داده کاوی چیست؟

دسته بندی ها : متفرقه محمد یاری پور
داده کاوی چیست

داده کاوی چیست و چه نقشی دارد؟ داده کاوی فرایندی است که توسط شرکت ها برای تبدیل داده های خام به اطلاعات مفید مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از نرم افزار برای جستجوی الگوها در تعداد زیادی از داده ها، مشاغل می توانند با اطلاعات بیشتر درباره مشتریان خود، استراتژی های بازاریابی موثرتر، فروش و کاهش هزینه ها را توسعه دهند. داده کاوی به جمع آوری موثر داده ها، انبارداری و پردازش رایانه ای بستگی دارد.

فرایندهای داده کاوی برای ساخت مدل های یادگیری ماشین مورد استفاده قرار می گیرند که برنامه های کاربردی از جمله فناوری موتور جستجو و برنامه های توصیه وب سایت را تأمین می کنند.

داده کاوی چیست و چگونه کار می کند

داده کاوی شامل کاوش و تجزیه و تحلیل انبوهی از اطلاعات برای به دست آوردن الگوها و روندهای معنی دار است. می تواند به روش های مختلفی مانند بازاریابی پایگاه داده، مدیریت ریسک اعتباری، کشف تقلب، فیلتر کردن ایمیل اسپم یا حتی تشخیص احساسات یا نظر کاربران مورد استفاده قرار گیرد.

فرآیند داده کاوی به پنج مرحله تقسیم می شود. ابتدا سازمان ها داده ها را جمع آوری کرده و در انبارهای داده خود بارگیری می کنند. در مرحله بعدی، آنها داده ها را روی سرورهای داخلی یا cloud ذخیره و مدیریت می کنند. تحلیل گران کسب و کار، تیم های مدیریتی و متخصصان فناوری اطلاعات به داده ها دسترسی پیدا می کنند و نحوه تنظیم آنها را تعیین می کنند. سپس، نرم افزار کاربردی داده ها را بر اساس نتایج کاربر مرتب می کند و در نهایت، کاربر نهایی داده ها را در یک قالب به اشتراک گذاری آسان مانند نمودار یا جدول ارائه می دهد.

نرم افزار ذخیره سازی و استخراج داده

برنامه های داده کاوی براساس آنچه کاربران درخواست می کنند، روابط و الگوهای موجود در داده ها را تحلیل می کنند. به عنوان مثال، یک شرکت می تواند با استفاده از نرم افزار داده کاوی کلاسهایی از اطلاعات را ایجاد کند. برای مثال، تصور کنید یک رستوران می خواهد از داده کاوی استفاده کند تا تعیین کند چه زمانی باید محصولات خاصی را ارائه دهد. به اطلاعاتی که جمع آوری کرده نگاه کرده و کلاسهایی را براساس زمان مراجعه مشتری و سفارش خود ایجاد می کند.

در موارد دیگر، استخراج کنندگان داده خوشه های اطلاعاتی را براساس روابط منطقی پیدا می کنند و یا به انجمن ها و الگوهای پی در پی نگاه می کنند تا در مورد روند رفتار مصرف کننده را نتیجه گیری کنند.

داده کاوی چیست

نقش انبارداری در داده کاوی چیست

انبارداری یکی از جنبه های مهم داده کاوی است. انبارداری زمانی است که شرکت ها داده های خود را در یک پایگاه داده یا برنامه متمرکز می کنند. با یک انبار داده، یک سازمان ممکن است بخشهایی از داده را برای تجزیه و تحلیل و استفاده از کاربران خاص قرار دهد.

با این حال، در موارد دیگر، ممکن است تحلیلگران با داده های مورد نظر خود شروع کرده و یک انبار داده بر اساس این مشخصات ایجاد کنند. صرف نظر از اینکه سازمان ها و بقیه نهادها چگونه داده های خود را سازماندهی می کنند، آنها برای پشتیبانی از فرایندهای تصمیم گیری مدیریت استفاده می کنند.

نمونه داده کاوی

فروشگاه های مواد غذایی از کاربران شناخته شده، روش های داده کاوی هستند. بسیاری از سوپرمارکت ها کارت وفاداری رایگان به مشتریان ارائه می دهند که به آنها امکان دسترسی به قیمت های کمتری را می دهد. این کارت ها فروشگاه ها را ردیابی می کند که چه کسی، چه زمانی و با چه قیمتی آن را خریداری می کند. پس از تجزیه و تحلیل داده ها، فروشگاه ها می توانند از این داده ها برای ارائه کوپن به مشتریان خرید آنها استفاده کنند و تصمیم بگیرند که چه مواردی را برای فروش قرار دهند یا چه زمانی آنها را با قیمت کامل بفروشند.

داده کاوی زمانی می تواند باعث نگرانی شود که شرکتی برای اثبات فرضیه خاصی فقط از اطلاعات انتخاب شده استفاده کند، که نماینده گروه نمونه کلی نیست.

جمع بندی و سخن پایانی

 داده کاوی فرایند تجزیه و تحلیل یک دسته وسیع از اطلاعات برای تشخیص روندها و الگوها است.

 شرکت ها می توانند از داده کاوی برای همه چیز استفاده کنند، از کسب اطلاعات در مورد آنچه مشتریان به آن علاقه مندند یا می خواهند خریداری کنند تا کشف تقلب و فیلتر کردن اسپم.

 برنامه های داده کاوی براساس اطلاعاتی که کاربران درخواست یا ارائه می دهند، الگوها و ارتباطات را در داده ها خراب می کنند.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :