سامانه مدیریت محتوا چیست؟

دسته بندی ها : متفرقه, مقالات پریا اصبری
سامانه مدیریت محتوا

سامانه مدیریت محتوا (CMS) یک برنامه کاربردی است که برای مدیریت محتوای وب استفاده می شود و به چندین مشارکت کننده اجازه ایجاد، ویرایش و انتشار می دهد. محتوا در CMS معمولاً در یک پایگاه داده ذخیره و بر اساس مجموعه ای از الگوها در یک لایه ارائه، نمایش داده می شود.

ویژگی های اساسی CMS در زیر آمده است:

  • ایجاد محتوا (به کاربران امکان می دهد محتوا را به راحتی ایجاد و قالب بندی کنند)
  • ذخیره سازی محتوا (محتوا را در یک مکان، به شیوه ای ثابت ذخیره می نماید)
  • مدیریت گردش کار (امتیازات و مسئولیت ها را بر اساس نقش هایی مانند نویسندگان، ویرایشگران و سرپرستان تعیین می کند)
  • انتشار (سازماندهی و پیشبرد محتوا بصورت زنده)

مزایای سامانه مدیریت محتوا

  • یکی از مزایای اصلی CMS ماهیت مشارکتی آن است. چندین کاربر می توانند وارد سامانه شده و مشارکت کنند، زمان بندی یا ویرایش محتواهای منتشر شده را انجام دهند. از آنجا که رابط کاربری معمولاً مبتنی بر مرورگر است، CMS می تواند از هر کجا برای هر تعداد از کاربران قابل دسترسی باشد.
  • دومین مزیت مهم CMS این است که به افراد غیر فنی که زبان برنامه نویسی نمی دانند اجازه می دهد به راحتی محتوای وب خود را ایجاد و مدیریت کنند.

وقتی شرکتی از CMS برای انتشار صفحات خود استفاده می کند، وابستگی خود را به مهندسین اصلی برای ایجاد تغییرات در وب سایت کاهش می دهد و انتشار مطالب جدید را سریعتر و آسان تر می نماید.

نمونه های CMS

در حالی که صدها سیستم عامل CMS وجود دارد، شما باید بر اساس نیاز های خود یکی از آن ها را انتخاب نمایید. ما در زیر نمونه ای از محبوب ترین آن ها را عنوان کرده ایم:

سامانه مدیریت محتوا

در سامانه مدیریت محتوا به دنبال چه چیزی باشید

CMS ها در همه اشکال و اندازه های مختلف موجود می باشد، هر کدام ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند. برخی از آنها به طور ایده آل برای وبلاگ نویسی مناسب هستند. سایرین ممکن است متناسب با سایت های تجارت الکترونیک با ویژگی های قیمت گذاری و عملکرد حسابداری طراحی شوند. بر اساس نیازها و منابع شرکت شما، مشخصات متفاوت خواهد بود.

در فرایند ارزیابی و انتخاب بهترین سیستم مدیریت محتوا موارد زیر مورد توجه قرار می گیرد:

بودجه شما چقدر است؟

اگر منابع نامحدودی برای صرف دارید، برخی از سامانه های مدیریت محتوا با ویژگی هایی طراحی شده اند که زندگی سازندگان و ویرایشگران محتوا را آسان تر می کند. اما با بودجه محدود، انتخاب های شما محدودتر خواهد بود.

CMS برای پشتیبانی به چه عملیات تجاری ای نیاز دارد؟

پس از قیمت، ملاحظات اصلی بعدی این است که CMS از کدام عملیات تجاری باید پشتیبانی کند.

CMS انتخاب شده پلتفرم سئو سازگار است؟

اگر SEO برای شرکت شما مهم است، شما نیاز به یک CMS دارید که به طور خودکار کارهای اصلی بهینه سازی روی صفحه مانند برچسب عنوان، آدرس های اینترنتی، برچسب های alt در تصاویر و ساختار پیوند داخلی سالم را انجام دهد.

جامعه توسعه دهندگان چقدر است؟

برخی از سامانه مدیریت محتوا، به ویژه وردپرس و دروپال، دارای جوامع توسعه دهنده بسیار بزرگ هستند. مزیت یک جامعه قابل توجه، میزان کمک و مستندات آنلاین است که در بیشتر جنبه های سفارشی سازی خواهید یافت.

و در آخر

پاسخ به سوالات فوق می تواند به شما در انتخاب سامانه مدیریت محتوا مناسب برای کسب و کار یا سازمان کمک کند.

منبع

پریا اصبری
پریا اصبری

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :