چگونه امنیت سرور خود را تامین کنیم؟ (بخش اول)

دسته بندی ها : سئو نفیسه رفیع پور
امنیت سرور

سرورها در قلب زیرساخت IT سازمان قرار دارند و به تعداد زیادی از کاربران اجازه می دهند به اطلاعات یا عملکرد های مشابه، اغلب از راه دور دسترسی داشته باشند. به طور کلی، آنها برای اجرای سیستم های ایمیل، تغذیه اینترنت و پرونده های میزبان استفاده می شوند. مسئله این است که چیزی به اندازه رمز عبور ضعیف، از دست دادن نرم افزار آنتی ویروس یا خطای کاربر می تواند تجارت را در معرض ضرر جدی قرار دهد. در نتیجه امنیت قوی سرور برای محافظت از تجارت شما حیاتی است.

در این مقاله، تعریف خواهیم کرد که امنیت سرور چیست، توضیح می دهیم که چرا اینقدر مهم است و دقیقاً نحوه راه اندازی یک سرور کاملاً امن را به شما نشان خواهیم داد.

امنیت سرور چیست؟

امنیت سرور فرآیند ها و ابزار های مورد استفاده برای محافظت از داده ها و دارایی های ارزشمند موجود در سرور های سازمان و همچنین محافظت از منابع سرور را در بر می گیرد. به دلیل اطلاعات حساسی که در اختیار دارند، سرور ها اغلب توسط مجرمان سایبری مورد هدف قرار می گیرند و می خواهند از نقاط ضعف امنیت سرور برای سود مالی استفاده کنند.

برای تأثیرگذاری بیشتر، امنیت سرورها باید به صورت لایه ای مرتب شود. برای حداکثر حفاظت، باید مشکلات احتمالی موجود در شبکه، سیستم عامل سرور و هرگونه برنامه یا نرم افزار میزبانی شده در سرور خود را برطرف کنید.

مسائل مشترک امنیتی سرور

لیست زیر شامل اشتباهات رایجی می باشد که باعث مشکلات امنیتی سرور می شوند. آنرا بررسی کنید و مطمئن شوید که شما و کارمندانتان هیچ یک از آنها را نادیده نگرفته باشید:

1. رمزهای عبور

گذرواژه های ضعیف به راحتی هک می شوند و کنترل های ضعیف امنیتی می تواند منجر به سرقت و فروش رمز های عبور در دارک وب شود. اگر نگران یکپارچگی رمز های عبور خود هستید، از یک مدیر رمز عبور استفاده کنید.

2. نرم افزار قدیمی/ سیستم عامل

مجرمان اینترنتی به طور مداوم نقاط ضعف موجود در نرم افزار را شناسایی و از آن سوء استفاده می کنند، به این معنی که اجرای نسخه منسوخ باعث خواهد شد که خطر بیشتری شما را تهدید کند.

3. مدیریت Patch

با استفاده از سرویس مدیریت پچ، می توانید اطمینان حاصل کنید که هرگونه تغییر در کد، بدست آمده، آزمایش و نصب شده است.

4. پورت های شبکه را باز کنید

 از سرور های پیکربندی اشتباه می توان به راحتی استفاده کرد.

5. حساب های قدیمی و غیر ضروری

حساب های بلا استفاده راه دیگری به هکرها ارائه می دهد.

6. امنیت فیزیکی ضعیف

 همه تهدید ها مجازی نیستند. کلید های ایمن ضعیف می توانند به همان اندازه خطرناک باشند.

امنیت سرور
امنیت سرور

چطور سرور خود را ایمن کنیم؟

1_ از اتصال ایمن استفاده کنید

یک گزینه امن تر برای احراز هویت مبتنی بر رمز عبور، استفاده از SSH (Secure Shell) برای ایجاد ارتباط ایمن با سرور خود است. کلیدهای SSH از یک جفت کلید امنیتی رمزنگاری شده حاوی یک کلید عمومی و خصوصی تشکیل شده است. کلید عمومی را می توان آزادانه به اشتراک گذاشت اما کلید خصوصی باید توسط کاربر کاملاً مخفی نگه داشته شود. با استفاده از SSH تمام داده های رد و بدل شده رمزگذاری می شوند.

2_ از طریق یک شبکه خصوصی یا VPN متصل شوید

روش امنیتی توصیه شده دیگر استفاده از شبکه خصوصی یا شبکه خصوصی مجازی (VPN) برای اطمینان از ارتباطات داده ایمن است. یک شبکه خصوصی با استفاده از آدرس IP خصوصی به برخی از کاربران یا سرورها محدود می شود. هنگام اتصال سرورهای از راه دور از طریق VPN می توان به همان محیط دست یافت. داده ها را از سرور و به سرور رمز می کند و به کاربران همان عملکردی را می دهد که گویی به شبکه خصوصی محلی متصل شده اند.

3_ از SSL / TLS استفاده کنید

گواهی های امنیتی سرور نیز یکی دیگر از محافظ های موثر است. گواهی های امنیتی سرور پروتکل های رمزنگاری – SSL (لایه سوکت های امن) و TLS جانشین آن (امنیت لایه حمل و نقل) – هستند که برای احراز هویت و رمزگذاری استفاده می شوند. به زبان ساده، آنها با مخلوط کردن داده های حساس ارسالی از طریق اینترنت، مانند رمزهای عبور، نام کاربری و جزئیات کارت اعتباری، از ارتباطات شبکه محافظت می کنند و به سرور ها اجازه می دهند نهاد ها را تأیید کنند.

4_ سیستم عامل خود را مرتباً به روز کنید

یک گام کلیدی در امنیت سرور خود اطمینان از این است که همیشه جدید ترین نسخه سیستم عامل خود را اجرا می کنید. هکر ها به طور روزمره نقاط ضعف نرم افزاری را که توسعه دهندگان سعی در تقویت آنها دارند، آشکار می کنند. به روزرسانی ها به صورت وصله امنیتی منتشر می شوند و باید بلافاصله، در حالت ایده آل به طور خودکار نصب شوند. عدم به روز نگه داشتن سیستم عامل یا هر نرم افزار دیگری که روی سرور شما در حال اجرا است، به طور موثر آن را برای آسیب پذیری های شناخته شده باز می گذارد.

5_ سیستم عامل را بر اساس دستورالعمل های بهترین روش پیکربندی کنید

برای داشتن بیشترین محافظت، از پیکربندی سیستم عامل شما بر اساس بهترین شیوه های امنیت سرور اطمینان حاصل کنید. این موارد شامل موارد زیر است:

  • تغییر رمز های عبور پیش فرض در هر نرم افزار شخص ثالث نصب شده
  • تعیین حداقل امتیازات مورد نیاز کاربر برای انجام وظیفه
  • حذف یا غیرفعال کردن هر حساب غیر ضروری
  • ایجاد دستورالعمل های دقیق برای رمز های عبور و اطمینان از مطابقت کلیه رمزهای عبور سیستم
  • غیرفعال کردن هرگونه سرویس یا برنامه غیرضروری

در بخش بعدی این مقاله به ارائه راهکار های بیشتر برای تامین امنیت سرور خواهیم پرداخت (:

منبع

نفیسه رفیع پور
نفیسه رفیع پور

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :