پایتون یا جاوا ؛ کدام زبان را باید یاد بگیرید و چه تفاوت هایی با هم دارند؟

دسته بندی ها : متفرقه محمد یاری پور
برنامه نویسی پایتون

پایتون یا جاوا ، کدامیک برای شما بهتر است؟ هر دو زبان، اغلب در لیست کارمندان با بیشترین تقاضا در میان کارفرمایان هستند. این دو، زبانهای قدرتمند، انعطاف پذیر و شی گرا بوده که معمولاً در سازمانها و در طیف وسیعی از برنامه های دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

این مساله ممکن است شما را به یک سوال غیرقابل اجتناب سوق دهد: کدام یک بهتر است؟ یا حداقل کدام یک را باید یاد بگیرید؟

این یک سوال پیچیده است، زیرا این دو زبان در واقع کاملاً متفاوت هستند. در ادامه ما مساله پایتون یا جاوا را بررسی خواهیم کرد تا ببینیم کدام یک برای شما بهترین است.

پایتون یا جاوا ؛ ساختار و طراحی

ابتدا، بیایید نگاهی به چگونگی نوشتن پایتون و جاوا بیاندازیم و اینکه چگونه بر تجربه برنامه نویسی تأثیر می گذارد.

شی گرا

پایتون و جاوا هر دو به عنوان زبان های برنامه نویسی “شی گرا” در نظر گرفته می شوند. این بدین معنی است که آنها به توسعه دهندگان اجازه می دهند از طریق کلاس ها، اشیاه داده را ایجاد کنند. اگرچه این یک مساله پیچیده برای یک مبتدی است که باید در ذهن خود متجسم کند، اما به طور موثر، کد بسیار کارآمد و طراحی شده را امکان پذیر می کند. کلاسها از نظر ماهیت، ماژولار بوده و امکان برنامه های بسیار مقیاس پذیر را فراهم می کنند که با کد کمتر می توانند کارهای زیادی انجام دهند.

شی گرایی و مبتدیان

اما اگر هنوز این سوال را از خود می پرسید که چگونه داده ها می توانند “یک شی” باشند، اولین مشکل در مورد برنامه نویسی شی گرا به وجود آمده است: برای مبتدیان درک شی گرایی گیج کننده است!

به همین دلیل بسیاری از برنامه نویسان این واقعیت را که پایتون “از چندین الگو پشتیبانی می کند” دوست دارند. این بدان معناست که شما می توانید کدهای کاربردی / اجباری ایجاد کنید که از بالا به پایین خوانده شود، و راحت تر می توانید با آن کنار بیایید. همچنین باعث می شود پایتون برای توسعه دهندگانی که فقط می خواهند یک برنامه سریع در چند خط ایجاد کنند تا یک کار مفید را انجام دهند بسیار ایده آل است.

(البته نوشتن کد کاربردی / اجباری در جاوا از نظر فنی امکان پذیر است، اما پایتون بهتر به این نوع کدها بها می دهد.)

پایتون یا جاوا

خوانایی و فضای سفید

عدم وجود الگوی اجباری باعث می شود پایتون، مبتدی پسندتر و انعطاف پذیرتر باشد. البته بسیاری از سینتکس های دیگر نیز همین کار را می کنند.

به عنوان مثال، پایتون به استفاده از فضای خالی زیادی را تمایل داشته و در پایان هر عبارت به علامت گذاری نیاز ندارد. به عنوان یک قاعده، پایتون در مقایسه با جاوا به نشانه گذاری کمتری نیاز دارد (به این معنی که با خطوط کمتر می توانید کارهای بیشتری انجام دهید).

حساسیت جاوا به نشانه گذاری

در جاوا، شما می توانید یک برنامه زیبا بنویسید که میلیون ها خط طول دارد، اما نتوانید آن را اجرا کنید، زیرا فراموش کرده اید که یک سمی کالون وارد کنید! مهم نیست که چقدر با تجربه باشید، این مساله همیشه وجود خواهد داشت.

البته این مساله اگرچه ممکن است دردسرساز به نظر برسد، اما محدودیت هایی از این قبیل شما را مجبور به نوشتن کدی منظم کرده و می تواند از سردرگمی در خط  های بعدی جلوگیری کند.

علاوه بر این، سایر زبانهای برنامه نویسی از نظر دستور زبان و ساختار به همین ترتیب سختگیرانه هستند. این بدان معناست که جاوا به طور کلی بهتر می تواند توسعه دهندگان را برای کار با زبان های مشابه دیگر مانند C # بسیار آماده کند.

در کل، یک صفحه از پایتون خیلی دلهره آور نیست و کمی بیشتر شبیه انگلیسی است. جاوا به نسبت پایتون می تواند متراکم تر باشد، خصوصاً اگر در برنامه نویسی تازه کار هستید.

استاتیک در مقابل پویا

یک عامل کلیدی در رقابت بین پایتون و جاوا این است که جاوا به صورت ایستا و پایتون به صورت پویا تایپ می شود.

این بدان معنی است که وقتی متغیری را در جاوا اعلام می کنید ( کلمه ای که نمایانگر بخشی از داده است ) باید توصیف کنید که این نوع متغیر چیست. این ممکن است یک “رشته” (یک کلمه یا جمله)، یک عدد صحیح (یک عدد کامل) یا یک فلوت باشد (یک عدد با رقم اعشار).

در حقیقت در پایتون، نیازی نیست که بلافاصله تصمیم بگیرید که از چه نوع متغیری استفاده می کنید. با این حال، این مساله می تواند گاهی اوقات کد را نسبت به ناظر معمولی کمی مبهم کرده و ممکن است منجر به خطا شود، مگر اینکه به درستی توضیح داده شود.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :