چرا موزیلا فایرفاکس مرورگری پرطرفدار است؟

وب ابزاری وسیع و قدرتمند است. یک مرورگر وب شما را به هر کجای اینترنت میبرد و این امکان را در اختیارتان قرار میدهد تا متن، تصویر و فیلم را در هر نقطهای از دنیا ببینید. در طی چند دهه اخیر، اینترنت شیوه کار، نحوه زندگی و حتی تعامل افراد با یکدیگر را تغییر داده است. امروزه بسیار اهمیت دارد که همه به وب دسترسی داشته باشند، پس بهتر است ابزارهایی را که برای دسترسی به آن استفاده میکنیم، به درستی بشناسیم. ما هر روز از مرورگرهای وب مانندMozilla Firefox ، Google Chrome، Microsoft Edge و Apple Safari استفاده میکنیم، اما آیا می دانیم آنها دقیقا چگونه کار میکنند؟ در این محتوا قصد داریم تا مرورگر فایرفاکس را مورد بررسی قرار دهیم.
تاریخچه فایرفاکس

مرورگر وب فایرفاکس برای اولین بار در سال 2002 به عنوان “مرورگر موزیلا” در بتا منتشر شد، اگرچه از لحاظ داخلی با کد “ققنوس” شناخته میشد با این حال Firefox 1.0 در سال 2004 رسماً منتشر شد. وقتی برنامهای به طور عمومی منتشر نشده باشد، اما مردم بتوانند آن را برای تست کردن و رفع مشکلات بارگیری و استفاده کنند را مرحله بتا میگویند.
هنگامی که کاربران به دنبال مرورگری بودند که بهتر از آنها در برابر هکرها و وب سایتهای مخرب محافظت کند، Firefox به یک جایگزین محبوب Microsoft Internet Explorer 6.0 تبدیل شد. از سال 2017، این چهارمین مرورگر محبوب بعد از Google Chrome ، Apple Safari و UC Browser است. جالب است بدانید تنها چهار ماه پس از انتشار رسمی، حدود 23 میلیون نفر Firefox را بارگیری کردند و OneStat.com در همان سال گزارش داد که سهم اینترنت اکسپلورر در استفاده از مرورگر وب پنج درصد کاهش یافته است.
در ابتدا، مرورگری که به عنوان Firefox وجود داشت، با نام Phoenix شناخته میشد. با این حال، مشکلاتی برای علامت تجاری ایجاد شد، بنابراین نام آن به Firebird تغییر یافت. یک شرکت نرم افزاری دیگر پروژهای با نام Firebird داشت، در نتیجه نام دوباره به Firefox تغییر کرد و تا امروز هیچ کس دیگری از آن استفاده نکرد.
امکانات و مزایای فایرفاکس

این مرورگر پرطرفدار دارای چند ویژگی مفید است که آن را از نسخه های قبلی اینترنت اکسپلورر جدا میکند. اگر از Internet Explorer 6 استفاده میکنید و می خواهید یک پنجره را باز نگه دارید و هم زمان به یک وبسایت جدید مراجعه کنید، حتما باید یک پنجره دیگر در مرورگر باز کنید. اما Firefox این مسئله را حل کرده و شما میتوانید از زبانههای مختلف در همان پنجره مرورگر استفاده کنید. به جای تعویض بین پنجرههای مختلف مرورگر، کاربر با کلیک کردن روی زبانههایی که درست در زیر نوار ابزار در فایرفاکس ظاهر میشود، دو یا چند سایت مختلف مشاهده کند.
یکی دیگر از ویژگیهای Firefox که برای برخی کاربران مهم و حیاتی است سازگار بودن آن با انواع سیستم عاملها میباشد. این بدان معناست که فایرباکس تحت چندین سیستم عامل مختلف کار میکند. در حال حاضر، تمام نسخههای ویندوز پس از ویندوز 98 پشتیبانی میشوند، همچنین نسخه های جدید Mac OS X و Linux.
فایرفاکس همچنین دارای یک مسدود کننده پاپ آپ داخلی میباشد. این امکان مانع از آزار تبلیغات در جلوی پنجره مرورگر میشود. میتوانید این مرورگر را سازماندهی کنید تا به شما اطلاع دهد که پاپ آپها مسدود شدهاند.
امنیت بالا
یکی از جنبههای Firefox در مقابل امنیت اینترنت اکسپلورر این است که Firefox یک برنامه منبع باز است. این بدان معنی است که هر کس میتواند به کدی که در آن برنامه نوشته شده است، دسترسی پیدا کند. ممکن است در ابتدا یک ایده بسیار احمقانه به نظر برسد، زیرا به هکرهای احتمالی امکان دسترسی به کد را میدهد. اما در حقیقت، برعکس این موضوع درست است. تعداد افرادی که میخواهند راههای امنیتی را تقویت کنند بیشتر از هکرهایی هستند که قصد سوء استفاده دارند. بنابراین داشتن هزاران نفر که به جستجوی کد میپردازند و به رفع مشکلات کمک میکنند برای فایرفاکس به این معنی است که خیلی از نقصهای امنیتی آن به سرعت برطرف میشوند. در حقیقت، توسعه دهندگان Firefox حتی “هدیه” 500 دلار و یک تیشرت را برای هرکسی که با موفقیت این پروژه را انجام دهد، در نظر گرفته است.
کلام آخر
مرورگرهای زیادی در دسترس کاربران وجود دارد، اما با توجه به مزایای گفته شده فایرفاکس کاربران زیادی را به خود جذب کرده است. در این محتوا سعی کردیم چند مورد از امکانات این مرورگر را بیان نماییم، امید است مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

مطالب زیر را حتما بخوانید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران