همه چیز درباره سرور

دسته بندی ها : تکنولوژی محمد یاری پور
هاستینگ

سرور یک نرم افزار یا دستگاه سخت افزاری است که درخواست های انجام شده از طریق شبکه را می پذیرد و به آنها پاسخ می دهد. دستگاهی که درخواست می دهد و از سرور پاسخی دریافت می کند، مشتری نامیده می شود. در اینترنت، اصطلاح “سرور” معمولاً به سیستم رایانه ای گفته می شود که درخواست های یک فایل وب را دریافت کرده و آنها را برای مشتری ارسال می کند. در این محتوا سعی می کنیم توضیح دهیم سرور چیست و چه نقشی در وب و شبکه دارد؟

سرور چیست

اصطلاح “سرور” در IT معنای دوگانه دارد. برای توصیف رایانه ای که منابع را از طریق شبکه در دسترس قرار می دهد و همچنین برنامه ای که روی  رایانه اجرا می شود، استفاده می شود.

بنابراین داشتن دو تعریف متفاوت از سرور ضروری است:

سرور تعریف (سخت افزار): سرور مبتنی بر سخت افزار، یک دستگاه فیزیکی متصل به شبکه رایانه ای است که یک یا چند سرور مبتنی بر نرم افزار در کنار سیستم عامل روی آن کار می کنند. اصطلاح جایگزین برای سرور مبتنی بر سخت افزار میزبان است. اصولاً با استفاده از نرم افزار سرور می توان از هر رایانه ای به عنوان میزبان استفاده کرد.

سرور تعریف (نرم افزار): سرور مبتنی بر نرم افزار، برنامه ای است که سرویس تخصصی را برای استفاده توسط برنامه های دیگر (معروف به کلاینت) به صورت محلی یا از طریق شبکه ارائه می دهد. سرویس ارائه شده به نوع نرم افزار سرور بستگی دارد. مدل سرویس گیرنده و سرور اساس ارتباطات است. وقتی صحبت از تبادل اطلاعات می شود، از پروتکل های ارتباطی مخصوص سرویس استفاده می شود.

سرورها برای چه مواردی مناسبند؟

سرورها منابع شبکه را مدیریت می کنند. برای مثال، ممکن است یک کاربر برای کنترل دسترسی به شبکه، ارسال / دریافت ایمیل، مدیریت کارهای چاپی یا میزبانی یک وب سایت، یک سرور راه اندازی کند. آنها همچنین در انجام محاسبات شدید تبحر دارند. برخی از سرورها متعهد به کار خاصی هستند که غالباً به آنها اختصاص داده می شود. با این حال، بسیاری از سرورها امروزه سرورهای مشترکی هستند که مسئولیت پست الکترونیکی، DNS، FTP  و حتی چندین وب سایت را در مورد وب سرور بر عهده دارند.

سرور چیست

چرا سرورها همیشه روشن هستند؟

از آنجا که معمولاً برای ارائه خدماتی که دائماً مورد نیاز هستند مورد استفاده قرار میگیرند، اکثر سرورها هرگز خاموش نمی شوند. در نتیجه، هنگامی که سرورها خراب می شوند، می توانند کاربران شبکه و شرکت را با مشکلات زیادی مواجه کنند. برای کاهش این مشکلات، سرورها معمولاً طوری تنظیم می شوند که تحمل خطا را داشته باشند.

نمونه هایی از سرورها

لیست زیر شامل پیوندهایی به انواع مختلف سرور است.

    برنامه ی سرور

    سرور تیغه

    سرور ابر

    سرور پایگاه داده

    سرور اختصاصی

    سرویس نام دامنه

    سرور پرونده

    سرور نامه

    سرور چاپ

    سرور پروکسی

    سرور مستقل

    وب سرور

کامپیوترهای دیگر چگونه به سرور متصل می شوند؟

با یک شبکه محلی، سرور به یک روتر یا سوئیچ متصل می شود که تمام رایانه های دیگر شبکه از آن استفاده می کنند. پس از اتصال به شبکه، رایانه های دیگر می توانند به آن سرور و ویژگی های آن دسترسی پیدا کنند. به عنوان مثال، با یک وب سرور، کاربر می تواند برای مشاهده وب سایت، جستجو و برقراری ارتباط با سایر کاربران در شبکه به سرور متصل شود.

نحوه ذخیره سازی در سرور چیست

در یک محیط تجاری یا شرکتی، سرور و سایر تجهیزات شبکه اغلب در rac ذخیره می شوند. این مناطق به جداسازی رایانه ها و تجهیزات حساس از افرادی که نباید به آنها دسترسی داشته باشند کمک می کند.

سرورهایی که از راه دور هستند یا در سایت میزبانی نمی شوند، در یک مرکز داده قرار دارند. با استفاده از این نوع سرورها، سخت افزار توسط یک شرکت دیگر مدیریت می شود و از راه دور توسط شما یا شرکت شما پیکربندی می شود.

آیا کامپیوتر من می تواند یک سرور باشد؟

بله. هر رایانه ای، حتی دسکتاپ خانگی یا رایانه لپ تاپ، می تواند با یک نرم افزار مناسب مانند سرور عمل کند. به عنوان مثال، شما می توانید یک برنامه سرور FTP بر روی رایانه خود نصب کنید تا فایلها را بین سایر کاربران در شبکه خود به اشتراک بگذارید.

سخن پایانی

 هر زمان که یک مرورگر به فایلی که در وب سرور میزبانی شده است، نیاز دارد، مرورگر از طریق HTTP درخواست پرونده می کند. وقتی درخواست به وب سرور صحیح (سخت افزاری) رسید، سرور (نرم افزار) HTTP درخواست را می پذیرد، سند درخواستی را پیدا می کند و آن را نیز از طریق HTTP به مرورگر می فرستد.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :