چگونگی تجزیه و تحلیل سئو

دسته بندی ها : سئو, مقالات پریا اصبری
تحلیل داده در سئو

تجزیه و تحلیل داده در سئو فرآیند جمع آوری و تفسیر اطلاعات از فعالیت های موتورهای جستجو برای بهبود دید و عملکرد وب سایت است. این راهنما بینش‌هایی در مورد استفاده از تجزیه و تحلیل سئو برای شناسایی کلمات کلیدی پربازدید، بهبود تجربه کاربر، بهبود رتبه ‌بندی در صفحات نتایج موتورهای جستجو و افزایش تبدیل‌های ارگانیک ارائه می‌ دهد.

استراتژی ‌ها و ابزارهای مؤثر برای ردیابی، تجسم و گزارش داده‌های SEO را بیاموزید و اگر آژانس شما خدمات سئو را برای مشتریان ارائه می دهد، می دانید که برای مشاهده بازگشت تلاش های بازاریابی خود زمان می برد. ممکن است به طور منظم محتوا را منتشر کنید، به وب سایت آنها بک لینک بسازید، و هر کار دیگری که منجر به یک کمپین موفق می شود را انجام دهید، اما با این وجود این نوسانات ترافیکی رخ می دهد و گاهی اوقات مشتریان را نگران می کند. تغییرات در عملکرد ممکن است ناشی از یک به‌ روزرسانی الگوریتم جدید Google یا صرفاً از روندهای فصلی در ترافیک باشد، در این مواقع است که تحلیل داده در سئو به کار می آید؛ پس همراه ما باشید تا با این موضوع به طول کاملی آشنا شوید.

SEO Analytics یا تحلیل داده در سئو چیست؟

یکی از مزایای اجرای یک کمپین سئو نسبت به کمپین سنتی تر، مثلاً پست مستقیم، این است که همه داده ها ردیابی می شوند، اما فرآیندی وجود دارد که این داده‌های خام را از ابزارهای سئو گرفته و آن را برای شما و مشتریانتان معنا می ‌کند. این شامل شناسایی معیارهای کلیدی، تجسم داده ها و نوشتن خلاصه است. هدف نهایی تجزیه و تحلیل داده های شما این است که بتوانید این داده ها را به کار برده و بینش های عملی را از آن استخراج کنید.

بینش‌های عملی که به آنها اشاره می‌کنیم می‌توانند مواردی مانند:

  • شناسایی فرصت های جدید برای رتبه بندی کلمات کلیدی با حجم بالا
  • تشخیص سرعت بارگذاری صفحه بر نرخ پرش و تجربه کاربری شما تأثیر منفی می گذارد
  • شناسایی منابع ترافیکی که بیشترین تبدیل های ارگانیک را ایجاد می کنند

استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل اطلاعات

پس از اینکه توانستید نوع مشتری هدف را بیابید لازم است از ابزارهایی مانند Google Analytics، کنسول جستجوی گوگل و… برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کنید.

تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل

ابزارهای تجزیه و تحلیل سئوی زیادی در بازار وجود دارد، اما از آنجایی که ما معمولاً سعی می کنیم در گوگل رتبه بندی شویم، اولین قدم تقریبا همیشه راه اندازی Google Analytics است.

کنسول جستجوی گوگل

کنسول جستجوی گوگل (GSC) یکی دیگر از ابزارهای مفید تجزیه و تحلیل سئو از مجموعه Google Suite است که خود را اینگونه توصیف می کند:

ابزارها و گزارش‌های جستجو کنسول به شما کمک می‌ کنند تا ترافیک و عملکرد جستجوی سایت خود را اندازه‌ گیری کنید، مشکلات را برطرف کرده و در نهایت سایت خود را در نتایج جستجوی Google و صفحات برتر مشاده کنید.

چند مورد از رایج ترین روش هایی که می توانید از این پلتفرم برای سئو استفاده کنید عبارتند از:

بهبود رتبه برای کلمات کلیدی با عملکرد ضعیف

بهبود CTR برای صفحات با رتبه بندی کلمات کلیدی بالا

گزارش تجزیه و تحلیل داده در سئو

اگر صاحب یک آژانس هستید یا در آن کار می کنید، احتمالاً می دانید که به دست آوردن نتایج برای مشتریان خود تنها نیمی از کمپین به شمار می آید و نیمه دیگر لازم است برای مخاطبان غیرفنی عملکرد را ارائه داده و خلاصه کرد. برای این کار توصیه می شود از نرم افزارهای گزارش دهی استفاده کرد.

بینش و تصمیم گیری

پس از اینکه تمام داده های مشتری خود را جمع آوری کردید، معیارهای کلیدی را تجزیه و تحلیل کردید و از نمودارها و سایر عناصر داده های بصری در گزارش های مشتری خود استفاده کردید، زمان آن رسیده است که از این اطلاعات برای تصمیم گیری برای دوره بعدی کمپین خود استفاده کنید. خلاصه گزارش عموماً باید کاملاً ساده، کوتاه و خواندنی باشد، حتی اگر مشتری چیزی در مورد SEO نمی داند.

تحلیل داده در سئو

کلام آخر

تحلیل داده در سئو یکی از مهمترین مواردی است که در مارکتینگ وجود دارد و درواقع بدون تجزیه و تحلیل اصولی استراتژی نادرستی را به دست می آورید؛ به همین دلیل توصیه می شود که قبل از شروع بهینه سازی با شرکت های تخصصی مانند امن اس اس ال در تماس باشید تا بتوانید با تکنیک های اصولی سایت خود را ارتقا دهید.

منبع

پریا اصبری
پریا اصبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :