افزونه چیست و چه کاربردی دارد؟

دسته بندی ها : تکنولوژی, مقالات پریا اصبری
افزونه چیست

قبل از این که به سوال «افزونه چیست» پاسخ دهیم، شبکه جهانی وب را بدون افزونه تصور کنید. به نظر شما شکل امروزی را داشت؟ بسیاری از ویژگی هایی که ما بدون فکر کردن به آنها استفاده می کنیم، تنها به این دلیل امکان پذیر است که یک افزونه وظایفش را در پس زمینه انجام می دهد. هر بار که روی یک ویدیو کلیک کرده یا سندی را در مرورگر وب باز می نماییم، درواقع افزونه‌های مفید مرورگر هستند که تضمین می‌ کنند ما واقعاً اطلاعات مورد نظر خود را می‌بینیم. حال سراغ سوال اصلی خود می رویم، افزونه چیست؟

افزونه چیست؟

به برنامه های افزودنی که عملکرد برنامه های کاربردی وب و برنامه های دسکتاپ را گسترش می دهند، افزونه می گویند. هنگامی که یک افزونه را نصب می کنید، نرم افزار شما معمولاً با ویژگی جدیدی که قبلاً نداشت، بهبود می یابد. به عنوان مثال، اگر می خواهید اسناد PDF را در مرورگر وب خود نمایش دهید، ابتدا باید یک پلاگین برای Adobe Acrobat Reader (یا یک برنامه PDF دیگر) نصب نمایید، در غیر این صورت مرورگر شما قادر به پردازش داده ها نخواهد بود.

افزونه چیست

یک پلاگین چگونه کار می کند؟

با نصب یک افزونه، بدون نیاز به بازنویسی کل برنامه، ویژگی های جدیدی را به نرم افزارتان اضافه می کنید. افزونه ها با استفاده از رابط های برنامه نویسی نرم افزار استاندارد (API) پیاده سازی می شوند. APIها از کتابخانه های مشترک برای استاندارد کردن انتقال داده ها بین بخش های مختلف یک برنامه استفاده می نمایند.

انواع افزونه ها

امروزه، افزونه‌های مختلفی برای هر بخش از نرم‌افزار و همچنین برای انواع برنامه‌ها وجود دارد. شما به احتمال زیاد با افزونه های مرورگرهای وب مانند فایرفاکس یا کروم آشنا هستید. می‌توانید از افزونه های مرورگر برای تغییر ظاهر و یا جهت نمایش اطلاعات اضافی در مرورگر خود استفاده نمایید.

نمونه هایی از افزونه های محبوب مرورگر عبارتند از:

  • Flash Player برای فیلم های فلش
  • Acrobat Reader برای مشاهده فایل های PDF.

افزونه های مناسب برای مرورگرهای وب:

  • افزونه های صوتی: از افزونه های صوتی در استودیوهای ضبط دیجیتال برای ایجاد جلوه های صوتی خاص یا شبیه سازی آلات موسیقی استفاده می شود. در حالی که استودیوهای ضبط سنتی باید ابزار یا تجهیزات واقعی را خریداری کنند، استودیوهای دیجیتال به سادگی می توانند یک افزونه را در یک محیط نرم افزار مجازی نصب نمایند.
  • افزونه های اجتماعی: این افزونه ها را می توان در وب سایت شما تعبیه کرد تا سایت با شبکه های اجتماعی محبوب مانند فیس بوک یا توییتر پیوند خورده و یکپارچه شود. می توانید از افزونه های اجتماعی برای افزودن عملکردهایی مانند لایک کردن، اشتراک گذاری یا نظر دادن به وب سایت خود استفاده کنید.
  • افزونه های CMS: سیستم های مدیریت محتوا بسیار محبوب هستند. در این سیستم ها برای هر عملکرد قابل تصور یک افزونه اختصاصی وجود دارد. به این ترتیب، حتی مبتدیان می توانند به سرعت وب سایت سفارشی خود را ایجاد کنند.

افزونه ها چقدر ایمن هستند؟

افزونه‌ها همیشه خطرات امنیتی خاصی دارند زیرا هکرها می‌توانند از این افزونه‌ها به عنوان دروازه‌های حمله استفاده کنند. در سال های اخیر، مهاجمان به طور فزاینده ای از افزونه ها (به ویژه افزونه های مرورگر) برای انتشار کدهای مخرب و دسترسی غیرمجاز به وب سایت ها سوء استفاده کرده اند.

و در آخر

بنا به دلایل امنیتی بسیار مهم است که افزونه ها را با دقت انتخاب کنید. همچنین توجه داشته باشید که به جای نصب اولین افزونه ای که ویژگی اش به نظرتان جالب است، از افزونه های منابع معتبر استفاده نمایید.

منبع

پریا اصبری
پریا اصبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :