انواع پورت ( بخش اول )

دسته بندی ها : متفرقه محمد یاری پور
انواع پورت

TCP مخفف “پروتکل کنترل انتقال” است در حالی که UDP مخفف “پروتکل داده کاربر” است. TCP و UDP هر دو پروتکل های اصلی هستند که در طول لایه Transport یک مدل TCP / IP استفاده می شوند. هر دو پروتکل در فرایند انتقال داده ها نقش دارند. در حالی که UDP در موقعیت هایی استفاده می شود که حجم داده ها زیاد باشد و امنیت داده ها از اهمیت زیادی برخوردار نیست ، TCP در مواقعی استفاده می شود که امنیت داده ها یکی از اصلی ترین موضوعات باشد. انواع پورت در لایه های انتقال وجود دارد که نقش اساسی را در تقسیم وظایف داشته و باعث تفکیک وظایف می شوند.

اهمیت انواع پورت در انتقال

در حالی که در انتقال داده، وجود پورت ها از اهمیت بالایی برخوردار است. هر بسته داده با یک شماره پورت همراه با آن همراه است. این شماره پورت پروتکل ها را قادر می سازد تا تصمیم بگیرند که الزامات بسته های داده ای چیست و قرار است به کدام پورت هدایت شوند. در حقیقت، وجود پورت ها برای اطمینان از اینكه بسته های داده با دقت به مقصد مورد نظر خود می رسند، بسیار مهم هستند. علاوه بر این، بسیاری از ویژگی های دیگر مانند امنیت بسته های داده ای وجود دارد که توسط انواع مختلف پورت ها تهیه می شود. تطبیق پذیری این درگاه های TCP و UDP در دسترس شما را قادر می سازد مطابق نیاز خود، مناسب ترین راه برای کار خود انتخاب کنید.

در زیر برخی از پورت های پیش فرض مشترک TCP و UDP آورده شده است.

SMTP – 25

SMTP به عنوان پروتکل ساده انتقال ایمیل شناخته می شود. این پورت TCP با شماره 25 همراه است. هدف اصلی این پروتکل اطمینان از برقراری ایمن پیام های ایمیل از طریق شبکه است. این پورت معمولاً در طول لایه Application ایجاد شده و نه تنها وظیفه ارسال پیام در شبکه ها را انجام می دهد بلکه می تواند با موفقیت پیام ها را بین شبکه های مختلف تحویل دهد. این امر به دلیل امنیت، آن را به عنوان یکی از درگاه های مهم ارتباط پیام ها از طریق شبکه و ایجاد آن در کنار سایر ویژگی ها قرار می دهد. با این وجود، شما این حق را ندارید که ایمیل های خود را برای خواندن آنها بارگیری کنید. این فقط برای انتقال آنها از طریق شبکه در نظر گرفته شده است.

HTTP – 80

پروتکل انتقال HTTP و Hypertext با پورت 80 همراه است. این پروتکل تحت دسته پروتکل TCP قرار گرفته و از معروف ترین و پرکاربردترین پورتهای جهان است. هدف اصلی پورت 80 این است که امکان دسترسی مرورگر به صفحات وب در اینترنت را فراهم کند. پورت 80 اساساً انتظار دارد و یا منتظر است که مشتری وب برای برقراری ارتباط درخواست کند. پس از برقراری این ارتباط ، شما می توانید به شبکه جهانی وب متصل شوید و به صفحات وب مختلف در آنجا دسترسی پیدا کنید. در حقیقت ، HTTP – 80 یکی از مهمترین درگاه های مرتبط با پروتکل TCP است. علاوه بر این، این پورت معمولاً در طول لایه کاربردی TCP / IP Model استفاده می شود.

انواع پورت

HTTPS – 443 از مهمترین انواع پورت

HTTPS – 443 جزء پروتکل TCP  است. درگاه HTTPS 443 به شما امکان می دهد با ایجاد ارتباط بین صفحات وب و مرورگر، به اینترنت متصل شوید. این به شما امکان می دهد تا به شبکه جهانی وب متصل شوید. با این حال ، این پورت از ویژگی امنیتی دیگری در آن برخوردار است که درگاه HTTP 80 در آن نیست.

این پورت برای ایجاد اتصالات ایمن در نظر گرفته شده است تا اطمینان حاصل شود که داده ها از طریق شبکه ایمن منتقل می شوند. اگر مرورگر در حال تلاش برای دسترسی به صفحه وب است که ایمن نیست ، این هشدار را دریافت می کند. این پورت در طول لایه برنامه به وجود می آید. در اصل بسته های شبکه را قبل از انتقال آنها بر روی شبکه رمزگذاری و تأیید می کند تا امنیت را افزایش دهد. این ویژگی امنیتی با استفاده از SSL معرفی شده است که می توان از آن به عنوان Secure Socket Layer نیز نام برد.

20 – 21 ، FTP

یکی از مهمترین انواع پورت ، پورت FTP است. FTP مخفف “پروتکل انتقال پرونده” است. هدف FTP انتقال فایلها از طریق اینترنت است. این پورت اساساً کلیه قوانینی را که باید هنگام انتقال داده ها رعایت شود را تعیین می کند. به دلیل نگرانی از امنیت، قبل از انتقال داده نیز درخواست تأیید اعتبار توسط کاربر را دارد. این پروتکل با پروتکل TCP همراه است و با دو پورت 20 و 21 مطابقت دارد. هر دو این پورت ها در طول لایه کاربرد کار می کنند.

پورت 20 وظیفه انتقال و انتقال داده ها را انجام می دهد. این کار وظیفه انتقال داده های FTP را در حالت فعال انجام می دهد.

پورت 21 وظیفه سیگنال دهی را برای FTP انجام می دهد. تمام دستورات را گوش می دهد و کنترل جریان برای داده ها را فراهم می کند. برای حفظ جریان داده کاملاً ضروری است.

پورت TELNET – 23

پورت TELNET 23 تحت دسته پروتکل های TCP قرار دارد. وظیفه اصلی آن ایجاد ارتباط بین سرور و کامپیوتر از راه دور است. پس از تأیید روش احراز هویت ، این اتصال برقرار می کند. با این حال ، این درگاه برای برقراری اتصالات ایمن مناسب نیست و به هیچ وجه نگرانی امنیتی را برطرف نمی کند. این امکان ایجاد ارتباط از راه دور یک کامپیوتر با روترها و سوئیچ ها را نیز فراهم می کند. برای ایجاد ارتباط با سرور از پروتکل ترمینال مجازی استفاده می کند. در طول لایه برنامه پروتکل TCP / IP بوجود می آید.

IMAP – 143

IMAP مخفف پروتکل دسترسی به پیام اینترنتی است. پورت IMAP -143 در دسته پروتکل TCP قرار دارد. هدف اصلی این پورت بازیابی ایمیل از سرور از راه دور بدون نیاز به بارگیری ایمیل است. شما این حق را دارید که با اتصال به سرور و مشاهده ایمیل خود پس از تأیید اعتبار، به ایمیل های خود از هرجایی دسترسی پیدا کنید. این امکان، به دلیل وجود این درگاه در اختیار شما قرار گرفته است.

این یک حافظه مجازی برای ایمیل ذخیره می کند که به شما امکان می دهد با اتصال به سرور، آن را بخوانید. با این وجود، در صورت تمایل می توانید ایمیل را بارگیری نیز نمایید. همچنین این امکان را برای شما فراهم می کند که در یک دسته از آنها پیام های خود را جستجو کنید تا به یک مورد دلخواه خود برسید. پورت IMAP 143 به طور کلی در لایه برنامه یک مدل TCP / IP کار می کند. علاوه بر این ، این اطمینان را نیز می دهد که داده ها در طول این اتصال ایمن باقی بمانند.

معرفی انواع پورت را در محتوای بعدی نیز ادامه خواهیم داد و به اطلاعات بیشتری در این مورد می پردازیم.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :