تکنولوژی مریم حسین جانی
نرم افزار چیست

زندگی در دنیای امروز، بدون رایانه و تکنولوژی غیرممکن است. کامپیوترها در اکثر صنایع و بیزینس‌ها باعث پیشرفت و توسعه شده است. این دستگاه‌های الکترونیکی با استفاده از نرم افزارهای مختلف، خدمات زیادی در اختیار کاربران قرار می‌دهند. خوب است بدانید، اولین و مهم‌ترین نرم افزاری که بر روی رایانه اجرا می‌شود، سیستم عامل نام دارد و وظیفه آن مدیریت حافظه، دستگاه و همچنین پردازش‌ اطلاعات است. در واقع سیستم عامل خودش به تنهایی کاری انجام نمی‌دهد، اما محیطی مناسب برای برنامه‌های دیگر فراهم می‌کند، تا کاربران به بهترین نحو از آن‌ها استفاده کنند. در این محتوا انواع سیستم عامل برای لپ‌تاپ و موبایل و همچنین وظایف آن‌ها را بیان خواهیم کرد.

وظیفه سیستم عامل

سیستم عامل رایانه (OS) تمامی نرم افزارها و سخت افزارهای موجود در رایانه را مدیریت می‌کند و در واقع رابطی بین آن‌ها و کاربر است. ما در بیشتر اوقات، چندین برنامه مختلف را هم زمان اجرا می‌کنیم که همه آن‌ها باید به واحد پردازش مرکزی کامپیوتر (CPU) و حافظه دسترسی داشته باشند، سیستم عامل این موارد را هماهنگ می‌کند و همچنین منابع مختلف موجود در رایانه را بین نرم افزار‌ها تقسیم‌بندی می‌کند و کارایی دستگاه را افزایش می‌دهد.

انواع مختلف سیستم عامل‌ها برای رایانه

سیستم‌های عامل معمولاً در هر رایانه‌ای که خریداری می‌کنید، از قبل نصب و راه‌اندازی شده است. بیشتر افراد از همان سیستم عامل استفاده می‌کنند، اما امکان ارتقا یا حتی تغییر آن نیز وجود دارد. سه سیستم عامل رایج برای رایانه های شخصی مایکروسافت ویندوز، macOS  و لینوکس هستند.

سیستم عامل‌های مدرن از یک رابط کاربری گرافیکی یا GUI استفاده می‌کنند. رابط کاربری به شما این امکان را می‌دهد تا از ماوس خود برای کلیک بر روی نمادها، دکمه‌ها و منوها استفاده کنید و با ترکیب گرافیک و متن، هر تصویری را روی صفحه مشاهده نمایید. این رابط در هر سیستم عاملی متفاوت است، بنابراین اگر سیستم عامل خود را تغییر دهید، ممکن است در ابتدا کمی ناآشنا به نظر برسد،اما نگران نباشید زیرا سیستم عامل‌های مدرن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قابلیت استفاده آسان دارند و بیشتر اصول اساسی آن‌ها نیز یکسان هستند.

ویندوز مایکروسافت

مایکروسافت سیستم عامل ویندوز را در اواسط دهه 1980 ایجاد کرد. نسخه‌های مختلف ویندوز زیادی وجود دارد، اما جدیدترین آنها ویندوز 10 (منتشر شده در سال 2015)، ویندوز 8 (2012)، ویندوز 7 (2009) و ویندوز ویستا (2007) می‌باشند. ویندوز در اکثر رایانه‌های شخصی از قبل لود شده است و یکی از سیستم عامل‌های محبوب و پرطرفدار دنیا است.

سیستم عامل مک

macOS  (که قبلاً OS X نامیده می‌شد) یکی از انواع سیستم عامل‌هایی است، که توسط اپل ساخته شده است. این نرم افزار در همه رایانه‌های Macintosh یا Mac بارگذاری می‌شود. اما طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که از macOS استفاده می‌کنند، کمتر از ده درصد کاربرانی را تشکیل می‌دهند، که با سیستم عامل‌های دیگر کار می‌کنند. شاید یکی از دلایل این امر، هزینه بالای کامپیوترهای اپل باشد، با این وجود هنوز بسیاری از افراد طرفدار این نرم افزار هستند.

لینوکس

لینوکس یکی از قدرتمندترین انواع سیستم عامل است و به صورت منبع باز ارائه می‌شود، پس همه افراد در سراسر دنیا می‌توانند آن را تغییر دهند. منبع باز بودن لینوکس یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های آن نسبت به سایر سیستم عامل‌ها مثل ویندوز است که فقط توسط شرکت سازنده امکان ایجاد تغییرات را دارد. یکی دیگر از مزایای لینوکس رایگان بودن آن است و همچنین نسخه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید انتخاب و نصب کنید. خوب است بدانید، کاربران لینوکس کمتر از 2٪ سیستم عامل‌های جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. با این حال، اکثر سرورها قابلیت اجرا لینوکس را دارند، زیرا سفارشی‌سازی آن نسبتاً آسان است.

انواع سیستم عامل برای تلفن همراه

سیستم عامل‌هایی که تاکنون در مورد آن‌ها صحبت کردیم، برای اجرا روی رایانه‌های رومیزی و لپ‌تاپ طراحی شده‌اند. دستگاه‌های تلفن همراه مانند موبایل، تبلت و پخش کننده‌های MP3 با  آن‌ها متفاوت هستند، بنابراین نیازمند نرم افزاری مخصوص می‌باشند. نمونه‌هایی از سیستم عامل‌های موبایل شامل Apple iOS و Google Android می‌باشند. استفاده از این دستگاه‌ها به دلیل کوچک بودن و در دسترس بودن بسیار افزایش یافته و طرفداران زیادی پیدا کرده است.

سخن آخر

با توجه به پیشرفت تکنولوژی در جهان، امروزه صنایع و مشاغل زیادی از رایانه استفاده می‌کنند و همین امر باعث توسعه و رشد بیزینس‌شان شده است. بنابراین استفاده از رایانه به امری حیاتی بدل شده و  همان‌طور که ذکر شد، بدون سیستم عامل، کامپیوتر و موبایل دستگاهی بی‌فایده است و کاربردی ندارد. ما در این محتوا سعی کردیم در مورد انواع سیستم عامل برای دستگاه‌های مختلف صحبت کنیم و شما را با وظایف مهم آن‌ها آشنا سازیم.

منبع

سما حسین جانی
مریم حسین جانی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :