فناوری اطلاعات چیست؟

دسته بندی ها : متفرقه مریم حسین جانی
دریم ویور

اکثر مردم بر این باورند، فناوری اطلاعات (IT) یعنی متخصصانی که بتوانند، هنگام نیاز در زمینه رایانه کمک‌رسان آن‌ها باشند.

اگرچه این دیدگاه در مورد این رشته کاملاً اشتباه نیست، اما اهداف و کاربردهای IT  فراتر از این می‌باشد.  شغل فناوری اطلاعات شامل برنامه نویسی رایانه، مدیریت شبکه، مهندسی کامپیوتر، توسعه وب، پشتیبانی فنی و بسیاری از موارد مرتبط دیگر است. این افراد نه تنها به جنبه‌های فنی سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی تسلط دارند، بلکه به طور مکرر به جنبه‌های طراحی و گرافیک نیز می‌پردازند. در این محتوا به تعریف فناوری اطلاعات و جنبه‌های مختلف آن خواهیم پرداخت.

فناوری اطلاعات چه چیزهایی را شامل می شود؟

اغلب سیستم‌های رایانه‌ای‌، سخت افزاری، نرم افزاری و شبکه‌های مرتبط به پردازش و توزیع در حوزه فناوری اطلاعات قرار می‌گیرند.

سخت افزارهای شبکه، شامل سرورها، روترها و برنامه‌های کاربردی می‌باشند، که امکان برقراری ارتباط بین انواع شبکه‌ها و اینترنت را فراهم می‌کنند. اولین استفاده مدرن از “فناوری اطلاعات” توسط دانشگاه هاروارد در سال 1958 بود، که این اصطلاح را به عنوان فناوری‌ای بیان کرد که در یکی از سه دسته زیر قرار می‌گیرد:

  • تکنیک های پردازش
  • استفاده از روش‌های آماری و ریاضی در تصمیم گیری
  • اجرای افکار و ایده‌ها از طریق برنامه‌های رایانه‌ای

وظیفه تکنسین های فناوری اطلاعات چیست؟

کار اکثر سازمان‌ها بدون عملکرد سیستم‌های IT به کندی پیش می‌رود.

تمرکز اصلی تکنسین‌های IT بر روی طراحی، نصب، مدیریت و عیب‌یابی رایانه‌ها و شبکه بوده است. با این حال، ورود به این حرفه، یعنی زندگی در دنیای تکنولوژی و مدیریت شبکه. متخصصان امنیت سایبری نقش مهمی در تأمین امنیت سیستم‌های اطلاعاتی دارند. آن‌ها برای محافظت از یکپارچگی شبکه‌ها و داده‌های سازمانی تلاش می‌کنند.

فناوری اطلاعات

تعریف سخت افزار و نرم افزار

کار با سخت افزار و نرم افزار بخش بزرگی از وظیفه متخصصصان فناوری اطلاعات است.

سخت افزار شامل همه قسمت‌های بدنی یک سیستم رایانه‌ای مثل صفحه کلید، چاپگر و حتی قطعات داخلی کامپیوتر مانند مادربرد، واحد پردازش مرکزی (CPU) و هارد دیسک می‌شود. به خاطر داشته باشید که برخی از تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌های کوچک‌تر مواردی مانند صفحه‌کلید و ماوس را درون دستگاه ادغام می‌کنند. در واقع، سخت افزار همه قطعات مربوط به رایانه و شبکه می‌باشد که می‌توانید از نظر فیزیکی آن را لمس کنید. بر خلاف سخت افزار، نرم افزار چیزی نیست که از نظر فیزیکی آن را ببینید.

نرم افزار یا سخت افزار؟

نرم افزار شامل تمام داده‌ها و برنامه‌های ذخیره شده الکترونیکی، مانند یک سیستم عامل یا یک ابزار ویرایش ویدیو می باشد. تقریباً همه متخصصان IT  نیاز به ترکیبی از سخت افزار و دانش مبتنی بر نرم افزار دارد. برخی از مهندسان فناوری اطلاعات ممکن است، وقت بیشتری از کار خود را با قطعات سخت افزاری می‌پردازند، اما خوب است بدانید، این مؤلفه‌ها نیز توسط نرم افزارها اداره می شوند. علاوه بر این، آن‌ها مسئول استقرار و تنظیم برنامه‌های نرم افزاری برای کاربران نیز هستند.

سخن آخر

در این مقاله سعی شد توضیح مختصری در مورد این رشته محبوب و کاربردی صحبت کنیم.

توجه داشته باشید، همواره افرادی برای کار با فناوری اطلاعات مناسب‌تر هستند، که مهارت‌های ارتباطی خوبی داشته باشند.  هدف متخصصان IT کمک به مدیران سازمان‌ها، با ارائه راه‌حل‌های پیشرفته تکنولوژی برای عیب‌یابی شبکه است.

نگرش مثبت و اشتیاق به دنیای فناوری، می‌تواند به موفقیت و پیشرفت یک مهندس فناوری اطلاعات کمک کند.

منبع

سما حسین جانی
مریم حسین جانی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :