انواع افزونه در وردپرس

دسته بندی ها : متفرقه الهام شیردل
مدیریت سایت وردپرس

اگر کار با وردپرس را تازه شروع کرده‌اید، ممکن است از خودتان بپرسید «پلاگین وردپرس چیست؟». باید بگوییم که این سوال برای بیشتر افراد پیش می‌آید. در کنار تمام کلمات و اصطلاحات جدیدی که وردپرس به شما می‌آموزد، پلاگین‌ها یکی از زیربناهای اصلی هر سایت وردپرس هستند.

در این مقاله، به سوال «پلاگین وردپرس چیست؟» پاسخ داده و نکاتی را در مورد شیوه‌ی پیدا کردن این پلاگین‌ها و استفاده از آن‌ها در وبسایت‌تان به شما آموزش می‌دهیم.

نقش افزونه در وردپرس چیست و چطور عمل می‌کند؟

پلاگین وردپرس قطعه کدی است که به وبسایت وردپرس شما وصل می‌شود. اگر بخواهیم ساده صحبت کنیم، پلاگین‌ها قابلیت‌های جدیدی به وبسایت وردپرس شما می‌افزایند یا کارکردهای فعلی آن را توسعه می‌دهند. دراقع یکی از مزیت‌های وردپرس این است که توسعه‌دهندگان ده‌ها هزار پلاگین طراحی کرده‌اند که می‌توانید آها را به وبسایت‌تان اضافه کنید.

پلاگین‌ها می‌توانند تغییرات بسیار کوچک تا بسیار بزرگ در وبسایت شما به وجود بیاورند. برای مثال این کدها این قابلیت را دارند که وبسایت شما را به یک فروشگاه یا شبکه‌ی اجتماعی تبدیل کنند، یا باعث ایجاد تغییرات کوچکتری مثل فید اینستاگرام شوند. اما برخی پلاگین‌های وردپرس تاثیری بر روی ظاهر وبسایت ندارند، مثلا می‌توان از آن‌ها برای بهبود عملکرد وبسایت یا ارتقای رتبه‌ی آن‌ها در موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده نمود.

نحوه‌ی عملکرد افزونه در وردپرس

برای به دست آوردن دید کامل نسبت به موضوع لازم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید، ولی برای شروع استفاده از پلاگین‌های وردپرس نیاز است که:

  • انتخاب پلاگینی که می‌خواهید به کار ببرید
  • نصب آن را بر روی سایت وردپرس‌
  • پیکربندی پلاگین را در داشبورد وردپرس
افزودن پلاگین وردپرس

انواع افزونه در وردپرس

بیش از 52000 پلاگین برای وردپرس وجود دارد. این پلاگین ها به چند دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند که معمول‌ترین آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

تم‌های UI (User Interface):

این پلاگین‌ها به شما امکان ایجاد تغییر در المنت‌های UI را می‌دهد.

پلاگین‌های حمایت زبان(Custom language support)

وظیفه‌ی آن‌ها ایجاد امکان کارکرد برای استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی مشخص است که از جمله فعالیت‌های آن‌ها می‌توان به تشخیص زبان برنامه‌نویسی، آنالیز لغوی، فرمت کردن و تکمیل کد اشاره نمود.

یکپارچه‌سازی فریم‌ورک (Framework integration)

فریم‌ورک‌ها قطعه کدهای اصلی هستند که اصل و اساس تم‌های وردپرس را شکل می‌دهند. این پلاگین‌ها ویژگی‌های کدها را بهبود داده و کارکرد آن‌ها را بهینه می‌کنند.

یکپارچه‌سازی ابزارها (Tools integration)

پلاگین‌های یکپارچه‌سازی امکان تغییر و دستکاری ابزارها و اجزای IDE و همچنین موجبات دسترسی به منابع خارجی را فراهم می‌نمایند.

پیدا کردن و مدیریت پلاگین‌ وردپرس برای وبسایت‌تان

حالا که جواب سوال «پلاگین وردپرس چیست» را می‌دانید، بیایید به دنبال پاسخ سوال‌های «کجا پلاگین‌ها را پیدا کنیم» و «چطور آن‌ها را به سایت اضافه کنیم» برویم.

کجا پلاگین‌ ها را پیدا کنیم

بسته به این که به دنبال پیدا کردن پلاگین رایگان یا پریمیوم هستید، می‌توانید آن‌ها را در چند محل پیدا کنید. البته باید در نظر داشته باشید که پلاگین‌های رایگان اگرچه امکان استفاده دارند، ولی ممکن است برای به کار بردن برخی ویژگی‌های آن‌ها باید هزینه‌شان را بپردازید.

در ادامه به معرفی چند وبسایت برای دانلود پلاگین‌های وردپرس می‌پردازیم:

  • WordPress.org: وبسایت رسمی وردپرس که یکی از بهترین منابع پلاگین‌های رایگان است.
  • Code canyon: منبع بزرگی از پلاگین‌های پریمیوم
  • توسعه‌دهندگان شخص ثالث: بسیاری از توسعه‌دهندگان وب، پلاگین‌های خود را فقط در وبسایت‌های خودشان به فروش می‌گذارند، پس استفاده از موتور جستجوی گوگل راه خوبی برای پیدا کردن پلاگین موردنظرتان است.

پیش از نصب پلاگین باید به چه نکاتی توجه نمود

از آن جایی که استفاده از پلاگین‌های طراحی شده توسط توسعه‌دهندگان، در واقع اضافه کردن یک قطعه کد جدید به وبسایت‌تان است، استفاده از پلاگین اشتباه می‌تواند منجر به مشکلاتی شود، از جمله:

  • بروز ارور و خطا در وبسایت
  • به خطر انداختن امنیت وبسایت
  • کاهش سرعت وبسایت
  • ایجاد و معرفی کد آلوده

برای جلوگیری از این مشکلات و خطرها، همیشه نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • از پلاگین‌هایی استفاده کنید که توسط توسعه‌دهندگان بنام و شناخته شده طراحی  یا از وبسایت‌های رسمی دانلود شده‌اند.
  • نظرات کاربران دیگر را مطالعه نموده و از عملکرد یک پلاگین معروف پیش از نصب آن اطمینان حاصل نمایید.
  • تاریخ آخرین به‌روز رسانی پلاگین را بررسی نموده و مطمئن شوید که هنوز هم کار می‌کند.
رتبه بندی پلاگین ها

هرچند انجام تمامی این مراحل هم نمی‌تواند تضمینی برای درست کار کردن یک پلاگین باشد، ولی می‌تواند تا حد زیادی از بروز خطرات احتمالی جلوگیری به عمل آورد.

چطور پلاگین وردپرس را نصب کنیم

شاید برای بعضی افراد، نصب پلاگین کار ساده‌ای به نظر برسد، ولی بهتر است کمی اطلاعات در موردش داشته باشید. در این مقاله می‌خواهیم نصب پلاگین از طریق داشبورد وردپرس را بررسی کنیم.

این روش نصب یکی از ساده‌ترین روش‌هاست. برای انجام این کار، از داشبورد وردپرس گزینه‌ی Add new  را بزنید. بعد از این کار می‌توانید با جستجو پلاگین موردنظرتان را بیابید. در مثال شکل پایین پلاگین Yoast seo را از جستجو و نصب می‌کنیم. همچنین از این طریق می‌توانید پلاگین‌های محبوب، بخصوص و پیشنهادی را هم ببینید. بعد از پیدا کردن پلاگین موردنظرتان کافی است دکمه‌ی Install Now را  فشار بدهید.

نصب پلاگین

بعد از نصب پلاگین، گزینه‌ی Activate را بزنید. به همین سادگی!

حالا پلاگین شما نصب و فعال شده و آماده‌ی استفاده است. بیشتر پلاگین‌ها، خصوصا بزرگترها، منوی مخصوص خودشان را در ستون سمت چپ داشبورد ایجاد می‌کنند. مثلا در پلاگین SEO، منوی SEo را می‌بینید که با استفاده از آن تنظیمات مختلف پلاگین امکان‌پذیر می‌شود.

آیا میتوانیم از تعداد زیادی افزونه در وردپرس استفاده کنیم؟

هرقدر آشنایی‌تان با وردپرس بیشتر شود، از متخصصین این حوزه بیشتر می‌شنوید که نباید تعداد زیادی پلاگین وردپرس نصب کنید تا از کند شدن وبسایت‌تان جلوگیری کنید. اما بهتر است بدانید که این موضوع از نظر تکنیکی درست نیست ولی برای تازه‌کارها نکته‌ی مناسبی به شمار می‌رود.

اصل موضوع دانستن دقیق نحوه‌ی کار هر پلاگین و کدنویسی مناسب آن‌هاست.  ولی از آن جایی که به عنوان یک تازه‌کار ممکن است دانش کدنویسی چندانی نداشته باشید، احتمالا نمی‌توانید تاثیر مجزای هر پلاگین را بررسی کنید. پس بهتر است فقط پلاگین‌هایی را نصب کنید که به آن‌ها نیاز دارید.

نتیجه

حالا تقریبا می‌دانید پلاگین وردپرس چیست و چه کاربردی دارد. ولی این پایان کار شما نیست. هنوز مسیر زیادی برای یادگیری کامل انواع پلاگین و کاربردهای آن‌ها دارید. پس اینجا متوقف نشده و با قدرت به یادگیری ادامه دهید.

منبع

الهام شیردل
الهام شیردل

کارشناسی ارشد برق، نانوالکترونیک

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :