بانک اطلاعاتی چیست؟

دسته بندی ها : متفرقه محمد یاری پور
بانک اطلاعاتی

بانک اطلاعاتی مجموعه ای از داده ها و اطلاعات است. بسیاری از سیستم ها و قالب های بانک اطلاعاتی وجود دارد، اما چیزی که همه آنها به اشتراک می گذارند این است که آنها راهی برای ذخیره اطلاعات به صورت سازمان یافته هستند که امکان دسترسی منظم را در آینده فراهم می کند.

از نظر مفهومی، درک بانک اطلاعاتی بسیار ساده است، اما وقتی شروع به بررسی انواع مختلف دیتابیس، نحوه ذخیره سازی داده ها و اینکه بعدا چطور می توانیم به آن اطلاعات ذخیره شده دسترسی و به آنها مراجعه کنیم، اوضاع بسیار پیچیده تر می شود.

چگونه وب سایت ها از بانک اطلاعاتی استفاده می کنند؟

یک وب سایت ساخته شده از پرونده های ساده HTML در یک وب سرور عمومی ممکن است اصلاً به بانک اطلاعاتی احتیاج نداشته باشد. در ابتدایی ترین شکل، چنین سایتی یک وب سایت است که تمام محتوای آن را به صورت پرونده های جداگانه نگهداری می کند و نیازی به ذخیره اطلاعات جدید نیست زیرا خروجی وب سایت ثابت است و تغییر نمی کند مگر اینکه مدیر سایت آن پرونده ها را تغییر دهد.

این روزها اکثر وب سایت ها کمی پیچیده تر هستند و برای استفاده از ورودی کاربر برای تأثیرگذاری بر خروجی وب سایت طراحی شده اند. به عنوان مثال، سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس از یک بانک اطلاعاتی برای ذخیره همه چیز، از پست ها و نظرات کاربران گرفته تا حساب و ورود اطلاعات و سوابق استفاده استفاده می کنند.

درج اطلاعات در وردپرس

بنابراین هر بار که شما یک پست جدید در وردپرس ایجاد می کنید، یک ورودی جدید در بانک اطلاعاتی زیر جدول wp_posts ایجاد می شود. آن ورودی شامل فیلدی برای عنوان، تاریخ / زمان ارسال، تاریخچه ویرایش و بازنگری، محتوای پست، و همچنین هرگونه گزیده، توضیحات متا یا کلمات کلیدی متا است که به پست اختصاص داده شده است. به همین ترتیب، هنگامی که یک کاربر نظر می دهد، این یک ورودی جدید در wp_comments ایجاد می کند که جزئیات نام کاربر، URL، مهر زمان و محتوای نظر را نشان می دهد. وقتی یک کاربر روی پیوند مربوط به آن پست کلیک می کند، وب سرور به دیتابیس می رود و تمام آن اطلاعات را جمع آوری می کند تا بتواند پست را ایجاد کند و نظرات مرتبط با آن را بارگیری کند.

قدرت سرور

اگر سرور میزبان سایت کم قدرت باشد یا بانک اطلاعاتی و وب سایت شما به خوبی پیکربندی نشده باشد، ممکن است چند ثانیه طول بکشد. اگر در یک سرور سریع با کد بهینه شده هستید، ممکن است این اتفاق خیلی سریع بیفتد و حتی متوجه کوچکترین تأخیر نشوید.

چگونه وب سایت ها با یک بانک اطلاعاتی تعامل دارند؟

در حالی که کد HTML از تعامل مستقیم با بانک اطلاعاتی پشتیبانی نمی کند، راه های زیادی برای محدود کردن این محدودیت وجود دارد. محبوب ترین راه حل استفاده از یک زبان برنامه نویسی یا برنامه نویسی ثانویه مانند PHP یا Python است که هم قادر به اتصال به یک دیتابیس و هم تولید خروجی HTML “ثابت” است.

به عنوان مثال وردپرس، در واقع مجموعه ای از فایلهای PHP است که شامل دستورالعمل هایی برای تنظیم بانک اطلاعاتی، اصلاح آن در صورت لزوم و به یاد آوردن اطلاعات ذخیره شده در آنجا است که کسی از طریق اینترنت درخواست می کند.

به عبارت دیگر، کل این وب سایت فقط یک مشاهده کننده بانک اطلاعاتی فانتزی است.

بانک اطلاعاتی

انواع بانک اطلاعاتی مشترک

MySQL

MySQL احتمالاً متداول ترین بانک اطلاعاتی در وب است. استفاده از Mysql رایگان است، بنابراین بسیاری از پروژه ها در توسط آن ساخته شده اند. Mysql سیستم دیتابیسی است که وردپرس و اکثر سیستم های معروف مدیریت محتوای مورد استفاده قرار می دهند.

AzureSQL

AzureSQL مشابه MySQL است، اما برای اجرای در سرورهای مایکروسافت بهینه سازی و طراحی شده است. اگرچه مشابه هستند، اما کاملاً سازگار نیستند و انتقال اطلاعات آنها به یکدیگر می تواند دشوار باشد.

MongoDB

MongoDB کمی متفاوت است. در حالی که SQL یک بانک اطلاعاتی رابطه ای است، MongoDB غیر رابطه ای است. یک بانک اطلاعاتی رابطه ای مقادیر متعددی را برای یک ورودی واحد ذخیره می کند، در حالی که دیتابیس های غیر رابطه ای مانند Mongo بر رویکردی از نظر سند در هر ورودی تمرکز دارند. در اینجا مزیت این است که این نوع بانک اطلاعاتی ها می توانند فشار کمی روی پردازنده سرور داشته باشند، اما نکته منفی این است که آنها تمایل به استفاده از RAM و فضای هارد دیسک بیشتری دارند.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :