انواع طراحی گرافیک

دسته بندی ها : سئو پروین کاظمی منش
درست کردن وب سایت

هر کدام از ما در مورد انواع طراحی گرافیک تصور متفاوتی داریم. برخی تصور می کنند طراحی گرافیک یعنی طراحی وب و اپلیکیشن، برخی نیز می گویند گرافیک شامل طراحی کارت ویزیت و بروشور می شود و عده‌ای دیگر طراحی بسته بندی و هویت بصری را شاخه های اصلی گرافیک می دانند. از آنجا که طراحی گرافیک به عنوان یک مهارت ارتباطی بر انتقال پیام به صورت بصری تمرکز دارد، می تواند به صورت دستی، دیجیتالی یا ترکیبی از این دو اجرا شود.

در دنیای امروز با توجه به رقابت‌های تنگاتنگ در بازار کار، طراحی گرافیک به بخش جدایی ناپذیری از هر کسب و کار تبدیل شده است. گرافیک با ترکیب فناوری، زیبایی شناسی و تفکر خلاق، می تواند به شما در انتقال پیامتان به مخاطب یاری رساند و اگر به خوبی نقش خود را ایفا کند، این پیام در ذهن مخاطب تا ابد حک می شود. اگر به اطرافتان نگاهی بیندازید، انواع طراحی گرافیک را در همه جا خواهید دید؛ از جعبه شکلات تا بروشورها و بنرهای تبلیغاتی که در خیابان از کنارشان عبور می کنید.

اما یک نکته اساسی وجود دارد که باید به آن توجه کنیم: تمامی شاخه های طراحی گرافیک به مجموعه ای از مهارت ها و تکنیک های خاص نیاز دارد. اکثر طراحان در یک شاخه از طراحی گرافیک تخصص دارند و عده ای دیگر روی مجموعه ای از شاخه های مشابه تمرکز می کنند. بنابراین شما نباید از یک طراح وب انتظار داشته باشید که ویرایش ویدئو را نیز انجام دهد.

انواع طراحی گرافیک
انواع طراحی گرافیک

در ادامه با ۸ مورد از انواع طراحی گرافیک آشنا می شویم:

طراحی گرافیک هویت بصری

هر کسب و کاری، چه کوچک ​​و چه بزرگ، داستان متفاوتی برای گفتن دارد. برای بازگو کردن این داستان، هویت بصری طراحی می شود. بنابراین، طراحی هویت بصری یعنی عناصر بصری که هویت برندهای تجاری را تشکیل می دهند، به عنوان چهره این برندها عمل می کنند. طراحانی که در طراحی هویت بصری تخصص دارند، عناصری مانند لوگو، تایپوگرافی، پالت های رنگ و آرشیوهای تصویری خاص ایجاد می کنند که نشان دهنده شخصیت یک برند تجاری است.

طراحان گرافیک هویت بصری برای اینکه عناصری خلق کنند که در تمامی رسانه های تصویری قابل استفاده باشد، باید دارای دانشی کلی و جامع از انواع طراحی گرافیک بخصوص طراحی بازاریابی و تبلیغات باشند. آنها همچنین نیاز به توانایی برقراری ارتباط، مهارت های مفهومی و خلاقانه و علاقه به تحقیق در مورد صنایع، سازمان ها، و رقبا دارند.

طراحی گرافیک بازاریابی و تبلیغات

تبلیغات در محیط اطراف ما به صورت گسترده دیده می شود. ما روی صفحه تلویزیون، قفسه های فروشگاه و مکان های عمومی با آن ها مواجه می شویم. البته که تبلیغ موفق یعنی محصول مورد نظر فروخته شود. این امر نیازمند روزها یا حتی ماه ها ایده پردازی، تحقیق در مورد عادات مصرف کننده و … است. بنابراین، طراحان بازاریابی باید مهارت حل مسئله و مدیریت زمان را داشته باشند. آن ها همچنین باید بدانند چگونه یک محصول را بفروشند و ذهن مصرف کنندگان را به خود جلب کنند.

طراحی بازاریابی و تبلیغات را می توان به دو دسته تقسیم کرد: تبلیغات چاپی که به صورت پوستر، بیلبورد، آگهی، کاتالوگ، بسته بندی و … دیده می شوند و تبلیغات دیجیتالی که در تلویزیون و گوشی های هوشمند به صورت بنر، تبلیغات ویدئویی، پست های تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی و تبلیغات رادیویی وجود دارند.

طراحی وب

احتمالاً قبلاً اصطلاح UI و UX را شنیده اید، اما آیا می دانید این عبارات دقیقاً به چه معنا هستند؟ UI شامل همه مواردی است که کاربر با آن ارتباط برقرار می کند؛ از جمله صفحه نمایش، صفحه کلید و نشانگر ماوس. اما در زمینه طراحی گرافیک، طراحی UI بر روی تجربه بصری کاربر و طراحی عناصر گرافیکی روی صفحه مانند دکمه ها، منوها و مواردی از این دست تمرکز دارد. طراحان رابط کاربری در طراحی برنامه های دسک تاپ ، برنامه های تلفن همراه ، برنامه های وب و بازی ها تخصص دارند. آن ها با طراحان UX (تجربه کاربر) که نحوه کار برنامه و اسکلت و ساختار اصلی را طراحی می کنند همکاری نزدیک دارند. طراحان UI حرفه ای باید بدانند که چگونه یک برنامه با رابط کاربری زیبا و آیکون های هنری و خلاقانه را طراحی کنند.

طراحی گرافیک انتشارات

در زمان های قدیم، روزنامه ها و مجلات اصلی ترین رسانه ها برای تهیه اخبار و اطلاعات بودند. صنعت چاپ در حال رشد بود و کتاب، روزنامه، مجله، کاتالوگ و … به صورت انبود منتشر می شد. اما پیشرفت فناوری باعث شده امروزه رسانه دیجیتال رواج بیشتری پیدا کند. کاربران به طور میانگین ​​روزانه 5 ساعت از زمان خود را صرف تلفن های همراه می کنند. آن ها به جای استفاده از روزنامه ها و مجلات، اخبار را در وب سایت ها می خوانند و کتابهای الکترونیکی جایگزین کتاب های چاپی شده اند.

طراحان گرافیک که در زمینه انتشارات تخصص دارند با ویراستاران و ناشران در زمینه صفحه آرایی، تایپوگرافی و ترکیب عناصر بصری با متن، همکاری می کنند. طراحان نشریات باید از مهارت های ارتباطی و توانایی چیدمان و ترکیب بندی درست عناصر برخوردار باشند. آن ها باید همچنین ترکیب بندی رنگ و استفاده از آن در رسانه چاپی و دیجیتال را نیز درک کنند.

طراحی بسته بندی

بسته بندی نقشی دوگانه دارد. نه تنها از آن برای محافظت از محصول در انبار، توزیع و فروش استفاده می شود بلکه رابط مستقیم بین شرکت و مصرف کننده است. ای دو نقش مهم بسته بندی را به ابزاری بسیار ارزشمند برای بازاریابی تبدیل می کند. طراحان بسته بندی ایده ای خلاقانه ارائه می دهند، ماکت آن را می سازند و نهایتا فایل آماده چاپ آن را برای یک محصول آماده می کنند. این امر مستلزم داشتن دانش تخصصی از فرایندهای چاپ و داشتن درک دقیق از طراحی و ساخت صنعتی است. این دسته از طراحان همواره باید بسته بندی نوآورانه و خلاقانه ای به بازار ارائه دهند.

طراحی گرافیک متحرک

طراحی گرافیک متحرک امروزه به شدت رواج یافته است. شرکت ها روز به روز از این تکنیک برای نمایش و تبلیغ محصولات خود بیشتر استفاده می کنند. از انیمیشن علاوه بر بازاریابی در بازی های ویدیویی، اپلیکیشن ها، بنرها، متن های متحرک، زیرنویس و … نیز استفاده می شود. یک مثال از این نوع طراحی گرافیک GIF است که امروزه میان جوانان بسیار محبوب شده.

طراحی گرافیک محیطی

طراحی گرافیک محیطی شاخه ای از طراحی گرافیک است که به محیط های مختلف مانند وسایل نقلیه عمومی یا فضای داخلی فروشگاه ها، جذابیت بصری می بخشد و آن را در ذهن مخاطب ماندگار می سازد. طراحی گرافیک محیطی چندین رشته از جمله گرافیک، معماری، طراحی داخلی و طراحی صنعتی را در بر می گیرد و آن ها را با هم ترکیب می کند. بنابراین، طراحان ترجیحا باید هم در زمینه طراحی گرافیک و هم در معماری تحصیلات و تجربه کسب کنند، با طراحی صنعتی آشنا باشند و توانایی خواندن و ترسیم نقشه های معماری را نیز داشته باشند.

تصویرگری

تفاوتی جزئی میان طراح گرافیک و گرافیست وجود دارد. طراحان گرافیک برای برقراری ارتباط و انتقال پیام به مخاطب، ترکیب بندی هایی می سازند و گرافیست ها آثار هنری اصیل را خلق می کنند. گرافیست ها هنگام همکاری با نویسندگان، ویراستاران، مدیران، بازاریاب ها و مدیران هنری در انواع طراحی های گرافیک از ترکیب رسانه ها و تکنیک ها برای خلق آثار خود استفاده می کنند. آنها اغلب تحصیلاتی در زمینه هنرهای زیبا، انیمیشن یا معماری دارند.

امیدواریم با کمک این مطلب بتوانید تفاوت میان انواع طراحی گرافیک را درک کنید و اگر به دنبال استخدام یک طراح یا گرافیست هستید، با توجه به نیاز خود، بهترین متخصص را بیابید.

منبع

پروین کاظمی منش
پروین کاظمی منش

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :