وب سرویس چیست و چگونه کار می کند؟
آیا می دانید وب سرویس چیست و چگونه کار می کند؟ وب سرویس اصطلاح رایجی در دنیای برنامه نویسی و تکنولوژی اطلاعات محسوب می شود.
اگر می خواهید بیشتر بدانید، با ما در این مقاله همراه شوید.
در این مقاله، یاد خواهید گرفت :
وب سرویس ها، چگونه کار می کنند؟
چرا به وب سرویس نیاز دارید؟
نوع سرویس وب
مزایای وب سرویس
معماری وب سرویس
ویژگی های وب سرویس
وب سرویس چیست
وب سرویس یک رسانه استاندارد برای گسترش ارتباطات بین برنامه های مشتری و سرور در شبکه جهانی وب است.
وب سرویس یک ماژول نرم افزاری است که برای انجام مجموعه خاصی از کارها طراحی شده است.
وب سرویس ها را می توان از طریق شبکه جستجو کرد و همچنین می توان بر این اساس فراخوانی کرد. در صورت فراخوانی، وب سرویس می تواند عملکردی را به مشتری ارائه دهد که آن سرویس وب را فراخوانی می کند.
وب سرویس ها چگونه کار می کنند؟
نمودار زیر، نمای ساده ای از چگونگی عملکرد وب سرویس را نشان می دهد.
مشتری از طریق درخواست به یک سرور که میزبان وب سرویس واقعی است، مجموعه ای از تماس های وب سرویس را فراخوانی می کند.
این درخواست ها از طریق آنچه به عنوان تماس های رویه از راه دور شناخته می شود، انجام می گیرد.. تماس از راه دور (RPC) تماس هایی است که با روش هایی انجام می شود که توسط وب سرویس مربوطه میزبانی می شوند.
به عنوان مثال، آمازون یک وب سرویس ارائه می دهد که قیمت محصولات فروخته شده بصورت آنلاین از طریق amazon.com را فراهم می کند..
فرانت اند یا لایه ارائه می توانند در Net. یا Java باشند، اما هر دو زبان برنامه نویسی توانایی برقراری ارتباط با وب سرویس را دارند.
مؤلفه اصلی یک وب سرویس، داده هایی است که بین کلاینت و سرور منتقل می شود و آن XML است.
بنابراین وقتی برنامه ها با یکدیگر صحبت می کنند، در واقع در XML صحبت می کنند.
این بستر مشترکی برای برنامه های توسعه یافته در زبان های برنامه نویسی مختلف برای گفتگو با یکدیگر فراهم می کند.
وب سرویس ها برای ارسال داده های XML بین برنامه ها از چیزی به نام SOAP (Simple Object Access Protocol) استفاده می کنند.
داده ها از طریق HTTP نرمال ارسال می شوند.
داده هایی که از وب سرویس به برنامه ارسال می شود، SOAP message نامیده می شود.
پیام SOAP چیزی جز یک سند XML نیست. از آنجا که این سند با XML نوشته شده است، برنامه مشتری که به وب سرویس فراخوانی می شود می تواند به هر زبان برنامه نویسی نوشته شود.
چرا به وب سرویس نیاز دارید؟
برنامه های تجاری مدرن امروزی از انواع سیستم عامل های برنامه نویسی برای توسعه برنامه های مبتنی بر وب استفاده می کنند.
برخی از برنامه ها ممکن است در جاوا، برخی دیگر در .Net توسعه یافته باشند ، در حالی که برخی دیگر در Angular JS ، Node.js و غیره.
بیشتر اوقات، این برنامه های ناهمگون نیاز به نوعی ارتباط دارند تا بین آنها اتفاق بیفتد. از آنجا که آنها با استفاده از زبانهای مختلف توسعه ساخته شده اند، اطمینان از برقراری ارتباط دقیق بین برنامه ها واقعاً دشوار می شود.
اینجا جایی است که وب سرویس ها وارد می شوند.
وب سرویس ها، بستر مشترکی را فراهم می کنند که به چندین برنامه ساخته شده روی زبان های مختلف برنامه نویسی امکان ارتباط با یکدیگر را می دهد.
انواع وب سرویس
SOAP web services
Restful web services
مزایای وب سرویس
افشای عملکرد تجاری در شبکه
وب سرویس واحدی از کد مدیریت شده است که نوعی قابلیت را برای برنامه های مشتری یا کاربران نهایی فراهم می کند.. این قابلیت را می توان از طریق پروتکل HTTP فراخوانی کرد، بدین معنی که از طریق اینترنت نیز قابل فراخوانی است.
امروزه همه برنامه ها در اینترنت هستند که باعث می شود اهداف وب سرویس ها بیشتر مفید واقع شوند. این بدان معناست که وب سرویس می تواند در هر مکانی از اینترنت باشد و عملکرد لازم را در صورت لزوم فراهم کند.
قابلیت همکاری بین برنامه ها
سرویس های وب به برنامه های مختلف این امکان را می دهند تا با یکدیگر صحبت کنند و داده ها و خدمات را بین خود به اشتراک بگذارند..
انواع برنامه ها می توانند با یکدیگر صحبت کنند، بنابراین به جای نوشتن کد خاصی که فقط برای برنامه های خاص قابل درک است، اکنون می توانید کد عمومی بنویسید که برای همه برنامه ها قابل درک باشد
معماری وب سرویس ها
هر فریم ورک به نوعی از معماری نیاز دارد تا مطمئن شود کل چارچوب در سرویس های وب به طور دلخواه کار می کند.
معماری خدمات وب شامل سه نقش مشخص است که در زیر آورده شده است:
provider – ارائه دهنده خدمات وب را ایجاد می کند و آن را در دسترس برنامه مشتریانی قرار می دهد که می خواهند از آن استفاده کنند.
requester – درخواست کننده چیزی نیست جز برنامه مشتری که باید با یک سرویس وب تماس بگیرد. برنامه مشتری می تواند یک برنامه خالص ، جاوا یا هر زبان دیگر باشد که به دنبال نوعی عملکرد از طریق یک سرویس وب است.
Broker- کارگزار چیزی نیست جز برنامه ای که دسترسی به UDDI را فراهم می کند. همانطور که در مبحث قبلی مورد بحث قرار گرفت ، UDDI برنامه مشتری را قادر می سازد تا سرویس وب را پیدا کند.
Publish- ارائه دهنده ای با استفاده از رابط انتشار کارگزار ، کارگزار (رجیستری خدمات) را به موجودیت وب سرویس اطلاع می دهد تا سرویس را در دسترس مشتریان قرار دهد.
Find – درخواست کننده برای یافتن یک وب سرویس منتشر شده از کارگزار مشورت می کند.
Bind -با اطلاعاتی که از کارگزار (رجیستری سرویس) درباره وب سرویس به دست آورده است ، درخواست کننده می تواند وب سرویس را متصل یا فراخوانی کند.
مشخصات وب سرویس
آنها مبتنی بر XML هستند – خدمات وب از XML برای نشان دادن داده ها در لایه های نمایش و انتقال داده استفاده می کند. استفاده از XML وابستگی شبکه ، سیستم عامل یا بسترهای نرم افزاری را از بین می برد زیرا XML زبان مشترکی است که برای همه قابل درک است.
Loosely Coupled
اتصال Loosely به این معنی است که مشتری و سرویس وب به یکدیگر ملزم نیستند، به این معنی که حتی اگر وب سرویس با گذشت زمان تغییر کند ، نباید نحوه تماس کلاینت با وب سرویس را تغییر دهد.
اتخاذ معماری بهم پیوسته منجر به کنترل بیشتر سیستمهای نرم افزاری می شود و امکان تلفیق ساده بین سیستمهای مختلف را فراهم می کند.
قابلیت همزمان یا غیرهمزمان
همزمانی به اتصال کلاینت به اجرای سرویس اشاره دارد.
در عملیات همزمان ، سرویس گیرنده در واقع منتظر می ماند تا وب سرویس یک عملیات را انجام دهد.. نمونه ای از این احتمالاً سناریویی است که در آن عملیات خواندن و نوشتن پایگاه داده انجام می شود. اگر داده ها از یک پایگاه داده خوانده شود و متعاقباً در پایگاه داده دیگری نوشته شود ، عملیات باید به ترتیب انجام شود.
عملیات غیرهمزمان به کلاینت اجازه می دهد تا سرویسی را فراخوانی کرده و سپس سایر توابع را به طور موازی اجرا کند. این یکی از رایج ترین و احتمالاً بهترین روش ها برای اطمینان از متوقف نشدن سایر سرویس ها هنگام انجام یک عملیات خاص است.
امکان پشتیبانی از تماس های رویه از راه دور (RPC)
وب سرویس ها، مشتریان را قادر می سازد تا رویه ها، توابع و روش ها را با استفاده از یک پروتکل مبتنی بر XML روی اشیا remote از راه دور فراخوانی کنند..
روشهای از راه دور پارامترهای ورودی و خروجی را که یک وب سرویس باید پشتیبانی کند نشان می دهند..
پشتیبانی از تبادل اسناد
یکی از مهمترین مزایای XML، روش کلی آن است که نه تنها داده ها بلکه اسناد پیچیده را نیز نشان می دهد.. این اسناد می توانند به سادگی نشان دادن آدرس فعلی باشند، یا می توانند به اندازه نمایش کل کتاب پیچیده باشند.
سخن پایانی
دراین مقاله به روشنی بیان کردیم : وب سرویس چیست و چگونه کار می کند؟ همچنین، به تفصیل درباره مواردی مثل : نوع وب سرویس، مزایا، معماری و ویژگی های وب سرویس، صحبت کردیم.
امیدوارم این مقاله در بیان عملکرد وب سرویس مفید بوده باشد.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران