Cdn چیست ؟

دسته بندی ها : متفرقه, مقالات مریم حسین جانی
چیست CDN

اهمیت محتواهای سایت ها بر کسی پوشیده نیست، در واقع این محتواها هستند که باعث دیده شدن سایت شما می شوند. هیچ فرقی ندارد از محتواهای نوشتاری، تصویری و یا ویدیویی استفاده می کنید، تنها لازم است با ابزارها و شبکه های حرفه ای آشنا باشید تا بهترین خدمات را به کاربران سایتتان ارائه دهید و بازدید بیشتری داشته باشید. در ادامه این مقاله سعی داریم بگوییم cdn چیست و چه کاربردی برای وب سایت دارد. پس با ما همراه باشید.

شبکه تحویل محتوا یا cdn   (Content Delivery Network) به گروهی از سرورها که از نظر جغرافیایی در مناطق مختلفی هستند، گفته می شود، این سرورها با هم کار می کنند تا با سرعت بیشتری محتواها را به دست کاربران برسانند. CDN  امکان انتقال سریع اطلاعات مورد نیاز برای بارگیری محتواهای اینترنت از جمله صفحات HTML ، پرونده های جاوا اسکریپت، تصاویر و فیلم ها را فراهم می کند. محبوبیت سرویس های CDN هر روز در حال افزایش است و امروزه بیشتر ترافیک وب از طریق CDN ها،متعلق به بازدید از سایت های مهم مانندFacebook ، Netflix  و Amazon می باشد.

خوب است بدانید کهCDN  با سازمان بندی درست و اصولی می تواند به محافظت از وب سایت ها در برابر برخی از حملات مخرب رایج، مانند حملات Distribution Denial of Service (DDOS)  کمک شایانی نماید.

کاربرد CDN  

cdn چیست
cdn چیست

برای به حداقل رساندن فاصله بین بازدیدکنندگان و سرور وب سایت شما، CDN  نسخه حافظه پنهان شده محتوای آن را در چندین مکان جغرافیایی به عنوان مثال، نقاط حضور یا PoPs ذخیره می کند. هر PoP شامل تعدادی سرور حافظه پنهان است که مسئول تحویل محتوا به بازدید کنندگان در نزدیکی خود است. در واقع، CDN  محتوای شما را همزمان در مکان های مختلفی قرار می دهد و پوششی عالی را به کاربران ارائه می دهد. مثلا وقتی شخصی در لندن به وب سایت میزبان شما در ایالات متحده دسترسی پیدا می کند، این کار از طریق یک  PoP  محلی UK انجام می شود.

موارد استفاده از cdn  چیست ؟

امروزه بیش از نیمی از ترافیک وب توسط CDN ها ارائه می شود. این اعداد هر سال با سرعت بالایی در حال افزایش می باشد.  CDN ها روشی آسان برای افزایش سرعت وب سایت ارائه می دهند. بنابراین، آن ها برای تحویل سریع، کارآمد و ایمن محتوا به کاربران در سراسر جهان بسیار ضروری هستند. این محتواها فقط به محتواهای وب سایت محدود نمی شود. بلکه می تواند شامل فیلم های با کیفیت 4K و HD ، فایل های صوتی، برنامه ها، بازی ها و به روزرسانی های سیستم عامل نیز باشد.

 واقعیت این است که اگر بخشی از شغل شما آنلاین باشد، دلایلی برای استفاده نکردن از CDN وجود دارد. بنابراین حتی به عنوان یک سرویس رایگان، CDN ها برای همه سایت ها مناسب نیستند. به طور خلاصه، اگر یک وب سایت کاملاً محلی مثل سایت رستورانی دارید و اکثریت کاربران و مشتریان شما در همان منطقه میزبانی شما قرار دارند، داشتن یک شبکه تحویل محتوا سود چندانی برای شما ندارد. در این حالت، استفاده از CDN  می تواند با معرفی یک نقطه اتصال غیر ضروری دیگر بین بازدیدکننده و یک سرور در نزدیکی شما، عملکرد وب سایت را بدتر نیز نماید. این در حالی است که اکثر وب سایت ها تمایل به کار در مقیاس وسیع تری دارند و استفاده از CDN را به گزینه ای محبوب در بخش های زیر می دانند:

  • تبلیغات
  • رسانه و سرگرمی
  • بازی های آنلاین
  • تجارت های الکترونیک
  • آموزش عالی

   نتیجه گیری

اگر می خواهید همزمان با رشد سایت خود سطح خدمات را نیز حفظ کنید، یک شبکه تحویل محتوا قابل اعتماد و سرمایه گذاری است و شما را به هدفتان می رساند. در این مقاله، سعی کردیم با بیانی ساده بگوییم cdn چیست و چه کاربردی دارد. امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.

منبع

سما حسین جانی
مریم حسین جانی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :