Jenkins چیست؟ ( بخش اول )

دسته بندی ها : سئو محمد یاری پور
جنکینز چیست

ادغام مداوم مهمترین قسمت DevOps است که برای ادغام مراحل مختلف DevOps استفاده می شود. جنکینز معروف ترین ابزار ادغام مداوم است و ممکن است کنجکاو باشید که بدانید دلیل محبوبیت jenkins چیست و آیا یادگیری جنکینز آسان است یا خیر. امیدواریم پس از خواندن محتوای “jenkins چیست” ، پاسخ سوالاتتان را دریافت کرده باشید.

jenkins چیست و چرا از آن استفاده می کنیم؟

Jenkins یک ابزار اتوماسیون منبع باز است که توسط زبان جاوا و با افزونه هایی برای اهداف ادغام مداوم ساخته شده است. از جنکینز برای ساخت و آزمایش پروژه های نرم افزاری و تداوم ارائه شده که ایجاد یکپارچه سازی تغییرات در پروژه را برای توسعه دهندگان آسان تر کرده و “ساخت جدید” را برای کاربران آسان تر می کند. همچنین به شما امکان می دهد با تلفیق تعداد زیادی از فناوری های آزمایش و استقرار، نرم افزار خود را به طور مداوم تحویل دهید.

با استفاده از جنکینز ، سازمان ها می توانند از طریق اتوماسیون روند توسعه نرم افزار را تسریع کنند.

جنکینز انواع فرآیندهای چرخه زندگی توسعه را شامل می شود، از جمله ساخت، سند، آزمون، پکت، مرحله، استقرار، تجزیه و تحلیل استاتیک و موارد دیگر.

jenkins چیست

ادغام مداوم با جنکینز

جنکینز با کمک افزونه ها به ادغام مداوم دست یافته و پلاگین ها امکان ادغام مراحل مختلف DevOps را دارند. اگر می خواهید یک ابزار خاص را ادغام کنید، باید افزونه های آن ابزار را نصب نمایید. به عنوان مثال، Git، Project Maven 2، Amazon EC2، HTML و بسیاری از موارد دیگر.

از مزایای جنکینز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    یک ابزار منبع باز با پشتیبانی عالی توسط جامعه برنامه نویسان است.

    نصب آن آسان است.

    دارای 1000+ افزونه برای سهولت کار شما می باشد.

    بدون هزینه است.

    با جاوا ساخته شده است و از این رو برای کلیه سیستم عامل های بزرگ قابل حمل است.

موارد خاصی در مورد جنکینز وجود دارد که آن را از دیگر ابزار ادغام مداوم جدا می کند. اجازه دهید نگاهی به این نکات بیندازیم.

ویژگی های جنکینز

موارد زیر برخی از حقایق در مورد جنکینز است که آن را از سایر ابزارهای ادغام مداوم بهتر می کند:

    محبوبیت: جنکینز با بیش از 147000 نصب فعال و بیش از 1 میلیون کاربر در سراسر جهان گسترده است.

    پلاگین ها: Jenkins با بیش از 1000 افزونه همبستگی دارد که به آن امکان می دهد با اغلب ابزارهای توسعه، آزمایش و استقرار و ادغام شود.

از نکات فوق مشخص است که جنکینز در سطح جهانی تقاضای زیادی دارد.

قبل از اینکه به سراغ مباحث بیشتر در مورد جنکینز برویم، مهم است که بدانیم ادغام مداوم چیست و چرا ارائه شده است.

ادغام مداوم چیست؟

ادغام مداوم یک عمل در توسعه است که در آن توسعه دهندگان ملزم به انجام تغییرات در کد منبع در یک مخزن مشترک، چندین بار در روز یا بیشتر هستند. سپس هر تعهدی که در مخزن ایجاد شده، ساخته می شود. این به تیم ها امکان می دهد مشکلات را زود تشخیص دهند. جدا از این، بسته به ابزار ادغام مداوم، چندین عملکرد دیگر مانند استقرار برنامه ساخت در سرور آزمون، ارائه نتایج ساخت و آزمایش برای تیم های مربوطه وجود دارد.

بگذارید اهمیت آن را با یک مورد استفاده شده درك كنیم.

مثال ادغام مداوم؛ نوکیا

ما کاملا مطمئن هستم که همه شما در دوره ای از زندگی خود از تلفن های نوکیا استفاده کرده اید.

در یک پروژه توسعه محصول نرم افزاری در نوکیا، فرایندی به نام Nightly builds ایجاد شد. می توان Nightly builds را به عنوان یک پیش درآمد از یکپارچه سازی مداوم در نظر گرفت. این بدان معنی است که هر شب، یک سیستم خودکار کد اضافه شده به مخزن مشترک را، در طول روز طراحی و آن کد را می سازد.

این ایده کاملا شبیه به ادغام مداوم است، اما از آنجا که کدی که در شب ساخته شده بود بسیار بزرگ بود، مکان یابی و رفع اشکالات درد دشوار بود. به همین دلیل، نوکیا ادغام مداوم (CI) را پذیرفت. در نتیجه، هر تعهدی که به کد منبع در مخزن متعهد می گردد، ساخته می شود. اگر نتیجه ساخت نشان دهد که اشکالی در کد وجود دارد، پس توسعه دهندگان فقط باید آن تعهد خاص را بررسی کنند.

این مورد به طور قابل توجهی زمان مورد نیاز برای انتشار نرم افزار جدید را کاهش می دهد.

منبع

محمد یاری پور
محمد یاری پور

مدیر وب سایت امن اس اس ال با 15 سال سابقه فعالیت در زمینه وب ، امنیت ، هاست و دامنه و گواهینامه ssl

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :