LAN چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟

دسته بندی ها : تکنولوژی محمد یاری پور
Zabbix چیست

Lan چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟ شبکه محلی (LAN) شامل مجموعه دستگاه هایی است که در یک مکان فیزیکی به یکدیگر متصل شده اند، مانند ساختمان، دفتر یا خانه. یک LAN می تواند کوچک یا بزرگ باشد، از یک شبکه خانگی با یک کاربر گرفته تا یک شبکه سازمانی با هزاران کاربر و دستگاه در یک دفتر یا مدرسه.

ویژگی های LAN چیست

صرف نظر از اندازه، ویژگی مشخص یک شبکه محلی این است که دستگاههایی را در یک منطقه محدود و محدود به هم متصل می کند. در مقابل، یک شبکه گسترده (WAN) یا شبکه کلانشهرها (MAN) مناطق جغرافیایی وسیع تری را پوشش می دهد. برخی از WAN ها و MAN ها بسیاری از LAN ها را بهم متصل می کنند.

اجزای LAN

LAN شامل کابل ها، نقاط دسترسی، سوئیچ ها، روترها و سایر اجزایی است که دستگاه ها را قادر می سازد از طریق شبکه های گسترده به سرورهای داخلی، وب سرورها و سایر شبکه های LAN متصل شوند.

ظهور مجازی سازی همچنین به توسعه شبکه های محلی مجازی دامن زده است که به مدیران شبکه امکان می دهد گره های شبکه را به طور منطقی گروه بندی کرده و شبکه های خود را بدون نیاز به تغییرات اساسی در زیرساخت ها تقسیم بندی کنند.

به عنوان مثال، در یک دفتر با چندین بخش، مانند حسابداری، پشتیبانی فناوری اطلاعات و مدیریت، کامپیوترهای هر بخش می تواند منطقی به همان سوئیچ متصل شود اما به گونه ای تقسیم شود که گویی جدا از یکدیگر هستند.

مزایای LAN چیست

مزایای LAN همان است که برای هر گروهی از دستگاهها که با هم شبکه شده اند، می باشد. این دستگاه ها می توانند از یک اتصال اینترنتی تنها استفاده کنند، پرونده ها را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، در چاپگرهای مشترک چاپ کنند و توسط یکدیگر قابل دسترسی و حتی کنترل باشند.

شبکه های LAN در دهه 1960 برای استفاده توسط کالج ها، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی (مانند ناسا) و در درجه اول برای اتصال رایانه ها به رایانه های دیگر ساخته شدند. تا توسعه فن آوری اترنت (1973، در زیراکس PARC)، تجاری سازی آن (1980) و استاندارد سازی آن (1983) بود که شبکه های محلی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفتند.

اگرچه مزایای اتصال دستگاهها به شبکه همیشه به خوبی شناخته شده بود، اما تا پیش از گسترش گسترده فناوری Wi-Fi، LAN در تقریباً در هر نوع محیط رایج شد. امروزه نه تنها مشاغل و مدارس از شبکه های محلی، بلکه از رستوران ها، کافی شاپ ها، فروشگاه ها و خانه ها نیز استفاده می کنند.

اتصال بی سیم همچنین انواع دستگاه هایی را که می توانند به یک LAN متصل شوند بسیار گسترش داده است. اکنون تقریباً همه موارد قابل تصور، از رایانه های شخصی، چاپگرها و تلفن ها گرفته تا تلویزیون های هوشمند، استریوها، بلندگوها، روشنایی، ترموستات ها، سایه های پنجره، قفل درها، دوربین های امنیتی – و حتی قهوه سازها، یخچال ها و اسباب بازی ها قابل اتصال هستند.

lan چیست

آیا انواع مختلف LAN وجود دارد؟

به طور کلی، دو نوع LAN وجود دارد: شبکه های مشتری / سرور و شبکه های نظیر به نظیر.

شبکه سرویس گیرنده / سرور از چندین دستگاه (سرویس گیرنده) متصل به یک سرور مرکزی تشکیل شده است. سرور ذخیره سازی فایل، دسترسی برنامه، دسترسی دستگاه و ترافیک شبکه را مدیریت می کند. مشتری می تواند هر دستگاه متصل باشد که برنامه ها یا اینترنت را اجرا یا دسترسی پیدا کند. سرویس گیرندگان یا با کابل یا از طریق اتصالات بی سیم به سرور متصل می شوند.

در دسترس بودن کلیه برنامه ها

به طور معمول مجموعه برنامه ها را می توان در سرور LAN نگه داشت. کاربران می توانند با دسترسی به خواندن و نوشتن توسط شبکه یا سرپرست فناوری اطلاعات، از طریق برنامه هایی که در سرور LAN اجرا می شوند، به پایگاه داده، ایمیل، اشتراک اسناد، چاپ و سایر خدمات دسترسی داشته باشند. بیشتر شبکه های متوسط ​​برای مشاغل بزرگ، دولتی، پژوهشی و آموزشی شبکه های مبتنی بر مشتری / سرور هستند.

شبکه نظیر به نظیر

یک شبکه نظیر به نظیر سرور مرکزی ندارد و نمی تواند بارهای سنگین را مانند محلی که مشتری / سرور از عهده آن برمی آید، تحمل کند و بنابراین معمولاً کوچکتر هستند. در یک شبکه نظیر به نظیر، هر دستگاه به طور مساوی در عملکرد شبکه سهیم است. دستگاه ها منابع و داده ها را از طریق اتصالات سیمی یا بی سیم به یک سوئیچ یا روتر به اشتراک می گذارند. بیشتر شبکه های خانگی نظیر به نظیر هستند.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :