پلاگین چیست و چه کاربردی دارد؟

دسته بندی ها : متفرقه مریم حسین جانی
انواع cms

پلاگین در سال‌های گذشته یک واژه کاملا تخصصی محسوب می‌شد، اما امروز کاربرد پلاگین‌ها به اندازه‌ای گسترده شده که اکثر کاربران اینترنت از آن استفاده کرده و مزایا و معایب زیادی را در هنگام استفاده مشاهده می کنند. در این محتوا، ابتدا به پاسخ سوال پلاگین چیست می پردازیم و کاربرد آن را بیان می نماییم.

پلاگین یا افزونه یک کد نرم افزاری است، که برای پشتیبانی از ویژگی ها یا عملکردهای خاص به برنامه دیگری اضافه می شود و آن را کامل تر می نماید. افزونه ها معمولاً در مرورگرهای اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرند، اما در بسیاری از انواع دیگر نرم افزارها نیز قابل استفاده هستند.

در فناوری های رایج مانند مرورگرهای اینترنتی و برنامه های صوتی / تصویری، امکان استفاده از افزونه ها، این برنامه ها را متنوع تر کرده و امکان سفارشی سازی آسان و مناسب را با توجه به ویژگی های مورد نظر کاربر فراهم می کند. پلاگین‌ها به‌صورت کلی دو نوع هستند، پلاگین‌های رایگان و غیر رایگان، که تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند، که مهم‌ترین آن‌ها میزان امکاناتی است که در اختیار شما قرار می‌دهند.

یک نمونه از افزونه‌های قابل تنظیم، پلاگین های مرورگرهایی مانند Mozilla Firefox است. کاربران می توانند افزونه های اختصاصی را برای این مرورگر وب رایگان دانلود کنند تا از امکانات متفاوت و کاربردی آن بهره‌مند شوند. هر مرورگر وب دارای یک وب سایت رسمی است که می توانید افزونه ها را از آنجا دانلود و نصب کنید.

معایب پلاگین چیست ؟

پلاگین چیست

افزونه ها حجم زیادی از حافظه دستگاه شما را اشغال می‌نمایند. پس سعی کنید فقط افزونه هایی را نصب کنید، که به آنها نیاز دارید و برای شما کاربردی است. در ضمن اگر از افزونه ای استفاده نمی کنید غیر فعال کردن آن کافی نیست بلکه باید به طور کامل آن را پاک کنید. ضعف دیگر وردپرس از نظر طراحان سایت و فعالان این عرصه، مشکلات امنیتی است که آن را دائما در معرض خطر قرار می‌دهد. با توجه به رشد حرفه‌ای نرم افزارها در جهان، می‌توان گفت این یک واقعیت است که شما دائما در معرض این آسیب قرار دارید. لازم است بدانید برنامه نویسان وردپرس هیچ‌گونه پشتیبانی منظمی را ارائه نمی‌دهند و اغلب پشتیبانی‌ها توسط جامعه کاربران به یکدیگر داده می‌شود.

امروزه اکثر برنامه های گرافیکی و صوتی از افزونه ها پشتیبانی می کنند، زیرا راهی مناسب برای گسترش قابلیت های این برنامه ها می باشد. گرچه برخی از افزونه ها ممکن است همزمان با برنامه دانلود و نصب شوند، اما بیشتر آنها توسط برنامه نویسان تهیه شده و جداگانه فروخته می شوند. از آنجا که شرکت هایی که افزونه های مرورگر را می‌سازند، اغلب برای یک استاندارد (مانند Flash و QuickTime) رقابت می کنند، این افزونه ها معمولاً به صورت رایگان برای دانلود از طریق اینترنت در دسترس همه قرار دارند.

تاریخچه

افزونه ها برای اولین بار در دهه 1990 محبوبیت پیدا کردند زیرا نرم افزار و ریزپردازنده ها قدرتمندتر شدند. یکی از اولین برنامه هایی که کاربرد گسترده ای از افزونه ها داشت، Adobe Photoshop  بود که یک برنامه پردازش و ویرایش تصویر است. این افزونه ها عملکردهای پیشرفته ای مانند جلوه های ویژه، فیلترها و گزینه های دیگر را برای ادیت تصاویر در فتوشاپ ارائه می دهند.

اهمیت پلاگین چیست ؟

افزونه های جدید انعطاف‌پذیری زیادی را به بسیاری از برنامه های رایانه ای اضافه می کنند. اگرچه یک برنامه یا مرورگر وب ممکن است در ابتدا به خوبی طراحی شده باشد، با این حال طراحان نرم افزار نمی توانند همه عملکردهایی را که ممکن است کاربران در آینده بخواهند را پیش بینی کنند. اگر یک برنامه دارای زیر ساخت های افزونه ای نباشد، کاربر مجبور است بین دو برنامه جابجا شود تا یک کار انجام شود یا امیدوار باشد که عملکرد مورد نظر در به روز رسانی بعدی گنجانده شود. افزونه با ادغام در برنامه میزبان، چنین مشکلاتی را برطرف می نماید.

علاوه بر این، با به اشتراک گذاشتن ساختار افزونه با سایر شرکت ها، برنامه نویسان نرم افزار همکاری های مفیدی بین برنامه های خود و انواع مختلف محصولات مرتبط ایجاد می کنند. هر افزونه ارزش برنامه میزبان را افزایش می دهد و باعث موفقیت و محبوبیت برنامه مورد نظر می شود.

منبع

سما حسین جانی
مریم حسین جانی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :