خطای 403 چیست و چگونه می توانیم آن را برطرف کنیم؟

دسته بندی ها : متفرقه محمد یاری پور
خطای 403 چیست

خطای 403 هنگامی رخ می دهد که وب سرور شما را از دسترسی به صفحه ای که می خواهید در مرورگر خود باز کنید منع می کند. بیشتر اوقات، کارهای زیادی نمی توانید انجام دهید. اما گاهی اوقات، ممکن است مشکل بسیار ساده باشد. در اینجا مواردی را اعلام می کنیم که می توانید آنها را امتحان کنید.

خطای 403 چیست؟

خطای 403 زمانی اتفاق می افتد که صفحه وب (یا منبع دیگری) که می خواهید در مرورگر وب خود باز کنید منبعی است که اجازه دسترسی به آن را ندارید. این خطا 403 نامیده می شود، زیرا این کد وضعیت HTTP است که وب سرور از آن برای توصیف این نوع خطا استفاده می کند. این خطا را معمولاً به یکی از دو دلیل دریافت می کنید. اولین مورد این است که دارندگان وب سرور مجوزهای دسترسی را به درستی تنظیم کرده اند و شما واقعاً اجازه دسترسی به منبع را ندارید. دلیل دوم این است که دارندگان وب سرور به درستی مجوزها را تنظیم نکرده اند و درصورتی که واقعاً نباید این اجازه را دارید که از آنها محروم شوید.

انواع خطای 403

درست مانند خطاهای 404 و 502، طراحان وب سایت می توانند نحوه به نظر رسیدن خطای 403 را شخصی سازی کنند. بنابراین ممکن است خطای 403 متفاوت در وب سایت های مختلف مشاهده کنید. همچنین وب سایت ها ممکن است از نام های کمی متفاوت برای این خطا استفاده کنند. به عنوان مثال، ممکن است مواردی از این قبیل را مشاهده کنید:

  • 403 Forbidden
  • HTTP 403
  • Forbidden
  • HTTP Error 403 – Forbidden
  • HTTP Error 403.14 – Forbidden
  • Error 403
  • Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server
  • Error 403 – Forbidden
خطای 403

راه های رفع خطا

اکثریت قریب به اتفاق اوقات، کارهای زیادی نمی توانید انجام دهید تا مشکلات را برطرف کنید. یا واقعاً اجازه دسترسی به منبع را ندارید، یا خطایی در سمت سرور وجود دارد.

همچنین گاهی اوقات، این یک خطای موقتی است. گاهی نیز اینطور نیست و مواردی وجود دارد که می توانید امتحان کنید.

صفحه را رفرش کنید

رفرش کردن صفحه همیشه ارزش بررسی را دارد. بسیاری از اوقات خطای 403 موقتی است و ممکن است یک تازه سازی ساده این مشکل را برطرف کند. بیشتر مرورگرها از کلید F5 برای رفرش کردن استفاده می کنند و همچنین دکمه Refresh را در بخشی از نوار آدرس ارائه می دهند. خیلی اوقات این کار، مشکل را برطرف نمی کند اما امتحان آن فقط به یک ثانیه زمان نیاز دارد.

آدرس را دوباره بررسی کنید

رایج ترین دلیل خطای 403 ، تایپ اشتباه URL است. مطمئن شوید آدرسی که می خواهید به آن دسترسی پیدا کنید مربوط به یک صفحه وب یا پرونده است نه یک فهرست. یک URL معمولی به .com ، .php ، .org ، .html ختم می شود یا فقط یک پسوند دارد، در حالی که URL دایرکتوری معمولاً با “/” پایان می یابد.

بیشتر سرورها به این دلیل با این خطا مواجه می شوند که مرور دایرکتوری را به دلایل امنیتی مجاز نمی دانند و در صورت عدم وجود صفحه، ممکن است خطای 403 مشاهده کنید.

کوکی ها و حافظه پنهان مرورگر خود را پاک کنید

همچنین ممکن است صفحه دارای خطا در مرورگر شما ذخیره شده باشد، اما پیوند واقعی در وب سایت تغییر کرده است. برای آزمایش این مساله، باید حافظه کش و کوکی های مرورگر خود را پاک کنید. پاک کردن حافظه کش تأثیر زیادی در مرور شما نخواهد داشت، اما بارگیری برخی از وب سایت ها ممکن است به دلیل بارگیری مجدد تمام داده های ذخیره شده قبلی، چند ثانیه طول بکشد.

بررسی کنید آیا اجازه دسترسی به URL را دارید

اگر می خواهید به وب سایتی دسترسی پیدا کنید که قبل از مشاهده محتوا نیاز به ورود به سیستم داشته باشد، ممکن است این مسئله باعث ایجاد این مشکل مشکل شود. به طور معمول، سرورها برای نشان دادن خطایی به شما، پیکربندی می شوند که به شما اطلاع می دهد برای دسترسی به محتوا باید وارد سیستم شوید.

اما برخی از سرورهای با پیکربندی نامناسب ممکن است خطای 403 ایجاد کنند. سعی کنید به وب سایت (در صورت امکان) وارد شوید و ببینید آیا خطا برطرف می شود.

پس از مدتی مجددا بررسی کنید

اگر هیچ یک از راه حل های ساده ای که تاکنون در مورد آن صحبت کردیم جواب نداد، همیشه می توانید مدتی صبر کنید و مجددا به سایت برگردید. از آنجا که بیشتر اوقات، 403 خطا به دلیل مشکلات وب سایت مورد نظر ایجاد می شود، به احتمال زیاد شخصی در حال کار بر روی این مشکل است.

با مالک وب سایت تماس بگیرید

گزینه دیگر تماس مستقیم با صاحب وب سایت است. اطلاعات تماس آنها را در وب سایت جستجو کنید و در مورد صفحه مورد نظر با آنها تماس بگیرید. اگر فرم تماس وجود ندارد، می توانید از طریق رسانه های اجتماعی آنها به وب سایت دسترسی پیدا کنید.

با ISP خود تماس بگیرید

اگر می توانید تأیید کنید که وب سایت مورد نظر برای دیگران کار می کند اما برای شما کار نمی کند، ممکن است به دلایلی آدرس IP عمومی که ISP به شما اختصاص داده است، مسدود شده باشد. می توانید با آنها تماس بگیرید و از این مورد مطلع شوید. این یک راه حل خیلی محتمل نیست، اما آنها ممکن است مشکل را برطرف کند.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :