بهینه سازی وردپرس چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

دسته بندی ها : سئو رومینا محرر صفائی
wordpress چیست

وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیاست. بیشتر اوقات وردپرس اولین انتخاب طراحان وب سایت و یا توسعه دهندگان وب سایت است؛ زیرا استفاده از آن بسیار آسان، پایدار و بدون هزینه بوده و نیز به کمک افزونه های آن می توانید وب سایتی کارآمد تر و جذاب تر طراحی کنید. البته گفتنی است که درک کافی از بهینه سازی وردپرس بسیار ضروری می باشد.

وردپرس تقریباً 31٪ از سهم بازار CMS را در اختیار دارد. با چنین سهم بزرگی در بازار، به راحتی می توان تصور کرد که افراد زیادی از وب سایت های وردپرس در استفاده می کنند  و تعداد بیشتری از افراد قصد دارند از وردپرس برای وب سایت های آینده خود استفاده کنند.

بهینه سازی وردپرس به چه معناست؟

بهینه سازی وردپرس به معنی فرآیند تقویت و افزایش سرعت وردپرس؛ و سفارشی سازی وردپرس، به منظور بهبود عملکرد و افزایش سرعت و درک بهتر آن است.

البته این فرآیند شامل موارد بسیاری از جمله، داشتن ابزار مناسب، به روزرسانی وردپرس، بهینه سازی پایگاه داده، مدیریت افزونه ها و غیره است. همه این موارد برای ایجاد وب سایت وردپرس موفق است.

بیایید به ویژگی های مدیریت وردپرس بپردازیم و ببینیم که این امر چیست:

ابزارهای مناسب

وردپرس هم مانند سایر نرم افزارها از نظر سخت افزاری و ابزارهای لازم برای اجرای صحیح آن، نیازهای خاص خود را دارد. برای وردپرس به موارد زیر نیاز دارید:

  1. پشتیبانی HTTPS  اولین کاری است که باید انجام دهید. البته جایگزین ساده تر، انتخاب میزبان وردپرس است که به الزامات سیستم بسیار اهمیت میدهد. باید بدانید که عدم رعایت باعث کند شدن وب سایت می شود؛ حتی در مواردی به خرابی وب سایت هم منجر می شود. پس اولین کاری که باید انجام دهید، حل این مسائل است.
  2. نسخه PHP 7.2 یا بالاتر
  3. نسخه MySQL   5.6 یا بالاتر و یا نسخه MariaDB 10.0 و یا بالاتر
بهینه سازی وردپرس

وردپرس و افزونه ها را به روز رسانی کنید

اجرای وب سایت برروی نسخه قدیمی وردپرس، بدترین کاری است که می توانید انجام دهید. این امر نه تنها بر عملکرد وب سایت تأثیر منفی می گذارد، بلکه امنیت وب سایت را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد؛ زیرا هکرها به وب سایت وردپرسی که بر نسخه قدیمی اجرا شده است راحت تر نفوذ می کنند.

در هر به روزرسانی وردپرس، نسخه کنونی اصلاح و رفع اشکال می شود که این باعث رفع مشکلات امنیتی سیستم عامل ها می شود. از این رو، به روزرسانی وردپرس را جدی بگیرید.

به روزرسانی افزونه ها هم به اندازه به روزرسانی وردپرس اهمیت دارد. به روزرسانی کیفیت کار را تضمین می کند و شما مطمئن هستید که در سازگاری ها به مشکلی برنخواهید خورد.

همچنین، توصیه می کنیم که فقط پلاگین هایی را که استفاده می کنید، نگه دارید و حتما آنهایی را که استفاده نمی کنید حذف کنید. این امر باعث می شود کل اکوسیستم وردپرس سریع تر و سبک تر شود و دیگر نیازی به به روزرسانی افزونه هایی که استفاده نمی کنید نباشد.

هر افزونه یا پلاگین، فضایی را اشغال می کند. زمانی که افزونه های غیرقابل استفاده را نگه می دارید، فضای خود را هدر می دهید. بهتر است فقط آنچه را که استفاده می کنید و یا مفید است را نگه دارید.

بهینه سازی پایگاه داده WP

دیتابیس، هر آنچه که برای بهینه سازی وردپرس شما ضروری است را نگه می دارد. این شامل تمام صفحات، پست ها، فرم ها، مدخل فرم، تنظیمات افزونه، تنظیمات موضوع و غیره می شود. با بهتر شدن وب سایت، داده های بیشتر و بیشتری در پایگاه داده WP ذخیره می شوند. با گذشت زمان، دیتابیس سنگین می شود. به همین دلیل سرعت کلی وب سایت پایین می آید. برای جلوگیری از این امر، بسیار مهم است که پایگاه داده WP بصورت دوره ای بهینه شود تا سریع بماند. همچنین چند افزونه کاملاً در دسترس است که به شما کمک می کند تا پایگاه داده WP خود را بهینه کنید. مانند:

  1. WPOptimize  
  2. Advanced Cleaner Database
  3. WP DMManager که کیفیت آنها اثبات شده است.

بهینه سازی سرعت

تجربه یک سرعت خوب، برای کاربر بسیار مهم است. می توانید برای تست سرعت، از ابزارهایی مانند Lighthouse و Google PageSpeed ​​Insights استفاده کنید. این ابزارها تنها وب سایت را از نظر سرعت می سنجند، بلکه به بهبود سرعت سایت وردپرس کمک می کنند و برنامه ای برای بهینه سازی سرعت وب سایت دارند.

برخی موارد اساسی که که بهنر است رعایت کنید:

  1. فعال کردن Gzip بر روی سرور
  2. اطمینان از فشرده سازی و بهینه سازی تصاویر
  3. از sprites برای تصاویر استفاده کنید و سعی کنید از حافظه پنهان سرور و مرورگر بهترین استفاده را ببرید.

امنیت و بهینه سازی وردپرس

قطعاً امنیت از مهم ترین اقدامات شما خواهد بود. هیچ مدیری نمی خواهد روند بازیابی سایت و یا داده های از بین رفته را تجربه کند. روش هایی برای بهینه سازی امنیت وب سایت وجود دارد. اولین اقدامی که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید وردپرس سایت شما به روز رسانی شده است سپس حتما باید برروی سایت خود SSL  راه اندازی کنید. علاوه براین، اطمینان حاصل کنید که دایرکتوری هایی مانند WP-Content وWP-Upload اجازه نمی دهند که کد PHP  برروی آنها اجرا شود. همچنین می توانید از برنامه هایی مانند SiteLock و Codeguard بعنوان استاندارد در برنامه های وردپرس استفاده کنید.

این 5 مرحله می تواند نقطه شروع بهینه سازی وردپرس باشد و شما می توانید بعد از شروع به انجام این کارها، به مرور زمان تکامل پیدا کنید.

امیدوارم که توانسته باشیم کمک کنیم تا بفهمید که بهینه سازی وردپرس چیست و چه ویژگی هایی دارد.

منبع

رومینا محرر صفائی
رومینا محرر صفائی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :